Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Με αφορμή τον διορισμό του συζύγου της Καφαντάρη σε μια αδρανή ΔΕΚΟ, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως «τελειώσαμε με το παλιό». Πόσο η κυβέρνηση της Αριστεράς, της κοινωνικής ευημερίας, της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και λοιπά χαζοχαρούμενα, έχει αντιληφθεί τι σημαίνει κράτος και εξουσία. 

Συγγενείς, αποτυχόντες πολιτευτές, κομματόσκυλα, γλείφτες, λακέδες, λεχρίτες,  και κολαούζοι. Μυρίστηκαν κρατικό χρήμα και έσπευσαν σαν τα κοράκια να απομυζήσουν και την τελευταία ρανίδα αίματος του Γιουνανιστάν με τη δική μας έγκριση και συγκατάθεση. Υποτίθεται πως ήσουν κάτι άσπιλο, αγνό και αμόλυντο που θα έφερνες το καινούριο. 

Η παρακάτω λίστα είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον μέσο Έλληνα που η αγαπημένη του τροφή για το 2015 ήταν το σανό και από ότι φαίνεται θα παραμείνει και το 2016. 

Όλα τα παρακάτω είναι για μια θητεία ΜΟΛΙΣ ενός έτους.

- ο κ. Αργύρης Αργυρίου, σύζυγος της κ. Καφαντάρη, βουλευτή του Σύριζα, διορίστηκε ως διευθύνοντας σύμβουλος σε μια ανενεργή ΔΕΚΟ ονόματι ΔΕΠΕΝΕ

- ο κ. Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της κας Ρένας Δούρου, ανέλαβε το «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ, ενώ ο αδελφός της περιφερειάρχη Αττικής ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού.

-τα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου τοποθετήθηκαν σύμβουλοί σε υπουργεία

- ο κ. Γιώργος Τσίπρας ξάδελφος του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών

- η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ.α.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου δε, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αρτας, ο άνθρωπος που λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του χτυπούσε παλαμάκια στο «βαρύ» ζεμπέκικο της κας Ολγας Γεροβασίλη, κυβερνητικής εκπροσώπου και βουλευτή… Αρτας.

Την οικογενειοκρατία λοιπόν συμπληρώνει το φαινόμενο της κομματοκρατίας. Ενδεικτικά, την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της Βουλής για το νέο έτος, η κυβέρνηση έσπευσε να «περάσει» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον διορισμό της νέας ηγεσίας της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Στην θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Απόστολος Αντωνούδης, π. δήμαρχος Πυλαίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και διευθύνουσα σύμβουλος ανέλαβε η καθηγήτρια του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γλυκερία Καλφακάκου.

Επίσης, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής, το σύνολο σχεδόν των υπουργικών γραφείων και των γενικών γραμματειών έχει στελεχωθεί από χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ή αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές. Χαρακτηριστικά:

Ο κ. Χρήστος Στάικος τοποθετήθηκε πρόεδρος του κρίσιμου οργανισμού Enterprise Greece ο οποίος προβάλλει και υποστηρίζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και προωθεί στο εξωτερικό ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χημικός ενώ στο βιογραφικό επισημαίνεται ότι «χει κάνει μαθήματα θεάτρου και έχει μετάσχει σε παραστάσεις. Εντάχθηκε στη Νεολαία ΣΥΝ το 1999 και και υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ». Μέλος στον ίδιο οργανισμό είναι ο κ. Γιώργος Καλπαδάκης που παράλληλα εντοπίζεται και στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.  Επίσης, στο ΔΣ του οργανισμού βρίσκονται ο Γιάννης Μανδάλας (κομματικό στέλεχος) και η κα Μαρία Αντωνίου υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ, το 2013.

-          Ο κ. Βασίλης Μπαλάσκας τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αρτας. Είναι οδοντίατρος, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κυρίας Ολ. Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της περιφέρειας Ηπείρου και εμφανίζεται σε πρόσφατο βίντεο να χτυπά παλαμάκια στην κυβερνητική εκπρόσωπο την ώρα που χορεύει ζεϊμπέκικο.

-          Ο κ. Τάσος Ταστάνης αρχιτέκτονας και υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για την θέση του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Στην θέση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουμπούρης. Στην ΟΣΥ τοποθετήθηκε η συνδικαλίστρια Ζωή Γεωργίου με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην αντιδήμαρχο του κ. Καμίνη,  Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Στην ΣΤΑΣΥ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Σταύρος Στεφόπουλος.

-          Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός δεν κατάφερε να βρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία αλλά αποζημιώθηκε με την θέση του προέδρου του πολύπαθου ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

-          Νέος πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς τοποθετήθηκε ο καθηγητής Οικονομιών και προσωπικός φίλος του κ. Γ. Δραγασάκη, Χαράλαμπος Γκότσης.

-          Ο κ. Κώστας Αθνασίου μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας των 53 τοποθετήθηκε γ.γ. της Βουλής.

-          Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τοποθέτησε τον ανιψιό της Στέφανο Σίσκο στο υπουργικό της γραφείο. Την ανιψιά της Ελισάβετ Σίσκου την τοποθέτησε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου

-          Περισσότεροι από 20 είναι μετακλητοί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ αυτών η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ Χριστίνα Τρεμόντι, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γαβριήλ Αβραμίδης, και τα κομματικά στελέχη των ΑΝΕΛ Ιωάννης Δραγάτης, Σάββας Τσιμαχίδης, Ελένη Μαυροκεφάλου, Αυγερινός Χατζηχρυσός και Κατερίνα Παληοδήμου

-          Στην Γενική γραμματεία ενημέρωσης εντοπίζεται ο αρθρογράφος της Αυγής Μάρκος Βογιατζόγλου

-          Στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διορίστηκε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρω Ζαβογιάννη, η Σοφία Αλεξοπούλου (υπ. Δήμαρχος Περιστερίου), ηΕυαγγελία Ντελάκη (υπ. Δήμαρχος Σπάτων) και ο Δημήτρης Τσιπούρας (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ)

-          Στο πολιτικό γραφείο του κ. Νίκου Παππά διορίστηκε οι Κώστας Καρνάσιος μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ

-          Στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου εντοπίζεται η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Πάντου

-          Στο γραφείο του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε πρόσφατα ο υποψήφιος με το συνδιασμό της κυρίας Ρένας Δούρου, Αλέξανδρος Πουλιάσης

-          Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Καούνης, Παρασκευάς Μαυροειδής και Σταύρος Παπαγιαννόπουλοςδιορίστηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Τρύφωνα Αλεξιάδη

-          Στο υπουργικό γραφείο του κ. Πάνου Σκουρλέτη «βολεύτηκαν» τα κομματικά στελέχη Νίκος Τσουρός, Γιάννης Χελιώτης και Νίκος Καϊμάκης. Στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος εχει διοριστεί ο πρωην υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους Δαμιανός Ανδρέου. Στις γενικές γραμματείες του ίδιου υπουργείου τοποθετήθηκαν τα κομματικά στελέχη Ελένη Τριανταφύλλου και Μύρωνας Γουρλής

-          Στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη «τακτοποιήθηκαν» οι Κώστας Μπουλμέτης, τομεάρχης Δυτικής Αττικής των ΑΝΕΛ και Ειρήνη Βουτσά, υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στον Εβρο.

-          Στον υφυπουργό Οικονομίας για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση τοποθετήθηκε το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑΛαμπρινή Κάγου

-          Στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμμανατίδη εντοπίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Β’ ΑθήναςΓιώργος Τρίχας. Στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Κυζηράκος συνεργάτης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό στέλεχος Θεοδώρα Σταθούλια και ο blogger Γιωργος Καραμπάσης

-          Μετακλητη στη γενικη γραμματεία του υπουργείου Εργασίας τοποθετήθηκε η Μαγδαληνή Μαλάμη (πρώην υποψήφια βουλευτής)

Ηδη, από την περασμένη περίοδο είχαν τοποθετηθεί:

-          Ο Νίκος Καρβούνης τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λιμάνι της Αγωνίας (συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα) στο Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Ο ίδιος κατά την ακρόασή του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής παραδέχθηκε « Δεν είμαι ο αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αποτυχών πολιτευτής. Είμαι ένας βλάκας που έχω όνειρα, που έχω πίσω μου μια πολιτεία στον Πειραιά, που έχω δοκιμαστεί σε κοινωνικούς αγώνες και που έχω άποψη για τα κοινά»! Υποδιοικήτρια ορίστηκε η κυρία Ιωάννα Τσαπαρίκου μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

-           Ο Γιώργος Κίρκος τοποθετήθηκε Διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονία – Θράκη) . Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν  οι κ. κ. Παύλος Παπαδόπουλος υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες  και Αγάπιος Γαβριηλίδης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

-           Ο κ. Στρατής Πλωμαρίτης υποψήφιος Β’ Θεσσαλονίκης με ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).  Υποδιοικητής ορίστηκε ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στην συνέχεια μεταπήδησε στην ΔΗΜΑΡ και πλέον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

-          Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο κ. Νέστορας Αντωνίου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Αγγελική (Άγγελλα) Βαγενάυποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012 ενώ στις τελευταίες εκλογές «φλέρταρε» με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

-          Ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.

 -         Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διορίστηκε ο κ. Θανάσης Καποτάς πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

-         Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) ο κ. Στυλιανός Πλιάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ
- Πρόεδρος του ΝΑΤ τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Κομματάς υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές

Επίσης, στις γενικές γραμματείες υπουργείων εντοπίζεται πλήθος αποτυχημένων πολιτευτών:

-          Γιάννης Μπασκόζος και στυλοβάτης της «προεδρικής» πλειοψηφίας στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου τοποθετήθηκε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Γιαννουλάτος

-          Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών παραμένει ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρωτής γ.γ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης  τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς πρώην βουλευτής της Κουμουνδούρου. Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ είναι ο αναπληρωτής γ.γ. Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος. Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης παραμένει γ.γ. Δημόσιας Τάξης

-          Γιάννης Ταφύλλης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-          Ανδρέας Νεφελούδης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.

-           Φωτεινή Κούβελα, που δεν κατάφερε να εκλεγεί και τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,

-          Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

-         Θανάσης Γιαννόπουλος: πρώην βουλευτής της ΝΔ και πλέον πολιτευτής των ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Σε άλλες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου «βολεύτηκαν» τα εξής «κοκκινο – μπλέ» στελέχη:

-         Δημήτρης Καράλλας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

-         Δήμητρα Χαλικιά γενική γραμματέας Κοινωνικών Πόρων υπουργείου Εργασίας. Είναι ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που είχαν… αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό, όταν ο Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση.

-         Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης: πρωην βουλευτής αποχώρησε το 2012 από την ΝΔ για να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ. Πρόσφατα τοποθετήθηκε γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

-         Αντώνης Παπαδεράκης: στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ορίστηκε γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

-         Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό για θέματα πολιτικής τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά.



-         Γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπαντολέων διορίστηκε ειδική σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια