Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ




Μερικές σημειώσεις για την εκλογική αναμέτρηση. 

Πήγαν να ψηφίσουν οι μισοί. Γελοίος λαός. Οι μισοί Έλληνες δεν είχαν άποψη για ό,τι τους συμβαίνει. Συγγνώμη αλλά δεν θα κλάψω για κανέναν. Για ό,τι ακολουθήσει ας προσέχαμε. Η Ελλάδα χάλασε, οι Έλληνες χάλασαν και δεν είναι το θέμα μόνο τι ψηφίζουν αλλά δεν παίρνουν θέση για ό,τι τους συμβαίνει. Λες και δεν ζούμε σε κρίσιμες εποχές, λες και όλα είναι υπέροχα οπότε γιατί και να ασχολούμαστε. 

Για μια ακόμα φορά παταγώδης αποτυχία των δημοσκόπων. Στημένες; Κατόπιν εντολών; Λάθος τρόπος; Μήπως θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο δουλειάς; Το θέμα είναι πως για τρία ντέρμπι μας είπαν και μιλάμε για τρεις περιπάτους. Άλλοι γελάνε και άλλοι θυμώνουν. Το θέμα όμως είναι ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πια απεχθείς. Προσωπικά πριν από λίγες μέρες είχα καταγράψει σε αυτό το ιστολόγιο την εκτίμηση μου και είχα προβλέψει νίκη του Σύριζα με 3 %. Ήμουν πολύ πιο κοντά από τους δημοσκόπους. Αν είναι να παίρνουν ένα σκασμό λεφτά και να δίνουν τέτοια προγνωστικά, να τα δώσετε σε έμενα να σας τα λέω να μην έχετε άγχος. 

Ας το παραδεχθούν εχθροί και φίλοι: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης. Μπράβο του και μαγκιά του.  Προκαλεί εκλογές τον Ιανουάριο διακόπτοντας μια σταθερή πορεία της χώρας, υποσχέθηκε ότι μπορείς να φανταστείς και κέρδισε. Κάνει ένα κουλό δημοψήφισμα, μόνος εναντίον όλων, τα κανάλια εναντίον του, σήκωσε μόνος του το βάρος και κερδίζει πανηγυρικά. Στη συνέχεια, φέρνει το χειρότερο μνημόνιο, του φεύγουν σχεδόν οι μισοί, όλοι οι πρώτοι σε σταυρούς βουλευτές του τον εγκαταλείπουν και κερδίζει κατά κράτος. Ο άνθρωπος έχει ταλέντο. Έχει χάρισμα. Πείθει. Με ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη τακτική αλλά σε νεκρό χρόνο βάζει το τρίποντο από την άλλη άκρη του γηπέδου με τρεις αντιπάλους να τον μαρκάρουν. Το βάζει και σηκώνει την κούπα. 

Ο Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται ο μάστορας της επιβίωσης. Η γριά αλεπού που εκλέγεται ως βουλευτής από το 1993, ξέρει τα κόλπα. Ο μόνος που έθεσε ψηλά τον πήχη με τα παιδικά προεκλογικά σποτ που βλέπαμε, κατάφερε να ξαναμπεί στη βουλή. Έστω και με λιγότερους ψηφοφόρους αλλά είναι το μόνο κόμμα που από αντιμνημονιακό – επαναστατικό έγινε μνημονιακό - κυβερνητικό και επιβίωσε. Ρωτήστε και τον Φώτη Κουβέλη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο Πάνος Καμμένος έχει έναν πυρήνα ψηφοφόρων που τον πείθει. Ακόμα και να βρεθεί ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, πάλι θα τον ψηφίζουν. Αν εξαιρέσεις τον Τέρενς, όλα τα άλλα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος του, είτε αμαυρώθηκαν είτε έφυγαν. Ακλόνητος ο Πάνος πρώην και προφανώς μέλλων υπουργός εθνικής άμυνας. 

Μπετό τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι τους φιμώνουν. Ο Μιχαλολιάκος είναι τρίτος για Τρίτη συνεχή φορά και είναι λάθος να τον αγνοήσεις γιατί αφενός προσβάλλεις τη δημοκρατία, αφετέρου τον ατσαλώνεις ακόμα περισσότερο. Αν μάλιστα τη σκαπουλάρει με τα δικαστήρια, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται. 

Μπετό 5% το ΚΚΕ. Ωραίοι. Ότι και αν συμβεί, από πυρηνικό πόλεμο μέχρι να βρέξει από τον ουρανό 500 ευρα, 5%. 

Η μεγάλη δικαίωση του Βασίλη Λεβέντη. Το χάρηκα. Εδώ βάλαμε στη βουλή τον Γιανννη, τη Ραχηλ, τον Χαϊκάλη, τον Μισελοζανατση και τη Ζωή. Γιατί όχι και ο συμπαθής Βασίλης; Άσε τον, να δούμε τι θα κάνει.  Δεν θα κάτσω να σκαλίσω τι και τι είπε και τι ρόλο βαράει. Δεν με νοιάζει. Ο άνθρωπος παλεύει όσο μπορεί εδώ και 25 χρόνια. Έστω στα γεράματα, ας μπει και αυτός. Όποιον απαισιόδοξο ή παραιτημένο δω μπροστά μου, θα του θυμίζω τον Βασίλη – Ιώβ – Λεβέντη. 

Μεγάλη παρηγοριά ότι ο κόσμος άφησε απέξω τη Λαϊκή Ενότητα. Απαλλαγήκαμε από διάφορους γραφικούς όπως ο Λεωτσάκος, η Ραχήλ, ο Λαπαβίτσας, ο Λαφαζάνης, ο Τόλιος και λοιποί περίεργοι. Για την κυρία Βαλαβάνη δεν λυπάμαι καθόλου. Φρόντισε η μαμά της που έχει μυαλό ξουράφι για αυτό. Να τελειώνουμε με τους παραμυθατζήδες της δραχμής. Αυτή τη στιγμή καθοδόν για τα γουναράδικα είναι η Ραχήλ Μακρή. Στο ραντεβού που δεν την περιμένει κανείς. 

Γερή σφαλιάρα για το Ποτάμι. Από το 6 στο 4 και αρχίζω να αναρωτιέμαι σε τι ακριβώς το Ποτάμι χρειάζεται στην πολιτική σκηνή και γιατί μερικοί δεν μπορούν να πάνε στη ΝΔ ή στον Σύριζα τώρα που συναντήθηκαν όλοι στη μεγάλη λεωφόρο του μνημονίου. Εκτός και αν ο Θεοδωράκης είναι έξυπνος και επιδιώξει συνεργασία με τον Τζήμερο και τη Δράση. Αν μετά από 6 μήνες με πρώτη φορά Αριστερά, το  Ποτάμι όχι μόνο κερδίζει αλλά χάνει, τότε δεν έχει κανένα μέλλον. 

Ακόμα πιο γερή σφαλιάρα για τη Νέα Δημοκρατία. Συντριπτική ήττα κατά κράτος, σαν να μην άλλαξε καθόλου ο Σαμαράς με τον Βαγγέλη. Η ΝΔ δεν καρπώθηκε τίποτα. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ηγεσίας αφού ο Βαγγέλης προκάλεσε θόρυβο και κατά γενική ομολογία τα πήγε καλά. Είναι κάτι πιο βαθύ. Πιστεύω πως δεν επικοινωνεί και δεν πείθει τον κόσμο τι είναι δεξιά ιδεολογία, τι έχει να πει σήμερα και τι ακριβώς πρεσβεύει. Ακόμα και κάτω από την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Βρούτσης με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και η Κατερίνα Παπακώστα με τον Βασίλη Κικίλια. 

Η Φώφη ξύπνησε κάποια παλιά πασοκικά ένστικτα λόγω τους επιθέτου της και ανέβασε ανέλπιστα το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο που δεν κατέβηκε ο ΓΑΠ και οι ψηφοφόροι του ΚΙΔΗΣΟ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τιμήσουν τη συμπαθή Φώφη. 

Επί προσωπικού: 

Δεν αρνούμαι ούτε μια φράση από όσα έγραφα προεκλογικά. Το ότι ο όχλος ψήφισε υπερ του Βαρραβά αντί του Ιησού, δεν θα γράψω ότι είχε δίκιο. 

Αφού ο όχλος ήθελε την κυρά Τασία ( πρώτος στα δωδεκάνησα και πάλι ο Σύριζα ) ήθελε ΜΠΑΛΤΑ στην παιδεία, τον Χαϊκάλη στην κοινωνική ασφάλιση, διορισμούς στο δημόσιο και εκτέλεση του ιδιωτικού τομέα, ας τα λουστεί. 

Καλή σας τύχη.
Δεν θα κλάψω για κανέναν. 

Η Ελλάδα χάνεται….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια