Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

MTV GREECE

Την Κυριακη ειχα δυο προτασεις για να περασω τη μερα μου.

Η πρωτη ηταν να παρακολουθησω το Ολυμπιακος – ΑΕΚ και η δευτερη να παω με VIP προσκληση ( ας είναι καλα η θεα και φιλη μου Φιλια ) στη συναυλια που διοργανωσε το MTV στο πλαισιο της λειτουργιας του ελληνικου παρακλαδιου.

Την πρωτη προταση την απερριψα με το καλησπερα. Ημουν σιγουρος ότι η ΑΕΚ θα εχανε και μαλιστα σε φιλο κατάγαβρο μπαρμαν ειχα κανει και ακριβη προβλεψη του σκορ. Για αυτό και πρεπει να ημουν ο μονος ΑΕΚτζης που τα δυο jack daniels ηταν κερασμενα το ιδιο βραδι!

Φτασαμε στο Καλλιμαρμαρο κατά τις 18.30. Μπηκαμε γρηγορα χωρις μπλεξιματα με ουρες και ο κοσμος μεχρι τις 19.30 που ηταν η επισημη ωρα εναρξης ηταν δεν ηταν 15.000.

Σχολιαζοντας το με τη Φιλια, ειπαμε πως η μειωμενη προσελευση μαλλον θα οφειλεται στο γεγονος πως ισως ο κοσμος να κουραστηκε από τις συναυλιες των τελευταιων ημερων ( Gary Moore, J-Lo, Madonna ) και με το κρυο, μπορει να βαρεθηκε.

Διαψευστηκαμε καθως την ωρα που βγηκαν οι Kaizer Chiefs ηταν 50.000 νοματαιοι και από ότι φαινεται λογω της δωρεαν εισοδου, ηρθαν ολοι την ωρα των «μεγαλων παικτων».



Με το MTV ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη λατρεια. Το μπιβις εντ μπατχεντ μου ηταν εντελως αντιαισθητικο, οι παρουσιαστες σχεδον εκνευριστικοι ατιμελητοι στριγγλοι, η ποπ κουλτουρα μου ηταν και παραμενει ξενη, οι ρυθμοι του πολυβολο και το παρακολουθουσα ενιοτε για τα βιντεοκλιπ. Με το περασμα των ετων και αφου εμπλουτισα σε σχεδον ανυποφορο βαθμο τη μουσικη συλλογη μου, δεν ηξερα καν αν εξακολουθουσε να εκπεμπει.

Χαρηκα όμως για την ελευση του στη χωρα μας καθως δεν ειμαι υπερ των μονοπωλιων και περαν των κυκλωματων, μπορει να υπαρξει και ενας δευτερος πολος ελξης και προωθησης της μουσικης και σε ανθρωπους που δεν ηταν στο κλιμα του MAD.



Οφειλω να ομολογησω ότι πηγα προκατειλλημενος. Δωρεαν η συναυλια και φανταστηκα πως όλα θα ηταν προχερα αλλα παει στην ευχη, Kaizer Chiefs και REM είναι αυτοι, ηθελα να τους δω.



Η πρωτη εκπληξη ηταν η οργανωση. Προσωπικο παντου για να διευκολυνει τους θεατες, μια ομαδα του Ερυθρου Σταυρου για το πιθανο απροοπτο και μια καλοστημενη σκηνη με τις απαραιτητες γιγαντοθονες να μας περιμενει και μεχρι να αρχισει το προγραμμα προβαλλε βιντεοκλιπ ώστε να περνα υποφερτα η ωρα.

Η δευτερη εκπληξη ηταν πως το προγραμμα ξεκινησε ακριβως στις 19.30!

Ευγε!

Η τριτη ηταν η αρτιοτητα της ηχητικης εγκαταστασης. Εξαιρετικος ηχος όπως και τα φωτορυθμικα!



Το εναρκτηριο λακτισμα δοθηκε από τους C:REAL. Σκετη απογοητευση.

Από τη μια μπραβο στους διοργανωτες γιατι τους σεβαστηκαν και τους αφησαν να πουν 5 τραγουδια αλλα κριμα για τα αυτια μου. Αυτό το τριπ – ποπ – ροκ – κορν, το βαριεμαι. Η house μποτα με τα τρελα κιθαριστικα ριφς και το σινθεσαϊζερ μου σκοτωνει ότι εγκεφαλικο κυτταρο είναι διαθεσιμο.

Θελεις ρε φιλε να παιξεις dance; Μαλιστα!

Θελεις ποπ;

Θελεις ροκ;

Παιξε μου κατι συγκεκριμενο.

Τι το θες το σαλατουλα μιξ και το πληρες τουρλουμπουκι;

Ασε δε, που βγαινει η γκομενα στην πιστα με τα δερματινα, τις μποτες και τα γυαλια ηλιου με στιλ «εχω παθος για αυτό που κανω» καταφευγοντας σε σκηνικες υπερβολες τυπου πολύ κακο για το τιποτα. Από φωνη δεν ηταν κακη αλλα χρειαζεται μετρο. Στη συνεχεια τη σκυταλη την πηρε μια συμπαθης Αυστραλη ονοματι gabriella cilmi η οποια στην αρχη με ξενερωσε καθως μου φανηκε κοπι πεηστ από jennifer lopez και ψιλο-Σακιρα. Τα επομενα τραγουδια της ηταν rockin και ηταν πολύ καλη. Ελπιζω οι Ελληνες καλλιτεχνες να την ειδαν και να καταλαβαν πως δεν χρειαζεται να κανεις τρομερα και φοβερα στη σκηνη για να πεισεις. Ωραια φωνη η κοπελιτσα, συμπαθης, καλη σκηνικη παρουσια, μια χαρα για warm up!

Ειπε λοιπον τα 5 τραγουδακια της και αυτή και μετα αρχισαν τα πρωτα ριχτερ!

Kaiser chiefs. Η αντε γεια σου records παρουσιαζει!

Ξεσηκωτικοι, πορωτικοι, ντριμπλαδοροι, μπουκαδοροι, με σουτ εξω από τη μεγαλη περιοχη, με πλασε, με κοντρολ, με κεφαλια, με vga και με βραστα μεσα!

Σουπερ! Ο Ricky Wilson να μπιζαρει τον κοσμο, να ανεβαινει σε σκηνες, να βγαζει τρομερη ενεργεια, να μας λεει efkaristo μετα από κάθε τραγουδι, να κατεβαινει στον κοσμο, αρχοντας! Και τα τραγουδια ηταν bombastic!

Ακολουθησε η υποκλιση.

Respect.

Τεραστιο respect

REM.

Τι να πω..

Τα τραγουδια, η μπαντα, οι παλαβομαρες του Stipe, η σκηνοθεσια, ολο το σταδιο στο ποδι! Θυμηθηκαμε τα παλια, μαθαμε τα καινουρια, επαξαν και 3 ανκορ και η βραδια εκλεισε υπεροχα.

Χμ.

Όχι ακριβως.

Καποιος επεσε και εσπασε το ποδι του. Τον ειδα που τον μετεφεραν με φορειο και ρωτησα τους τραυματιοφορεις. Ελπιζω να είναι καλα ο ανθρωπος.



Φυγαμε κουρασμενοι με γεματες ουροδοχες κυστες ετοιμες να σπασουν, μετα από 5 ωρες που διηρκησε το event. Χαλαλι.

Σημειωσεις:

- Ο τυπος που ηρθε από το αμερικα ως γενικος συντονιστης της βραδιας ηταν εξαιρετικος.

- Οι Ελληνες παρουσιαστες που θα είναι και στο καναλι, κρινονται επιεικως λογω απειριας. Ο μεν αντρας μοιαζει φυσιογνωμικα καταπληκτικα στον Εντουαρντ Νορτον και το στιλ του ητο συμπαθες. Η δε κοπελα κλασικη MTVοφατσα με αφανα κατσαρο μαλλι και στιγγλιτσα - διασκεδαστικη φωνη αλλα αμηχανη. Εβγαλε ουρανομηκες χαχανο όταν ειπε σε αψογα greeklish το kallimarmaro! Παρεπιπτοντως, η ισπανιδα κουκλαρα που το προφερε επισης, το ειπε σε ...καλυτερα ελληνικα! Και οι δυο δικοι μας πρεπει να βελτιωσουν τα αγγλικα τους

- Ωραιο το happening με τις back stage συνεντευξεις που τις προβαλλαν εκεινη την ωρα για να γεμιζει το κενο μεχρι να ετοιμαστει η σκηνη για τους επομενους, αλλα καπου ξεχειλωσε και κουρασε.

- Εξοργιστηκα όταν ο αγγλος mtv παρουσιαστης – ομολογουμενως ευφυεστατος – όταν αρχισε να λεει ότι η χωρα μας δημιουργησε τη δημοκρατια, τη φιλοσοφια, τους Αγωνες, πεταξε ένα «και την ομοφυλοφιλια»

- Εξυπνο το θεμα με έναν αθλητη που τον εδειχναν σε βιντεοκλιπ να τρεχει με τα ακουστικα στα αυτια σε ιστορικους χωρους της Αθηνας και ως συνεχεια του βιντεοκλιπ ωωωωπ! Μπηκε και στο σταδιο! Καλο! Μονο που όταν μπηκε στο Καλλιμαρμαρο, ετρεχαν οι σεκιουριταδες και σχεδον εριχναν μπουνιες στον κοσμο για να ανοιξει ο διαδρομος! Θα μπορουσαν ( αφου το ηξεραν ) 3 λεπτα πριν, να τον ειχαν ανοιξει ευγενικα.

- Ο ανεμος εφερνε κατι σαν λιβανι και πραγματικα συνετελεσε ώστε η ατμοσφαιρα να είναι σχεδον κατανυκτικη…. Α ρε vips

- Αν εξαιρεσω καμια 20αρια πλαστικα καλυμματα που εκτοξευτηκαν στο τελος από τους πανω στους κατω, μου εκανε μεγαλη εντυπωση το πολιτισμενο και χωρις παρατραγουδα της καταστασης. Μπραβο μας.



Αν πληρωνα για τη συγκεκριμενη διοργανωση θα ελεγα με σιγουρα πως «τα αξιζε τα λεφτα του». Όταν όμως περασα τοσο καλα σε ένα χορταστικο θεαμα και μαλιστα δωρεαν, μπορω να πω ότι ηταν ενας εξαιρετικος Κυριακατικος προλογος για την εβδομαδα που ακολουθει.



4 Λογομαχιες:

haridimos είπε...

Καλή η οργάνωση του MTV, αλλά κάτι Ιταλοί υπεύθυνοι μας σπάσανε τα νεύρα την Παρασκευή που κλείνανε το δρόμο κάθε τρεις και λίγο για να παρκάρουν τα φορτηγά με τον εξοπλισμό της συναυλίας :-)

Suspect είπε...

Να προσθεσω οτι η συναυλια τελειωσε στις 00.30!

Mister S. είπε...

Ημουν και γω εκει. Υπέροχη διοργάνωση. Φυσικά με το πνεύμα του Ελληνα να ξεχειλίζει απο παντού.

Απο τους τύπους που πούλαγαν μπύρες μεσα στο στάδιο και τον τύπο που πουλαγε τα lightsticks μεχρι τα "βρώμικα" απέξω και τα περίπτερα που θέλαν να μας κάνουν κινητές διαφημίσεις (καπελάκι, μπλουζάκι όλα διαφημιστικά).

Οι Kaissers καλυτεροι απο R.E.M οσον αφορα τη σκηνικη παρουσιαση κατα την γνώμη μου. Τρέλα σκέτη.

Unknown είπε...

Htan mia wraia bradia koitazontas oloi sto telos poy akrivws brisketai o "man on the moon"... Kapou ekei panw kapoios mas rixnei astroskonh... Eyxaristw Suspect!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια