Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΓΡΑΦΟΥ



 «Υποπτε, ένα βιβλίο για σένα», είπε ο αδελφικός μου φίλος Στέλιος όταν μου το έδωσε. Κάναμε διακοπές στο Πήλιο, αγόρασε την espresso λογω των dvd και του περίσσευε το συγκεκριμένο βιβλίο που διανέμετο δωρεάν με την εφημερίδα.

Πλήρωσα μια από τις αρχες μου. Το βιβλίο, την ταινία και τη θεατρική παράσταση τα παρακολουθώ μέχρι τέλους. Μου εχει τύχει να θέλω να απομακρυνθώ αλλά μια απρόσμενη τροπή να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα σε ένα τραγούδι ή σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δεν υπομένω. Ιδιαίτερα, αν το αθλητικό θέαμα δεν αφορά την Εθνική Ελλάδος ή την ΑΕΚ και με κουράζει, σιγά μην το δω ολόκληρο.

Το 1999 ο συγγραφέας όπως λέει στο εισαγωγικό του σημείωμα, έγραψε το συγκεκριμένο πόνημα το οποιο όταν το τελείωσα κατάλαβα γιατί το παίρνεις από την espresso. Κακογραμμένο, με εκφραστικά σχήματα που λέμε αλλά δεν γράφουμε. Πολύ κοντά στην πορνογραφία και ικανοποιεί το κοινο του κους κους και των μεσημεριανάδικων. Στην προσπάθεια να γράψει ρεαλιστικά, βωμολοχεί και η λέξη «μωρή» συναντάται τουλάχιστον 150 φορές. Διέκρινα οργη στη γραφή του γιατί περιγράφει κάποιους χαρακτήρες σχεδόν φωτογραφικά [ ΣΣ. δεν κατάλαβα κάποιον γιατί δεν εχω τόσο μεγάλη γνώση αλλά οι ιδιοι θα αναγνώρισαν σίγουρα τους εαυτούς τους ] και φυσικά ο ιδιος αυτοπεριγράφεται ως ενας αμόλυντος ασυμβίβαστος. Μπλιαχ!

Βιβλίο που θεωρητικά αποτυπώνει τα κακώς κείμενα της ελληνικής showbiz που εμεις οι κοινοί θνητοί δεν γνωρίζουμε όπως οι στάρλετ που τα τρώνε από τους πλουσίους, εύποροι γέροι που υπόσχονται καριέρες σε οδαλίσκες κατόπιν ενδελεχούς οντισιον, αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια, σε μια πρόχειρη γραφή χωρίς αρχή μέση και τέλος που ικανοποιεί τη συγγραφική ματαιοδοξία του κ. Μπούνια.

Ευτυχώς που λόγω της φτηνιάρικης εκτύπωσης του βιβλίου σε μιαμισυ ωρα το διάβασα και όχι μόνο δεν αναζήτησα το δεύτερο μέρος αλλά το προσέφερα στον γείτονα που έψηνε καλαμπόκια για προσάναμμα.

Ως καύσιμη υλη, το βιβλίο ηταν εξαιρετικό…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια