Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE


Ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι και ο τετραγωνισμός του κύκλου. Αποφάσισε η κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απάτη των stage και ξεσηκώθηκαν οι ηρωες να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται.

Ερώτηση:
Είναι εργασία τα stage ?
Όχι, είναι απανθρωπιά, με μισθούς της πλάκας, χωρίς ασφάλιση, αδειες κλπ

Ερώτηση:
Πήγε κανείς με το ζόρι;
Όχι, πήγε οικειοθελώς γιατί έπεσε ο αντάπτορας ο πολιτευτής, βουλευτής – βολευτής ότι μπες και μετά σε περνάμε από το παράθυρο στο δημόσιο. Αν δεν είμαστε εμεις στα πράγματα, ελα μωρε τώρα κάνε μια απεργία, ένα συλλαλητήριο, κάτι θα γίνει και για σένα. Ψήφισε με να σε κάνω μόνιμο.

Ετυχε να ξυπνήσω νωρίς το πρωι της Πέμπτης και να δω στην εκπομπή του Καμπουράκη και του Οικονομέα μερικούς τύπους να λένε επικολυρικά:
«θέλουμε να ζήσουμε, αφήστε μας να επιβιώσουμε, για μια θέση στον ηλιο» και κάτι τέτοια χαζοχαρούμενα.

Θέλεις να ζήσεις φίλε μου;

Να πάρεις τη χρυσή ευκαιρία, να ανοίξεις τις αγγελίες, να πάρεις τηλέφωνα, να στείλεις βιογραφικά, να πας σε συντεύξεις και να βρεις δουλειά! Δεν παθαίνεις τίποτα, θα ζήσεις!  

Μόνο με το stage και την πρόσληψη στο δημόσιο θα δεις φως;

Οι περισσότεροι Ελληνες, βλάκες είμαστε που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα; Επειδή εσυ έτρεξες πίσω από τον Βουλευτή να σε χώσει στο Δημόσιο με τις συνεχείς ανανεώσεις της σύμβασης ώστε κάπου, κάπως, κάποτε, κάποιος, θα καθαρίσει και για μας, για να γίνει αορίστου πρέπει να ασχολείται το σύμπαν μαζί σου;

Επιλογή σου ήταν να μπεις στο stage αντι να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αγορά, δεν σε υποχρέωσε κανένας. Επιλογή σου ηταν να τρέχεις στα πολιτικά γραφεία αντι να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, την ουσιαστική προϋπηρεσία σου και τα προσόντα σου.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κατά τη γνώμη μου, είναι μια πλήρης καταγραφή των πραγματικών αναγκών του δημοσίου τομέα ή όπως το λέμε στα νεα ελληνικά job description. Εκει που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες να γίνει ενας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και οι των stage ανάλογα με την υπηρεσία που θέλουν να πάνε και το χρόνο σύμβασης ( άλλο αυτός που είναι σε καθεστώς stage 24 μήνες και άλλο αυτος που είναι 4 μήνες ) να πριμοδοτηθούν με μόρια και να τελειώνουμε με το δημόσιο κλείνοντας μια για πάντα αυτή την stage-oπληγή.

Όπως ας πούμε ακούω διάφορα για νοσηλευτικό προσωπικό και πρέπει λέει να γίνουν προσλήψεις γιατί δεν εχουμε νοσηλεύτριες. Πριν γίνουν προσλήψεις, ας γίνει μια καταγραφή. Πόσες νοσηλεύτριες εχει κάθε νοσοκομείο, πόσες από αυτές είναι γραμματείς, φαρισαίοι, σαδδουκαίοι και πόσες ασκουν πραγματικά τα καθήκοντα τους. Γιατί άλλο είναι ένα νοσοκομείο να εχει 100 νοσηλεύτριες και να τις ψάχνεις με το αεροβόλο να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όταν βολεύονται ως ιδιαιτέρες, γραμματείς και διοικητικό προσωπικό.

Δεν αντέχεται η υποκρισία των κομμάτων όταν προεκλογικά λέγανε για τη βαρβαρότητα των stage και τώρα που πάει να καταργηθεί, φωνάζουν.



3 Λογομαχιες:

An-Lu είπε...

Μα δεν είναι άκρως σχιζοειδής η όλη συμπεριφορά ;!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνούμε απολύτως (ίσως απλά να μην ήμουν τόσο απόλυτος, γιατί κάποιοι το έχουν μεγάλη ανάγκη και μόνο έτσι βρήκαν κάτι). Αλλά γενικά έτσι όπως τα λες είναι. Η τότε κυβέρνηση υπόσχονταν, μείωνε την ανεργία, άφηνε τον κόσμο να φυτοζωεί (κάτω από το όριο φτώχειας) και σήμερα τάχα τους προστατεύει.

KitsosMitsos είπε...

Όπως τα λες ακριβώς. Βαρέθηκα να ακούω να λένε για τα καημένα τα παιδιά.
Στο κάτω-κάτω αν θέλουν δημόσιο, να διαβάσουν να μπουν με την αξία τους. Όχι από την πίσω πόρτα...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια