Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

Σκετη απολαυση τα δημοσιευματα των εφημεριδων που αναλυουν και εξηγουν τα του ιντερνετ. Περαν της εκλαϊκευμενης γλωσσας για να την καταλαβαινουν οι 45+ που αποτελουν τον κυριο ογκο του αναγνωστικου κοινου, διακρινω μια διαρκη προπαγανδα.



Οι εφημεριδες στη χωρα μας συνηθιζουν να αναφερονται στο ιντερνετ όπως η Ελενη Λουκα για τον Γρηγορη Βαλλιανατο. Με αφορισμους.

Συνηθως οποτε πεφτει το ματι μου σε διαφορες αναλυσεις, αναφερονται σε παιδεραστες, κυκλωματα πορνογραφιας, αφασικα παιδια, ναρκωτικα μεσω ιντερνετ και διαφορα αλλα σκοταδιστικα. Ο μεσαιωνας είναι εδώ και η λασπη παραγεται με τους τονους.


Σε ένα σημειο το καταλαβαινω. Προσωπικα δεν αγοραζω πια εφημεριδα. Με κουραζει ο ογκος της και τα περισσοτερα από οσα γραφει μου είναι αχρηστα. Ασε δε, που σε λιγο για να κουβαλησεις μια κυριακατικη εκδοση θα πρεπει να εχεις καροτσι. Η εφημεριδα εξακολουθει να υπερτερει ως προς τις αναλυσεις και τις αποψεις που αναπτυσσονται στις σελιδες της. Διαθετει δε, μπολικο παρασκηνιο που στην καλυτερη είναι προϊον φαντασιας και στη χειροτερη αχρηστο.



Προτιμω να διαβαζω τις ειδησεις μεσω ιντερνετ, μπαινοντας σε 6 ειδησεογραφικα sites διασταυρωνοντας μαλιστα αυτό που θελω και διαβαζω αυτό που πραγματικα με ενδιαφερει και ψαχνω. Σαν και εμενα αρκετοι, οποτε για να σταματησει η αιμορραγια πελατων, οι εφημεριδες γραφουν για το βασιλειο του σκοτους και πασας παρανομιας που ακουει στο ονομα διαδυκτιο.

Πριν από λιγο καιρο ειχαν ένα ρεπορταζ τα ΝΕΑ με έναν δημοσιογραφο που υποδυθηκε ένα 14χρονο κοριτσακι για να μπει σε ένα τσατ ρουμ. Και του την επεσαν διαφοροι.

Χαιρω πολύ.


Αν παει ένα 14χρονο κοριτσακι σε ένα μπαρ, παλι δεν θα του την πεσουν;

Οταν μπαινεις σε εξειδικευμενα τσατ, τι περιμενεις;

Σημερα τα τσατ ρουμς είναι ελαχιστα πια και αφορουν συγκεκριμενες ομαδες ανθρωπων. Αν εγω μπω στην gay κοινοτητα τι θα περιμενα να με ρωτησουν, την αποψη μου για την πορεια του Ολυμπιακου στην Ευρωπη τα τελευταια δεκα χρονια ή την καλυτερη λυση για το ενεργειακο μας προβλημα;

Δεν είναι πια όπως παλια που ένα τσατ υπηρχε για ολο τον πλανητη. Τωρα η πολυδιασπαση εχει οδηγησει στην εξειδικευση. Αν ψαχνεις συγκεκριμενα πραγματα, συγκεκριμενα θα βρεις. Αναβιωνοντας μεσω δημοσιευματος μια εποχη που περασε πριν από περιπου δεκα χρονια, παραπληροφορεις και τρομοκρατεις.

Όταν εχεις ολο τον κοσμο στα ποδια σου και εισαι πιτσιρικος, είναι λογικο να παρασυρεσαι από δω και από κει. Για αυτό υπαρχουν κλειδια που δεν επιτρεπουν στα παιδια να περιηγουνται διαφορων επικινδυνων σελιδων.



Δεν υπαρχει κακο ιντερνετ. Υπαρχουν κακοι χρηστες. Δεν υπαρχουν μονο ανωμαλοι αλλα υπαρχει ολος ο κοσμος καθως ιντερνετ πια εχουν ολοι, όπως επισης υπαρχουν και τροποι αποφυγης.

Μου λεγε μια φιλη που είναι στο
facebook ότι ενας τυπος της ελεγε διαφορες χυδαιοτητες και πολύ απλα τον διεγραψε από το δικτυο της και τον μπλοκαρε ώστε να μην ενοχληθει εκ νεου.

Αν εισαι γονεας που να φοβασαι για το παιδι σου, τοτε μπορεις να βαλεις και το κλειδι που ανεφερα ανωτερω καθως και έναν key logger ώστε να ξερεις τι σου γινεται. Αλλα αυτή πια η δαιμονολατρεια των μαζικων μεσων επιρροτης τυπου το αθλιο ιντερνετ, το βασιλειο της ακολασιας, ε, παρα είναι υπερβολικη.

Και να σκεφτει κανεις δε, ότι τα γραφουν ανθρωποι που είναι ολη τη μερα μεσα στο δικτυο προς αγραν ειδησεων και «φτηνης» πρωτης υλης για να τα μεταφερουν σε δικα τους αρθρα, παραειναι φαιδρο…



3 Λογομαχιες:

..αγγελόσκονη.. είπε...

έχεις απόλυτο δίκιο...
αν θέλεις να προστατευτείς ή να προστατέψεις κάποιον...υπάρχει τρόπος!!
διάβασα τις προάλλες κι εγώ ένα κείμενο παρόμοιας φάσης που οδήγησε ένα κοριτσάκι στον θάνατο!!
γονείς δεν έχουν αυτά τα παιδιά;
οι γονείς δεν βλέπουν τις αλλαγές στις συμπεριφορές των παιδιών τους;
ζούμε σε έναν κόσμο που υπάρχουν παντού κίνδυνοι...γιατί προφυλασσόμαστε μόνο από μερικούς;
γιατί μας νοιάζει μόνο να κλειδώνουμε την πόρτα στο σπίτι μας το βράδυ από το να κλειδώνουμε επικίνδυνες σελίδες στο ίντερνετ;
μεγάλη συζήτηση και πάντα χωρίς αποτέλεσμα... :) καλημέρα!!

SilentWalker-Cookingirl είπε...

Γεια σου Suspect μου!!!
Λοιπον!Αυτό το key logger δεν πιστεύω οτι μπορεί να κάνει και πολλά!Αν το παιδί δεν έχει πάρει τις σωστές αρχές θα βρει τον τρόπο κ θα μιλάει με όποιον θέλει!Τα παιδιά όλο και γινόμαστε πιο έξυπνα!Το μέιλ μου το έχω από 9-10 χρονών κ από τότε ήξερα να μπαίνω μσν!Δεν υπήρχε κανένας γνωστός συνομήληκος ή έστω 4-5 χρόνια μεγαλύτερος!Το γεγονός ότι μιλάς με όποιον θέλεις σου δίνει μια αλεξέλεγχτη ελευθερία!Βρίζεις όποιον θες, προσβάλις όποιον θες,κλπΤο θέμα ειναι πώς θα την χρησιμοποιήσεις!Και τλκ να μην πάει εναντίον σου!!
Εσύ το έχεις πει οτι το Ιντερνετ ειναι σα σπαθί...
Τα λέμε ρε αλάνι!!!!!
keep suspectinggggg!!

y=αx+β είπε...

Εγώ έχω ακούσει στη βουλή κάτι γερόντια να μιλάτε για εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο και να καταλήγουν στα διάφορα παιχνίδια τύπου lineage που ο παίκτης τρώει 12ωρα στα internet cafe. Δε λέω, ισχύει. Αλλά τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Αυτοί επειδή είναι άσχετοι τα βλέπουν σαν ένα. Γι αυτό το δαιμονοποιούν, επειδή δεν το γνωρίζουν. Τα ίδια έλεγαν παλιά και οι ακόμα μεγαλύτεροι για την τηλεόραση, τις μεγαλουπόλεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άκου εκεί "εξάρτηση". Κι αυτοί είναι εξαρτημένοι από το αυτοκίνητο ενώ εγώ όχι.

Δεν είναι θέμα αρχών silent walker. Είναι θέμα τακτικής. Αν π.χ. το παιδί δεν θέλει να μιλάει με τους γονείς του σχετικά με το που μπαίνει και τι κάνει, ή αντίστοιχα, αν ο γονιός απαγορεύει προληπτικά κάθε δραστηριότητα, εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Όταν δεν υπάρχει διάθεση για συζήτηση από το ένα ή από το άλλο μέρος.
Επίσης, αν το παιδί ξέρει ότι κάτι που κάνει είναι επικίνδυνο, αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίζει να το κάνει, γιατί το κάνει; Αυτό δεν έχω μπορέσει ακόμα να το κατανοήσω.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια