Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

STATEMENT


Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι θεσμικού χαρακτήρα. 

Εχει να κάνει με την προσωπική έφραση του γράφοντος και δεν αποτελεί επιστημονικό σύγγραμμα, άντρο αποκαλύψεων και δεν εχει κάμερες ούτε ηχητικά ντοκουμέντα.

Το blog μου είναι ένα βήμα ατομικής αυτοέκφρασης, χόμπι, αγάπη για το γράψιμο, αυτοψυχοθεραπεία, ματαιοδοξία ( όλα και τίποτα, όπως θέλεις πες το, δεν θα τα χαλάσουμε εκει )  με βασική επιδίωξη να κρατάει συντροφιά και καλή παρέα σε σενα.

Από τη στιγμή που μου κάνουν την τιμή και με διαβαζουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι, μου δίνουν το κίνητρο να συνεχίσω να το κάνω. Αν με διάβαζαν 2-3 άτομα από το 2005 που ξεκινησα, τότε θα το έκλεινα και θα έστελνα στους φίλους μου τις απόψεις μου με maill.

Στο suspect.gr  καταθετω αυτά που πιστεύω, βιώνω και ότι εχω μεσα στο ομιχλωδες του μυαλου μου. Καλό, κακό, κουτσό, στραβό, υπέροχο, αυτο είναι. Το πολύ πολύ να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις και τις κρίσεις μου. 

Ούτε μελέτες κάνω, ούτε έρευνες, ουτε με ενδιαφέρει κατι τετοιο.
Blog εχω και όχι εγκυκλοπαιδεια.

Περιέχει τις απόψεις μου ( που μπορεί να είναι και λάθος ) τις ιστορίες μου που άλλες είναι βιωματικές και άλλες προϊόντα του νοσηρού εγκεφάλου μου, τις υπερβατικές εμπειρίες μου και τις σκοτεινές ιδέες μου...

Το ζητούμενο για μένα δεν είναι η τεκμηρίωση στοιχείων και η ειδησεογραφία. Αυτό το αφήνω στους έγκριτους δημοσιογράφους που σπούδασαν, μελέτησαν, μόχθησαν και εχουν την εξειδίκευση στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Από τότε που βγήκε το google university ολοι πια τα ξέρουμε όλα.  Άλλο το σκάκι και άλλο το ουισκάκι. Δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε καθηγητής πανεπιστημίου.

Προσπαθώ να διατηρώ έναν κώδικα δεοντολογίας, γιατί στο δίκτυο η διάδοση είναι ιδιαίτερα εύκολη και να μη θίγω ανθρώπους κάνοντας τον επαναστάτη εκ του πληκτρολογίου.

Αυτά που διαβάζεις είσαι ελεύθερος να τα κρίνεις, να τα λάβεις υπόψη σου ή να καγχάζεις. Να ξέρεις όμως ότι είναι προσωπικες απόψεις και όχι θέσφατα ούτε η εφημερίδα της κυβερνήσεως και είσαι απόλυτα υπεύθυνος για το κατά πόσο θα τα λάβεις υπόψη σου. 


Κάτω από τα σχόλια υπάρχουν δύο πλατφόρμες που μπορείς να τοποθετηθείς. Η μια είναι με σύνδεση στο facebook και η άλλη που μπορείς να γράψεις ότι σχόλιο θέλεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσω και άλλη μια άποψη. Μια διαφορετική από τη δική μου, που να διαφωνεί και που να αποδοκιμάζει. Έχω αποδεχθεί πως όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια με το λόγο του, είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιοι να τον κράζουν και κάποιοι να τον αποθεώνουν. Κάποιοι να συμφωνούν και κάποιοι να διαφωνούν. 

Επειδή όμως αυτό είναι το σπίτι μου, είμαι φιλόξενος αλλά χυδαιότητα, βωμολοχίες, επιθετικότητα, ύβρεις, bullying και την αθλιότητα δεν την ανέχομαι. Δίνω μεγάλη σημασία στο ύφος και στην ευπρέπεια.
 
Αν με καλέσεις στο σπίτι σου για καφέ και τον πετάξω στο κρεβάτι σου και αρχίζω να εκτοξεύω ποτήρια στην τηλεόραση, θα με διώξεις με τις κλωτσιές και θα έχεις και δίκιο.  Εδώ λοιπόν είναι η προσωπική μου σελίδα και ο προσωπικός μου χώρος. Δεν είναι νεροχύτης να ξερνάς το δηλητήριο της ψυχής σου. Εχεις άλλωστε την επιλογή να ανοίξεις μια δική σου σελίδα και να γράφεις οτι θέλεις.

Αλλιώς τσάμπα θα μπεις στον κόπο να τα γράψεις. Θα τα σβήνω κατευθείαν. Αν συνεχισεις, μπλοκάρεσαι. Διαφωνίες δεκτές μεν με ευπρέπεια και πολιτισμό δε.  

Η ειλικρίνεια χωρίς ευγένεια είναι βαρβαρότητα…
 

Τέλος, σου θυμίζω πως αμα θέλεις με διαβάζεις - δεν εισαι υποχρεωμένος  και αν δεν θέλεις και πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ θα συνεχίσω να γράφω αυτά που πιστεύω και εσύ μπορέις να διαβάζεις οτιδήποτε άλλο που να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. 



4 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και καλά κάνεις και τα γράφεις και διαχειρίζεσαι έτσι τις σκέψεις σου...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Σωστός.

Αλλιώς δεν έχει νόημα...

Αρκεί να υπάρχει σεβασμός και από τον γράφοντα, αλλά και από τον αναγνώστη ππου σχολιάζει...

Όλα αυτά που γράφεις είναι αυτονόητα... και όταν επαναλαμβάνονται -που και που- είναι γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως "οι σωστές κουβεντές κάνουν και τους καλούς φίλους".

Να περνάς όμορφα.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
facebook.com/kostasvloutis
twitter.com/kostasvloutis

Matriga είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω!
Τράβα μπροστά έτσι όπως εσύ το νιώθεις ;)
Καλό Σ/Κ :)

Δέσποινα είπε...

μανιφέστο????

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια