Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ




Αν θα έπρεπε να βάλω έναν τίτλο στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτός θα ήταν “one last hope”. Μας λυπήθηκε ο Θεός και εξελέγη ανέλπιστα το αουτσάϊντερ. 

Η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη μου ήταν πολύ συμπαθής. Ήταν αυτός που μίλησε αμιγώς πολιτικά, έμεινε μακριά από ίντριγκες και μαχαιρώματα, ένας πραγματικά αξιοπρεπής και έντιμος κύριος. Ούτε υποσχέθηκε μούφες ούτε έκανε φτηνές δημαγωγίες και δεν απέφυγε τον δημόσιο διάλογο. 

Με τις απόψεις του στο διοικητικό κρατικό και στο οικονομικό κομμάτι συμφωνώ. Η θητεία του στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν θετική και μάλιστα κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις και έβαλε τα χέρια του στα λασπόνερα. Είχε τα άντερα να πάει κόντρα και μάλιστα δύο φορές απέναντι στη Ντόρα. Μια όταν έκανε τη «Δημοκρατική Συμμαχία» και μια για την παρούσα υποψηφιότητα του. 

Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να μπει στην άκρη η επικρατούσα πασοκοσυριζο θεώρηση για να μην πειράξουμε τους συνδικαλιστές μας και να δούμε επιτέλους μια οικονομία να γίνεται σοβαρή, ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη. 

Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να μπει στην άκρη ο Βούδας, οι διαρροές και οι κύκλοι του. Αρκετά πια με αυτό το θεατράκι με το κάθε φελλό – κύκλο που έλεγε τα δικά του και αντί να ασχολούμαστε με την πραγματική πολιτική, λέγαμε συνέχεια για την παραπολιτική. Να αραιώνουν σιγά σιγά – και εννοώ γρήγορα γρήγορα, οι δεινόσαυροι, οι βροντόσαυροι και οι τυραννόσαυροι που έκαναν τη ΝΔ ένα βραδυκίνητο παλαιολιθικό και γερασμένο κόμμα. 

Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να μπει στην άκρη ο λαϊκισμός της μουστάκας, των φαξ, των Γιακουμάτων, της Παπακώστα, του Αντώναρου, του Στυλιανίδη, του Κακλαμάνη και του Βαγγέλα που το μεγάλο του προσόν ήταν ότι είχε …..40 χρόνια στο κόμμα! Ο άγιος άεργος κομματάρχης! Αυτός και οι δικοί του που στα εκλογικά κέντρα ήταν τα κλασικά σκληροπυρηνικά κομματόσκυλα που λες και βγαίνουν από ένα καλούπι. 

Ξέρω πως δεν πρόκειται ξαφνικά η ΝΔ να γίνει κάτι άλλο σε μια μέρα. Είναι όμως μια αρχή. Αρχή ανανέωσης αρχών, διαδικασιών, σκέψης και ιδεών. Και όποιος δεν μπορεί, στο καλό. 

Μια φορά έστω αυτή τη μια κέρδισε ο φιλεύθερος αντικρατιστής και συνεχίσει σε αυτό το πλάνο, θα πάρει όλο τον ιδιωτικό τομέα μαζί του. Ένας μια ρημάδα φορά να μας εκπροσωπήσει και εμάς!
Η συστράτευση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν μια έξυπνη κίνηση. Χρειάζεται και ο «δεξιός τόνος» που κατέγραψε μια σημαντική τάση. 

Ακόμα και ο καλός Θεός λίγο ότι έβρεξε, λίγο το κρύο, απέτρεψε αρκετούς  από τους 90-120 ετών να πάνε να ξαναφηφίσουν τον Μεϊμαράκη. 

 Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πολλαπλή. Νίκησε το επίθετο του καθώς το εξαφάνισε από τον χάρτη. Έγινε brand με το δικό του μικρό όνομα. Νίκησε ο μέσος αστός έναντι των υπερηλίκων. Αυτός που ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και κατέβηκε στο δρόμο για να διαδηλώσει πολιτισμένα. Αυτός που είχε το θάρρος στα κοινωνικά δίκτυα να υποστηρίξει την άποψη του και άντεξε από τις επιθέσεις των χαχόλων, του όχλου και των λεχριτών που λούφαξαν όταν το επαναστατικό όχι έγινε ναι σε μια νύκτα. Νίκησε αυτός που προσπαθεί να παράξει πλούτο, που προσφέρει εργασία και πληρώνει τα περισσότερα. Νίκησε τη γενική μιζέρια καθώς είχαμε μεγάλη συμμετοχή. 400.000 πολίτες απέδειξαν πως και νοιάζονται και ενδιαφέρονται και ήθελαν να εκφραστούν. Νίκησε σε μια άτυπη μάχη τον Τσίπρα που ήθελε διακαώς τον Βαγγέλη για να τον έχει του χεριού του. Νίκησε και την Αυγή και τον Καμμένο που ονειρευόταν επιστροφή καβάλα σε άσπρο άλογο. Ήταν η πρώτη άτυπη έστω, ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα… 

Δεν τρέφω αυταπάτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγάλωσε με όλους αυτούς και θα του είναι δύσκολο να αποχωριστεί βαρίδια και περιττούς. Όμως από τον Βαγγέλα και πιο μορφωμένος είναι και όταν τον κάλεσε η πατρίδα, στη δύσκολη αποστολή, ήταν θετικός. 

Τέλος σε ότι αφορά την καθαυτή εκλογική διαδικασία τα πράγματα κύλησαν πολύ πιο ομαλά καθώς η αντιπαραβολή με τους ψηφίσαντες την πρώτη φορά ήταν πολύ πιο σύντομη. Εκτός από τα φαξ το κόμμα δεχόταν και mail με τη φόρμα καταγραφής αποτελεσμάτων. Κάτι είναι και αυτό. Άντε και την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσουμε το excel ! 

Παραθέτω δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:




 Καταμέτρηση με πολύ μεγάλη προσοχή. 






Το μοναδικό άκυρο της βραδιάς με κοινωνικό μήνυμα




Κύριε Αλέξη Τσίπρα και η παρέα σου….
YOU ARE NEXT

ΥΓ 1. Επιτέλους μια φορά επελέγη ο καλύτερος. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
ΥΓ 2. Αυτή Κυριάκο είναι η τελευταία ευκαιρία. Οι ελπίδες μας είναι πάνω σου…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια