Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – Ο ΠΑΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΒΑΡΥΣ




Όσοι έχουμε πάρει μυρωδιά από το άθλημα δεν συμμεριστήκαμε τις εξυπνάδες και τις χαζοχαρές ότι έχουμε τους Ισπανούς του χεριού μας. Μπορεί να μην κατέβηκαν 5 αστέρια τους αλλά πρέπει να είσαι άσχετος ή ηλίθιος για να αγνοήσεις Τον Γκασόλ, τον Ρούντι, τον Γιούλ, τον Ρέγιες, τον Φερνάντεζ και τον Μίροτιτς. 

Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι.
Γίναμε σοφτ. 

Ισοπεδώνουμε τα καφενεία αλλά όταν  πάμε σε ντέρμπι κλατάρουμε. Βαρέθηκα τα τελευταία χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Φιλικά, σπορ και θέαμα, νίκες με εμφατικές διαφορές, τουρνουά Ακρόπολις, σερί νικών στην αρχή και μετά η σφαλιάρα έρχεται δορυφορική. 

Μερικά σημεία που μου έκαναν  εντύπωση: 

Αμυντικά προσπαθήσαμε αλλά επιθετικά στερέψαμε και κλατάραμε στην 4η περίοδο. Ένας παίκτης χρειαζόταν να βάλει τη ρημάδα τη μπάλα στο διχτάκι. Προσπαθήσαμε ηρωικά και με γιουρούσια να κλέψουμε το παιχνίδι. Οι Ισπανοί όμως σημάδεψαν τον Γκασόλ και τον Μίροτιτς, ήταν εύστοχοι σε βολές και τρίποντα και μας είπαν αουφίντερζεν. 

22 βολές οι Ισπανοί, 9 εμεις. Εκ των οποίων βάλαμε τις 4.  Σε ντέρμπι με κλειστές άμυνες. Στο πιο κρίσιμο ματς. Δεν μπορώ να καταλάβω. Οι δικοί μας έχουν φάει την ευρωλίγκα και τις διεθνείς διοργανώσεις με το κουτάλι, την κουτάλα και τον εκσκαφέα. 4 στις 9; 

Περίμενα, μια παραπάνω βοήθεια από τον Μπουρούση, με την εμπειρία του και με τη γνώση του από το ισπανικό πρωτάθλημα. 3 χαζά φάουλ με το καλησπέρα και δεν βοήθησε καθόλου. 

Ο Σπανούλης έπαιξε στα μονά. Καλός στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, άφαντος στη δεύτερη και καταστροφικός στην τελευταία. 

Συγκλονιστικός Αντετοκούμπο αλλά δεν έφτανε. Αξιέπαινος και ο Καλάθης που πήγε στο τέλος να το κλέψει μόνος του.

Δεν θέλω να ρίξω ανάθεμα στον κόουτς Κατσικάρη αλλά σημείωσα δύο πράγματα. 

Α) Γιατί ξέχασε τον Σλούκα; 

Β) Γιατί φάγαμε 15 φορές το ίδιο πικ εν ρολ; Δύο παίκτες μας κέρδισαν που έκαναν συνεχώς  την ίδια κίνηση! 

Η αλήθεια είναι πως ότι καλύτερο διέθετε το ελληνικό μπάσκετ επιστρατεύτηκε. Προσπαθήσαμε, κάποιοι παίκτες ήταν εξαιρετικοί ( Πρίντεζης, Κουφός ) κάποιοι βοήθησαν πολύ ( Αντετοκούμπο, Μπουρούσης, Ζήσης ) και κάποιοι άλλοι δεν βοήθησαν καθόλου ( Παπανικολάου – Περπέρογλου ).

Δυστυχώς το ελληνικό μπάσκετ ακολούθησε και την ελληνική κοινωνία.

Έγινε πολύ σοφτ…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια