Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ




Για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση:

Γιατί έφαγαν δύο ηχηρές σφαλιάρες. Στις Εθνικές εκλογές στις 25/1/2015 που μας έλεγαν για ντέρμπι και λίγο πάνω ο Συριζα και το σκορ ήρθε με 8 μονάδες διαφορά. Στο δε δημοψήφισμα το ….ντέρμπι ήταν 20 μονάδες!

Γιατί επιμένουν να δείχνουν με χαμηλά ποσοστά τη Χρυσή Αυγή και η εκτίμηση μου είναι πως θα φτάσει το 10% για δύο λόγους. Η μέχρι τώρα δικαστική πορεία δείχνει ότι τα περί εγκληματικής οργάνωσης κάπου ξεφούσκωσαν και ο αποκλεισμός τους από τα κανάλια τους δίνει πόντους. Κάνουν τεράστιο λάθος τα ΜΜΕ που έχουν αποκλείσει τη ΧΑ από τα στούντιο. Παρακολούθησα την πρόσφατη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στον Ξενάκη και πραγματικά γέλαγα. Δεν έχουν προτάσεις για τίποτα. Ουγκ. 

Παρουσιάζουν τον Λαφαζάνη με υψηλά ποσοστά και αυτό δεν μου προκύπτει από πουθενά. Γιατί κάποιος να πάει να ψηφίσει το αντίγραφο και να μην πάει στο πρωτότυπο που είναι το ΚΚΕ; Ο Λαφαζάνης μπορεί να ελέγχει τον σκληρό συριζαϊκό πυρήνα αλλά αφενός η δύναμη του Αλέξη δεν είναι αυτός, αφετέρου δεν κατάφερε να προσεταιριστεί ούτε τον Ανταρσύα, ούτε τον Αλαβάνο, ούτε καν τον Καζάκη. Αμφιβάλλω αν θα μπει στη Βουλή. 

Ο Καμμένος είναι καμένος από χέρι. Ταφόπλακα είναι η υπόθεση Χαϊκάλη, σκανδαλάκια που να τους κρατήσουν στην επιφάνεια δεν υπάρχουν καθώς κυβέρνησε ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του είναι λαϊκοί δεξιοί. Νομίζω πως ο Βαγγέλας θα γοητεύσει αρκετούς από αυτούς. 

Δείχνουν ανεβασμένο το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Θυμίζω πως με το 0,6% που έχει από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η Δημαρ δεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Η Φώφη είναι συμπαθής και μπορεί να ξυπνήσει μερικά ανακλαστικά στους πασόκους που ψήφισαν κάτι άλλο, αλλά δεν πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ  θα πάει πάνω από το 4%

Δίνουν  επίσης ψηλά τον Λεβέντη. Μάλλον μπερδεύονται από τα σοσιαλ μιντια καθώς ναι μεν πολλοί γράφουν για τον Λεβέντη αλλά αυτοί δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν. Ο Λεβέντης δεν έχει δεξαμενή ψηφοφόρων. Οι Συριζαίοι θα στηρίξουν τον Αλέξη. Να πάρει από το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; Ίσως φτάσει το 3% αλλά πολύ ταβάνι. Πάρα πολύ. 

Θυμίζω πως το ΚΚΕ που έχει μπετό πυρήνα είναι στο 5% κρατάει  χρόνια. Πως δηλαδή ένα κόμμα 20 ημερών όπως του Λαφαζάνη θα πάει και αυτό στο 5% ; 

Ο Θεοδωράκης κάνει μεθοδευμένες κινήσεις όπως αυτή με τον Διαμαντούρο. Πάρα πολύ έξυπνος αλλά δεν βλέπω να κάνει ένα κλικ για να πάρει πολύ παραπάνω. Στα ίδια θα μείνει πάνω κάτω. 

Τι εκτιμώ: 

Η επόμενη Βουλή δεν θα έχει καμία σχέση με το δημοψήφισμα. Οι νέοι που επαναστάτησαν χωρίς αιτία, δεν θα πάνε να ψηφίσουν, οπότε τα όνειρα του Λαφαζάνη ότι θα τους καρπωθεί, πάνε για βρούβες.  Ο όχλος – και όποιος έχει τον σφυγμό της κοινωνίας το καταλαβαίνει – δεν ασχολείται γιατί ως κλασικοί ωχαδερφιστές λένε, έλα μωρέ τώρα, όλοι τα ίδια είναι. Δεν κουνιέται φύλο και τίποτα δεν ταράζει τα λιμνάζοντα νερά. Αυτό βολεύει τον Τσίπρα. 

Ο όχλος κουράστηκε από τα μνημόνια, τα παραμύθια κατά των μνημονίων και η αγορά ακολουθεί την ιδιότυπη στάση πληρωμών του κράτους. Κανείς δεν πληρώνει κανέναν, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια σαθρή φούσκα και μετά το πρώτο μπαμ, ο σώζων εαυτώ σωθήτω. Υπάρχει μια παράξενη νιρβάνα στην Ελλάδα λες και υπνωτιστήκαμε όλοι. Τίποτα δεν μας επιρεάζει. Ούτε τα capital controls, ούτε οι κλειστές τράπεζες, ούτε οι λαθρομετανάστες, ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όλα καλά. Μια χαρά. Επικεφαλείς στα ψηφοδέλτια του Σύριζα είναι ο καταστροφέας της Παιδείας Μπαλτάς και η κυρά Τασία με τα καραβάνια των λαθρομεταναστών. Να πας να τους ψηφίσεις για να τους επιβραβεύσεις για την πολιτική τους. 

Δεν έβαλε μυαλό ο Έλληνας. Εξακολουθεί να πιστεύει τον Αλέξη και δεν θέλει να παραδεχθεί το λάθος του. Πρέπει να περάσει πραγματική καταστροφή για να βάλει μυαλό αλλά θα είναι πάρα πολύ αργά. 

Πιστεύω ότι αυτή η Βουλή δεν θα είναι με 9 κόμματα. 

Αντιθέτως θα ενισχυθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα και δίνω ένα προβάδισμα 3-4 μονάδων στον Τσίπρα. 

Αστάθμητοι παράγοντες είναι τα κόμματα που κάτι θα ψιλοτσιμπολογούσαν αλλά δεν κατεβαίνουν στις εκλογές όπως η Τελεία, το ΛΑΟΣ και το ΚΙΔΗΣΟ που πιστεύω  πως θα μοιραστούν στην αποχή, στον Αλέξη στον Βαγγέλα και τον Λεβέντη.  

Η αποχή θα φτάσει το 45% 

Δίνω τα δικά μου προγνωστικά και εδώ θα είμαστε είτε για τη σχετική πλάκα είτε για την επηρμένη επιβεβαίωση μου: 

ΣΥΡΙΖΑ : 35%
ΝΔ : 32 %
ΧΑ : 10 %
ΠΟΤΑΜΙ : 6 %
ΚΚΕ : 5 %
ΠΑΣΟΚ : 3,2 %
ΑΝΕΛ : 2,5 %
ΛΕΒΕΝΤΗΣ : 2,8 %
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : 2 %

Το 1 % που περισσεύει μοίρασε το όπως θέλεις.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια