Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ - CHIEF IS BACK




Άλλη μια κακή εμφάνιση και μια ευνοϊκή συγκυρία. Η απουσία του τραυματία Μπογκντάνοβιτς έπαιξε το ρόλο της ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο που οι Κροάτες έμειναν από δυνάμεις και έβαλαν όλους και όλους 6 πόντους. Σημειώνω πως με 4/20 τρίποντα δεν πας πουθενά. 

Όμως αυτή η νίκη είναι σημαντική  γιατί : 

Ο Βασίλης Σπανούλης επανήλθε. Είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Kill Bill. Αν και ήταν άστοχος ( 4/11 ) αλλά αυτά που έπρεπε να βάλει, τα έβαλε. Έχουμε μεγάλη ανάγκη τον καλό Σπανούλη. 

Ένα μπράβο και στον Φώτη Κατσικάρη που το έψαξε, το παίδεψε και δεν δίστασε να παίξει με μια πεντάδα που δεν είχαμε ξαναδεί αλλά ήταν μια σοφή επιλογή. Όταν η μπάλα βαραίνει, ας αφήσουμε το ΝΒΑ action, και πάμε στην πεπατημένη με τα έμπειρα παιδιά και κορμό τους παίκτες του Ολυμπιακού. 

Πάντως ο Καλάθης όπως το πάει, θα καταλήξει τρίτη αλλαγή. Άστοχος με λάθη. 

Αντίθετα ο Κουφός είναι υπερχρήσιμος και κάνει το νταμπλ – νταμπλ για πλάκα. 

Ο Γιάννης Αντεκομπούμπο τα είπαμε και χθες. Ας μην τον φορτώνουμε. Το παιδί ακόμα μαθαίνει και δεν έχει ψηθεί στον πρωταθλητισμό. Ας πάρουμε τα καλά του στο ανοιχτό γήπεδο και όταν το πράγμα ζορίζει, έχουμε άλλους. 

Ένα επίσης θετικό στοιχείο που έχουμε, είναι πως η ομάδα μας κάνει λίγα λάθη. Αυτό στα καυτά παιχνίδια θα μετρήσει. 

Μια νίκη όχι τόσο σπουδαία για το αποτέλεσμα, όσο για την ψυχολογία της ομάδας ότι μπορεί. 

Μπορεί να γυρίσει παιχνίδια, μπορεί να νικάει και ας μην έχει εκτυφλωτική απόδοση, μπορεί και πρέπει να παλεύει μέχρι το τέλος. 

Επί της ουσίας, η ομάδα μας ακόμα ψάχνεται και ελπίζω μέσα από τα παιχνίδια να βρει ρυθμό. Αν πάμε έτσι να παίξουμε με τους Γάλλους ή τους Σέρβους ή τους Ισπανούς θα χάσουμε άκλαφτοι.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια