Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ


Αυτό που μας απασχολει από τον πολυπαθο κλαδο της υγειας είναι το βιντεο που καποιο βαρβατο παλικαρι εχει βαλει στον ποπο του ένα πλαστικο πεος και οι γιατροι που του το βγαζουν πεφτουν κατω από τα γελια.
Συγγνωμη αλλα δεν αντεχω την υποκρισια.

Αν
 ημουν και εγω στη θεση των γιατρων, το ιδιο θα εκανα. Δεν φταιει δηλαδη το οτι ο αλλος εβαλε απο πισω του ενα τεραστιο πλαστικο παλαμαρι αλλα μας φταιει το οτι αυτος που το ειδε γελαγε;

Ενταξει καλα τα βιντεακια στο νετ, εχουν πλακα, αποκαλυπτουν πραγματα,
αλλα το «στειλτους στο πυρ» και το «βιντεο της ντροπης» το βαριεμαι και ως σκεψη.  Ειναι μια εντελως ανθρωπινη αντιδραση οταν καποιος βαζει στον ποπο του μακρυναρια, απο την εκπληξη, την αμηχανια και τη βλακεια του ανδρος, να γελας.

Εκτος και αν το να βαζει στον ποπο του καποιος διαφορα καλουδια θεωρειται κατι φυσιολογικο και ο γιατρος θα πρεπει να σταθει με σοβαροτητα ιση με ενα εμφραγμα, ενα καταγμα κλπ.
Ο αντιλογος αναφερει για το ιατρικο απορρητο. Μα δεν νομιζω ότι εδειξαν το προσωπο ή δημοσιοποίησαν τα στοιχεια του «ασθενους». Άλλο που ακουσα αναφερεται στη βιντεοσκοπηση. Υπαρχει το γραμμα του νομου και το πνευμα του νομου. Συμφωνα με το γραμμα του νομου, κακως εσπευσαν με τα κινητα να αποθανατισουν τη στιγμη.
Ας μου πει καποιος που δεν εχει παρει φωτογραφια ή βιντεο γκομενες στην παραλια, φωτογραφια μιας διασημοτητας σε ένα μπαρ, ή λογιων λογιων βιντεο και φωτογραφιες από την καθημερινοτητα του. Ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω…
Ο καθενας  ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και το κοινωνικο τιμημα που απολαμβανει ειναι ευθεως αναλογο των πραξεων του...
Καλως ή κακως υπαρχει και ενα κοινωνικο πλαισιο στο οποιο ζουμε και τα χρηστα ηθη.

Ετσι λοιπον για αυτό μια κοπελα δεν βγαινει  με μπικινι μερα μεσημερι στη πλατεια Ομονοιας, ξυριζει τα ποδια της και τις μασχαλες της για να μην είναι  ειναι σαν κουβερτα και δεν φοραει 30 σκουλαρικια στα δοντια και στη μυτη και δεν βγαινει γυμνη στο μπαλκονι της.
Αυστηρα κρινοντας, ενταξει, ισως να μη χρειαζονταν βιντεο στο ιντερνετ. Σε ανθρωπινο επιπεδο όμως  ισως να μη συγκρατουσα τα γελια μου και εγω.
Ετσι λοιπον, μ’αυτά και μ’αυτά, τα προβληματα της υγειας συνοψιζονται σε ένα βιντεο…
Ξεχναμε λεπτομερειες όπως η ευρυθμη λειτουργια του συστηματος υγειας, οι ελλειψεις σε προσωπικο, οι μοναδες εντατικης θεραπειας που δεν λειτουργουν, τα ελλειματα των νοσοκομειων που διογκωνονται από την κακη διαχειριση, φτανουν και περισσευουν για να ξεχαστουν από ένα πλαστικο πεος…



6 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Οπως το λες,η τελευταία παράγραφος της ανάρτησης συνοψίζει όλα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας,αυτή είναι η ουσία...

Unknown είπε...

ελα ρε συ ύποπτε..δν ξερω πως και τι έχει ειπωθει για το εν λογω βιντεο ουτε το χω δει..αλλα σαφως δν ειναι το ιδιο να φωτογραφιζει κπ μια κοπελα και το ενας γιατρος να βγαζει βιντεο εναν ασθενη...σαφως ομως..δεοντολογια..

Κι αυτο που εκανε ο τυπος του βίντεο ανηκε καθαρα στην προσωπικη ζωη..ισως μια κοπελα να
μην μπορει να βγει γυμνη έξω ( δημοσια ζωη) αλλα κανεις δν την εμποδιζει να κυκλοφορει γυμνη στο σπιτι της (προσωπικη ζωη) ή να βαζει πλαστικα πεη όπου θελει..

αυτα όσο αφορα τις συγκρισεις..για όλα τα αλλα συμφωνω ..

Provato είπε...

πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;

με εκπλήσεις. πραγματικά.

είναι δυνατόν να θεωρείς φυσιολογικό να σταματάνε ένα χειρουργείο οι γιατροί για να το βιντεοσκοπήσουν, και να φωνάζουν μέσα και άλλους για να δουν το case;

ο καθένας μας έχει δικαίωμα να γελά με ότι θέλει, αλλά όχι όταν υποτίθεται ότι εκτελεί ένα τόσο σημαντικό ρόλο όσο του γιατρού.

...τέλος πάντων, δεν θα κάτσω τώρα να αναλύσω κάτι που θεωρώ αυτονόητο. απλά εκφράζω την εντονότατη διαφωνία μου ελπίζοντας ότι θα σε κάνει να σκεφτείς λίγο βαθύτερα το θέμα.

chrissa είπε...

Είμαι η μόνη μάλλον που δεν έχει δει το βιντεάκι..Απλά σκέφτομαι πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε μένα, θα ήθελα να πεθάνω αν ανακάλυπτα ότι με βιντεοσκοπούν και γελάνε μαζί μου... Σε αυτή τη βάση σκεπτόμενη, είμαι κατά των γιατρών, αλλα καταννοώ την ανθρώπινη(αν και απερίσκεπτη) πράξη.

Δε θα μάθουμε τώρα τα αίσχη των γιατρών.Των ειδικευόμενων πιτσιρικάδων που βγάζουν φωτογραφίες κοπέλες γυμνές σε νάρκωση, και που κάνουν ίσως κ άλλα πιο αισχρά..Νοσηλεύτριες η μάνα και η αδερφή μου, αυτές οι ιστορίες κυκλοφορούν στα νοσοκομεία...Ποιος να κάτσει να ασχοληθεί και να βρει το μπελά του?Ελλαδάρα και ελλειψη παιδείας είναι 2 πράγματα συννώνυμα.

Giannis Kintzios The Athenian Explorer είπε...

Ύποπτε κάτι δεν έχεις καταλάβει στο όλο θέμα:
1) Το ότι βιντεοσκούσε Γιατρός την επέμβαση για να βγει ένα παλαμάρι από τον ποπό κάποιου μην το συνδέεις με αυτό που πιστεύεις εσύ για τον ομοφυλοφιλία...Το τι πιστεύεις εσύ δεν αφορά το κοινωνικό σύνολο, αφορά όμως εμένα το ότι αυτός ο μαλάκας μπορεί να είναι διεστραμένος και να βιντεοσκοπεί την κοπέλα μου, την αδελφή μου κλπ...Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι διεστραμένος;
2 ) Κάνεις το λάθος και λες ότι και εγώ εάν ήμουν εκεί το ίδιο θα έκανα..επίσης δεν θεωρώ μαγκιά από γιατρούς να βιντεοσκοπούν ακόμα και κ..ρακια στην παραλία...Μαγκιά είναι; Πόσο μάλλον στο χειρουργίο..

Κατά την γνώμη μου..σκέψου λίγο πριν γράψεις.

Φιλικά

Είχα μπει στο blog

SilentWalker-Cookingirl είπε...

ρε Υποπτε αν ήσουν στη θέση του θα σου άρεσε?Έφαγες ένα ρεζίλι με τους γιατρούς να φας κι αααάλλα?

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια