Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΦΤΕΡΑ



Όπου λαγός βάλε το όνομα της Μαρίας Ρεπούση. Παλιότερα με εξόργιζε, τώρα πια τη θεωρώ μια γραφική που στον ελεύθερο της χρόνο καταφέρεται εναντίον της χώρας μας. Την κατατάσσω δε στην κατηγορία της Ελένης Λουκά από την ανάποδη. Ναι μεν διατηρεί ένα σοβαροφανές προφίλ αλλά τουλάχιστον η κυρία Ελένη είναι πιο συμπαθής λόγω του ακαταλόγιστου παραληρήματος.

Σε ότι αφορά το ρόλο της, πιστεύω ότι λειτουργεί ως «λαγός» και δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις της. 

Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι μολυσμένο από τις αριστεριζουσες, θολοκουλτουρίαρικες, ψευτοπροοδευτικές, διεθνιστικές αντιλήψεις που κυριάρχησαν στη χώρα μας στα έτη των πέντε πιστωτικών καρτών κατ’άτομο και της δανεικής και πλαστικής ευμάρειας. 

Η Μαρία Ρεπούση θέλει να δημιουργήσει ένα ρεύμα γύρω της και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα καταλήξει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Να το θυμάσαι σήμερα που στο γράφω, ότι η Ρεπούση θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά βαΐων και κλάδων. Λέγε λέγε, όλο και ενθουσιάζει τους Συριζαίους με τις θέσεις της και όλο και εθίζει την ελληνική κοινωνία και πιθανώς αρκετούς αδύναμους πολίτες. Έστω και ένα γραμμάριο από το Ρεπούσιο δηλητήριο μένει… 

Υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι όμως που εξοργίζεται. Αυτό το κομμάτι που βρήκε αποκούμπι και όχι την ταύτιση στη Χρυσή Αυγή και πολλοί πατριώτες που βρίσκονται σε άλλους πολιτικούς χώρους που εξαγριώνονται με την εν λόγω κυρία. 

Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη τάση αυτοί που συνήθως βάζουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και λένε «δεν είναι η ώρα για αυτά». Συγγνώμη αλλά για τα εθνικά θέματα, πάντα είναι η ώρα. 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σκεφτείς και να επικαλεστείς το ρητό του Χενρι Κισιγκερ. Μπορείς απλά να παρακολουθήσεις τον αμνόσχημο λύκο, την ακραιφνούς ανθελληνισμού τακτική της Ρεπούση. 

Τη μάθαμε πρώτα για τον συνωστισμό στη Σμύρνη, την απώθηση των Ιταλών το 40 και  τους κακούς και κοινούς εγκληματίες Κλέφτες και Αρματωλούς που διατάρασαν την φιλήσυχη κοινωνία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

Μετά πήγαμε στα θρησκευτικά στα σχολεία και ακολούθησε η πρόταση για την κατάργηση του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών. Οι ξένοι που τα μαθαίνουν είναι ηλίθιοι και εμείς που τα κληρονομήσαμε να τα καταργήσουμε. 

Συνοψίζω ποια θέματα χτύπησε η Ρεπούση: Ιστορία – Θρησκεία – Γλώσσα. Ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσεις ένα Έθνος στο να μετατραπεί σε μια καταναλωτική μηχανή χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, άποψης και εν τέλει ορίζοντα. 

Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, το «πατρίς θρησκεία οικογένεια» ήταν ένα πολύ καλό σύνθημα αλλά το έκαψε η χούντα. 

Είναι βλέπεις νεκρή η γλώσσα που ακόμα και σήμερα ομιλείται καθώς πλείστες όσες λέξεις έχουν ρίζα ή και εκφέρονται όπως και τότε και δεν πρέπει να τη μαθαίνουμε. 

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν αφελώς ότι αυτά τα θέματα είναι ευρωπαϊκής ταυτότητας. Δεν θα στοιχημάτιζα και όλη μου την περιουσία ότι οι άλλοι λαοί και δει οι ισχυροί, οι Γερμανοί, οι Αγγλοι, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι αρνούνται τη γλώσσα τους, το θρήσκευμα τους και την ιστορία τους προς χάρην του ευρωπαϊκού οράματος όπως το αντιλαμβάνονται οι εθνομηδενιστές. Δεν θέλω να είμαι πολίτης του κόσμου γιατί όσους από δαύτους έχω γνωρίσει δεν αναπτύσσουν κανέναν δεσμό. Καμία ρίζα και κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Όπως δεν σε δένει κάτι σε επίπεδο αξιών έτσι και στη ζωή σου κατ’επέκταση δεν σε δένει και με τους ανθρώπους. Με το Ήθος. Ότι φάμε, ότι πηδήξουμε, να περάσουμε καλά, δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο η τσέπη μας, ο εγωισμός μας και η φιλαυτία μας. Όλα είναι μια αλυσίδα. Όλα παίζουν ρόλο. Όλα πάντα κάπου οδηγούν. 

Προτιμώ να είμαι Έλληνας του κόσμου και όχι πολίτης του κόσμου. Να έχω την ταυτότητα μου, να συνεχίζω και να αξιοποιώ αυτό που παρέλαβα και σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση με τους άλλους να προκύψει η κοινής ωφελείας σύνθεση. Όχι να γίνουμε μια σαλατούλα μιξ, ένα τεράστιο κοπάδι με πρόβατα που θα μιλάμε το ίδιο, θα σκεφτόμαστε τα ίδια, θα ντυνόμαστε τα ίδια, και επι παραδείγματι θα μας πείθει CNN ότι οι Σέρβοι ήταν αιμοσταγείς σφάχτες, ο Σαντάμ είχε πυρηνικά και ο Ασαντ χημικά όπλα. Το είχε πει άλλωστε και ο πρώην πρωθυπουργός και ιδιαίτερα δημοφιλής Γιώργος Παπανδρέου: "We need a global governance and we need it fast". Μην το αμφισβητείς, δεν το έβγαλα απο το ομιχλώδες του μυαλού μου, δες το και μόνος σου: http://www.youtube.com/watch?v=owW7X2K63Xk

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, προτείνω να σταματήσει και η νέα ελληνική γλώσσα από τα σχολεία μας. Μπορούμε να τη διδάξουμε για δυο ώρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες να τις σπάσουμε σε δύο ώρες για τα αγγλικά, άλλες δύο για τα γερμανικά καθώς είναι οι ισχυροί και άλλες δύο ισπανικά για να βλέπουμε το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου απευθείας, χωρίς τον Έλληνα εκφωνητή. Και ρώσικα να βάλουμε άλλες δύο ώρες γιατί γουστάρουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να συνεννοούμαστε απευθείας με τις Ρωσίδες και να παρακαλέσουμε τους Ρώσους μεγιστάνες να μην αγοράζουν μόνο τα νησιά αλλά να πάρουν και μια ομάδα να παίζουν. 

Ακόμα και η ελληνική ιστορία! Βεβαίως! Τι χρειάζεται; 2 ώρες και πολύ είναι. Όλες τις υπόλοιπες για ολόκληρη τη σχολική χρονιά να μαθαίνουμε την ιστορία των σουαχίλι, των μάγιας, των συμπαθών κατοίκων της Ουαζαγκαμπούμπου και γενικώς των λαών του κόσμου. 

Προσοχή στους σοβαροφανείς αμνόσχημους λύκους που παίζουν το ρόλο του λαγού….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια