Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΣ;;




Υπάρχει μια παλιά ιστορία που αγγίζει τα όρια του θρύλου: 

Μια φορά και έναν καιρό έπαιζε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη μόνο που τότε είχαν κόψει την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες με τα τρακτέρ. Κατέβαιναν οι ΠΑΟΚτζήδες με τα πούλμαν και τους παρακάλεσαν να τους αφήσουν να περάσουν. Ανένδοτοι οι αγρότες, δώστου παρακάλι και ξανά μανά και πριν γίνει σύρραξη, τους πρότειναν το εξής: Επειδή εμείς δεν έχουμε συνθήματα αλλά εσείς είστε μανούλες σε αυτά, θα σας αφήσουμε να περάσετε αρκεί να βρείτε ένα καλό σύνθημα για τον αγώνα μας να το λέει όλη Η Ελλάδα. Συσκέφτηκαν τότε οι μούρες της θύρας 4 και σε πέντε λεπτά το είχαν έτοιμο. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και φώναζε η μια στην άλλη: 

ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΑΑΣ;
ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ φώναζαν οι άλλοι
ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΑΑΣ;
ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ
ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΑΑΣ;
ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ
Και όλοι μαζί :
ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΣ
ΓΑΜ…ΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ! 

Μπορεί να ήρθε η ώρα για κάτι μοναδικό στη χώρα μας. Να ανακαλύψουμε την αλήθεια. 

Αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί μια οργανωμένη μειοψηφία επειδή είναι καλά συντονισμένη και διαθέτει άρματα σαν τα τρακτέρ, να κλείνει τον δρόμο. Κλείσε το σπίτι σου αν θέλεις. Ο δρόμος όμως ανήκει σε όλους. 

Αλήθεια είναι πως ο αγρότης και η φοροδιαφυγή είναι ένα καλό ζευγάρι. Θυμάμαι στα φοιτητικά μου νιάτα παιδιά από την επαρχία που ο αγρότης μπαμπάς και διαμέρισμα τους αγόραζε  και αυτοκίνητο, polo παρακαλώ και ζωή χαρισάμενη είχαν. 

Αλήθεια είναι πως τεράστια ποσά επιδοτήσεων, με την ανοχή του κράτους για να μη χάσει τις ψήφους, έγιναν στάχτη, επενδύσεις σε πολιτιστικά κέντρα με εξωτικές υπάρξεις, σπασμένα πιάτα και λέλουδα σε ναούς της τέχνης και παρασιτικός πλουτισμός. 

Αλήθεια είναι πως το μητρώο αγροτών ψηφίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. 

Αλήθεια είναι η εκάστοτε αντιπολίτευση εκμεταλλευόταν πολιτικά τα μπλόκα για να τάζει ότι μπορείς να φανταστείς για τις ψήφους. 

Αλήθεια είναι πως όσο μας έπαιρνε αντί να στρέψουμε τον αγροτικό πληθυσμό σε ποιοτική παραγωγή – όπως έκαναν από μόνοι τους στην Κρήτη - τους αφήναμε να κάνουν ότι γουστάρουν, όπως να ναι, με μόνη απασχόληση την επιδότηση από τους κουτόφραγκους. 

Αλήθεια είναι πως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων, ο Αλέξης Τσίπρας, τους πήρε τα μυαλά υποσχόμενος λαγούς, πετραχήλια, ποτάμια, γεφύρια, χιόνι στη Σαχάρα και Mall στην Ανταρκτική. 

Προφανώς και οι Συριζαίοι πίστεψαν πως θα μπορούν να πουλάνε σανό για πάντα. Προφανώς και ο όχλος – εν προκειμένω οι αγρότες – πίστεψαν πως τα παραμύθια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. 

Ας μάθουν τώρα και οι μεν και οι δε πως αφενός τα μεγάλα λόγια και η ψήφος έχουν επιπτώσεις.
Όπως λοιπόν η πρώτη φορά αριστερά απαγορεύει συγκεντρώσεις, είναι υπέρ του λαού με διορισμούς των δικών μας παιδιών στο δημόσιο και τις κοινωνικές τάξεις στο δρόμο, ελπίζω να βάλουμε όλοι μυαλό. Αυτοί που κυβερνούν να μη σπέρνουν χωράφια με παραμύθια μέχρι να πάρουν την καρέκλα. Να προσπαθούν για όλους και όχι να ταλαιπωρούν τις παραγωγικές τάξεις γιατί στην ιδεολογια τους έχουν το δόγμα ότι ο πολίτης πρέπει να οφείλει την προσωπική του ευτυχία από τη γενναιοδωρία του κράτους των διορισμών. 

Σε κρίσιμες εποχές δεν ψηφίζουμε για πλάκα και δεν παίρνουμε τα μυαλά του κόσμου πολιτικάντικα γιατί η αλήθεια γίνεται τρακτέρ και περνά από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας. 

Πάντως εντύπωση μου κάνει το εξής: Τόσα πολλά τρακτέρ, την πενταπλάσια παραγωγή θα έπρεπε να έχουμε…  

Αντί επιλόγου μια ερώτηση και ο καθένας ας τη σκεφτεί με τον εαυτό του: 

Αν εκεί που κλείνεις τον δρόμο, πρέπει να περάσει το ασθενοφόρο με επείγον περιστατικό. Λόγω του μπλόκου ο ασθενής δεν προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο και δυστυχώς καταλήγει. Ποιος θα πάρει την ευθύνη;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια