Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK1.      Τα γκρικλις. Αν είναι δυνατόν το 2010 να γράφουμε ετσι. Παλιότερα λέγαμε ότι δεν είχαν τα πληκτρολόγια την ελληνική και μετα το χρησιμοποιήσαμε επειδή και καλά, συνηθίσαμε και ουσιαστικά το κάνουμε για να καλύψουμε την άγνοιά μας στην ορθογραφία.
2.      Οι προσκλήσεις για διάφορες βλακώδεις εφαρμογογές με χαζοπαιχνιδάκια
3.      Ενας γνώστος ή ημίγνωστος που εχει μια σελίδα, να σε προσκαλεί κάθε λίγο και λιγάκι να γίνεις «θαυμαστής». Δεν θέλω ρε ! Μια – δυο φορές το καταλαβαίνω αλλά όχι κάθε εβδομάδα. Από τρεις φορές!
4.      Το να πετάνε στον «τοιχο» σου ότι παπαριά τους έρχεται γεμίζοντας τη σελίδα σου με σκουπίδια
5.      Οι προσκλήσεις σε κουιζ τύπου πόσο πιστός είσαι ή πόσο σου αρέσουν τα καναρίνια και τα φούξια γατιά
6.      Η διάδοση ηλιθίων σπαμ μηνυμάτων που λένε πως το facebook θα γίνει συνδρομητικό, θα σου κλείσουν το λογαριασμό αν δεν κάνεις σπαμ στον κόσμο και αυτά που κάποιος χρειάζεται αίμα που συνήθως δεν υπάρχει
7.      Τα tags σε φωτογραφίες. Με ρώτησες;
8.      Ακόμα χειρότερα, το να ανεβάζουν φωτογραφίες σου, χωρίς tag με αποτέλεσμα να μην ξέρεις. Κάποια στιγμή, κατά λάθος, βλέπεις τη φωτογραφία σου και όταν ζητάς εξηγήσεις «ελα μωρέ πως κάνεις ετσι, ένα αστείο ηταν..»
9.      Το σκούντηγμα – poke. Από τα πλεον άχρηστα «κουμπιά» που όταν το βλέπεις δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τι μου το στέλνεις; Θες να μιλήσεις; Μίλα!
10.  Τα gifts. Παει ο άλλος και σου πετάει στον τοίχο τούρτες και κεράκια χωρίς καν να σε ρωτήσει αν τα θες. Σου κάνουν ένα προφιλ καρναβαλ-επιτάφιο.
11.  Τα στατους που είτε αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή «καλημέρα σας», είτε είναι εντελώς αδιάφορα «παω για ύπνο τώρα, καληνύχτα» - στα παπάρια μας, «βαριέμαι στο γραφείο» -  μην ανησυχείς ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι το ιδιο λένε, είτε είναι ακρως εγωιστικά «κοιτάξτε τις φωτογραφίες μου, τι μου πάει το κοκκαλί ή το ζαχαρί;» Επίσης προσωπικά μηνύματα σε δημόσιο υφος: Μου σπας τα νεύρα, πόσο βλάκας είσαι, είσαι μεγάλος ψεύτης. Πες τα σε αυτόν που τον αφορούν! Και τέλος τα στάτους που λένε «Σουλα πάμε για καφέ» -  στειλε της μήνυμα, ντρέπεσαι; - και οι διαρκεις αλλαγές του στάτους, κάθε μια ωρα, τύπου, «προσέξτε με».
12.  Στη φωτογραφία προφιλ εχουν τον γκούφι, έναν σκύλο, ένα παιδί, ένα αυτοκίνητο. Αυτά μπορείς να τα βάλεις στη συλλογή σου, αλλά δεν είναι για φωτο – προφιλ
13.  το πρήξιμο με τα events που αν κάνεις το λάθος και πατήσεις το «θα ερθω» μετά σου στέλνουν και καμιά δεκαριά mail υπενθύμισης ότι ο τάδε DJ θα είναι εκει, μην το ξεχάσεις ε; α! και μην ξεχάσεις επίσης να το στείλεις και σε ολους τους φίλους σου ( για να σε βρίζουν μετά )

HINT: Ενας καλός τρόπος για να καταλάβεις αν το προφιλ του / της αλλης είναι ψεύτικο, είναι να δεις στις φωτογραφίες αν εχει καμία με φίλους. Οι νορμάλ ανεβάζουν και με την παρέα τους. Αν δεν δείχνει κάτι από την κοινωνική του ζωη και έχει ολες και ολες 2-3, πάντα μόνος ή μόνη, τότε συνήθως είναι μούφα.9 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου