Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Αγαπητέ Αλέξη και Πάνο, 

Σκέφτηκα να σου προτείνω μια ιδέα που αφενός σίγουρα θα λατρέψει ο όχλος, αφετέρου θα έχει σίγουρα αποτελέσματα. 

Φτιάξε ένα νόμο στο πόδι που να λέει το εξής: 

Άμεσο, υποχρεωτικό άνοιγμα όλων των θυρίδων στις τράπεζες, παρουσία δύο εισαγγελέων και της εφορίας. 

Αν προσέλθει ο δικαιούχος ή πληρεξούσιος του, έχει καλώς. Αν δεν προσέλθει, μετά από ένα μήνα, κατάσχεση. 

Καταγραφή του περιεχομένου της θυρίδας και άμεση διασταύρωση με τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών. 

Αν πρόκειται για οικογενειακά κειμήλια, κοσμήματα, έγγραφα, δεν τρέχει μια. Απλή καταγραφή και ενημέρωση του περιουσιολογίου. 

Αν πρόκειται για μετρητά που δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική δήλωση, επί τόπου φόρος.
Αν πρόκειται για τίτλους ιδιοκτησίας, άμεση διασταύρωση με το Ε9 και αν δεν υπάρχει αντιστοιχία, φόρος. 

Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται άδικο σε κάποιους. 

Όμως σκέψου: Ποιος διατηρεί σήμερα θυρίδα σε τράπεζα; Αυτός που θέλει αφενός να έχει ασφάλεια και δεν ρισκάρει την αποθήκευση στο σπίτι και αυτός που κρατά πλούτο μακριά από τη φορολογική δήλωση. Επίσης αυτός που θέλει να έχει άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο της θυρίδας και όχι να κάνει ολόκληρη διαδικασία μέσω οφ σορ εταιρειών. 

Μα θα μου πεις, ποιος μετά θα ξαναβάλει κάτι σε θυρίδα; Άμα χρεοκοπήσουμε και κάνουμε κάθετη εφόρμηση στα σοπύπερ μάρκετ για να βρούμε ένα πακέτο μακαρόνια ποσώς με ενδιαφέρει ο πλούτος που είναι κρυμμένος σε θυρίδες. 

Αυτή η πρόταση μπορεί να αποδώσει άμεσα καρπούς χωρίς να χρειάζεται ούτε να τρέχουμε στην Ελβετία να παρακαλάμε να μας δώσει λίστες με εμβάσματα – που δεν θα γίνει ποτέ, ούτε να προσλάβουμε και άλλους στο δημόσιο προσπαθώντας να βρούμε τον δαιδαλώδη δρόμο του χρήματος ανά την υφήλιο. 

Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά όταν έχεις μια χώρα μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία, πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα. Στο κάτω κάτω της γραφής αν είναι να την πληρώσεις για μια ακόμα φορά ο ιδιωτικός τομέας και να έχουμε και άλλες απολύσεις ή να βασανιστούν για μια ακόμα φορά τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, ας πληγεί ο πλούτος, δεν πειράζει. Αν στη θυρίδα σου έχεις 100.000 ευρώ και δηλώνεις 5.000, ε, ας δώσεις και στο κράτος ένα εικοσάρικο. 

Αν δεν το κάνεις τώρα που έχεις όλη την κοινωνία μαζί σου, πότε; 

Σεισάχθεια δεν μας έλεγες Αλέξη; Ορίστε! Πρώτης τάξεως ευκαιρία! 

Υγ1. Μας αρεσουν ως λαος, τα σοου, οι συναισθηματισμοι και οι φορτισμενες στιγμες αλλα καθε πολιτικος πρεπει να κρινεται απο το αποτελεσμα: Ο Βαρουφακης #varoufakis ανελαβε μια οικονομια με πρωτογενες πλεονασμα και την παρεδωσε με ελλειμμα. Πηρε μια οικονομια με ενα μικρο ρυθμο αναπτυξης και την παρεδωσε σε υφεση. Οταν διορίστηκε υπουργός, οι τράπεζες είχαν περάσει τα stress tests και ειχαν ανακεφαλοποιηθεί και οταν έφυγε ήταν κλειστες με capital controls. Επι θητείας Γιάννη Βαρουφάκη στέγνωσαν τα Νοσοκομεία, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Υγ2. Φαντασου τωρα να ανακοινωσει ο Τσακαλώτος -  #Tsakalotos οτι τουδε εφεξης θα πρεπει να τον γραφουμε ως Εφκλιδι. Ειλικρινα θα διαδηλωσω στο Συνταγμα για την επαναφορα του ΓιαΝη !!!



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια