Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ




Διάβασα στον παγκόσμιο ιστό πως ο Τζόνι Ντεπ αγόρασε μια ελληνική βραχονησίδα, το νησάκι «Στρογγυλό» δίπλα στη Σύρο, αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ. 

Δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω συγγνώμη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που πρώτος το είχε αναφέρει και έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε  γιατί λέει ξεπούλαγε το ιερό έδαφος και την εθνική κυριαρχία. Τέτοιες καμαρωτές και μάταιες παπαριές υποστηρίζαμε και μεταξύ των οποίων και εγώ. 

Μακάρι να έρθει ο Τζόνι, να χτίσει, να φιλοξενήσει και άλλους και μετά οι φίλοι Τζόνι Ντεπ να μπουν στην ουρά να αγοράσουν βραχονησίδες.  Η Ελλάδα έχει περί τα 3.500 νησιά και κατοικούνται μόλις τα 200. Άρα καταλαβαίνεις τι έχουμε για πούλημα.
Πριν σε πιάσουν τα επαναστατικά σου, σκέψου: 

  1         Ούτως ή άλλως άχρηστα είναι. Βράχια στην θάλασσα είναι. Τι τα κοιτάμε;
  2          Θα πάρει μπρος η οικοδομή και άλλα 400 επαγγέλματα που επηρεάζει.
  3         Θα υπάρχουν θέσεις εργασίες που θα συνεχίζονται επ’ άπειρον γιατί όλα αυτά θα θέλουν συντήρηση
  4          Η διαφήμιση στη χώρα μας από τον Τζόνι Ντεπ και τους φίλους του θα είναι άνευ προηγουμένου και θα προσελκύσει και άλλους αγοραστές.
  5        Αν μαζευτούν στην Ελλάδα 5-10-100 δισεκατομμυριούχοι, συγγνώμη αλλά αυτοί μου φαίνονται πολύ καλύτεροι εγγυητές της ειρήνης στην περιοχή παρά ο μέσος Έλληνας πολιτικός. 

Αν κάποια βρταχονησίδα έχει μεγάλη σημασία γηια το περοιβάλλον τύπου, είναι ενδιάμεση στάση για το ταξίδι των θαλάσσιων Ορκ προς το ακρωτήρι της καλής ελπίδας και της μαύρης μοίρας, δεν θα τα χαλάσουμε εκει. Έχουμε τόσες άλλες να πουλήσουμε. 

 Αλέξη έχεις την ευκαιρία λοιπόν, τώρα που είσαι και εσύ μνημονιακός, να μην ενοχλήσεις τους αγαπημένους σου δημοσίους υπαλλήλους και να βοηθήσεις χωρίς κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιωτικούς. Να αυξήσεις το ΑΕΠ και να πολεμήσεις την ανεργία. Αρκεί βέβαια να τους διευκολύνουμε τους ανθρώπους, με άμεση εξυπηρέτηση, χωρίς τσατσόσημα και χωρίς να περιμένουν ένα χρόνο για μια υπογραφή από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο. 

Ειλικρινά, δεν αντέχω να ακούσω αμπαλαέο αντίλογο καθώς αφενός κανένας δεν πήγαινε ποτέ για διακοπές σε βραχονησίδα και σε περίπτωση πολέμου, όλα επιτάσσονται… 

Αναζητείται υπέρβαση από ιδεοληψίες και έξυπνοι τρόποι αύξησης κρατικών εσόδων…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια