Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ




Χθες από το πρωί έγραφα στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κριτική στον Σύριζα γιατί ήταν πολύ λεπτή η ισορροπία. Από τη Δευτέρα όταν με το καλό κλείσει η συμφωνία, μπορούμε να βγούμε οτιδήποτε. 

Από τη μια, η αναγνώριση στον Αλέξη Τσίπρα ότι τελικά έβαλε την Πατρίδα μας πάνω από το κόμμα του παρά τα σενάρια για το αντίθετο. Εφόσον πέσουν οι υπογραφές, ένα Mea Culpa σου το χρωστάω Αλέξη. 

Από την άλλη βέβαια να δούμε τα μέτρα, να τα κρίνουμε, γιατί φτάσαμε ως εδώ, ο λογαριασμός φούσκωσε και παραλίγο να φάμε το σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος και να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Το ρόλο του δημοψηφίσματος που θα τρολάρω ασύστολα και θα το κατ’ ευχαριστηθώ! Σκέφτηκα δε, να κάνω ταγκ όλους αυτούς που μου έκαναν τα μέζεα μπαλόνια τις μέρες που αρθογραφούσα υπερασπιζόμενος το ΝΑΙ, αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θέλω να πάρω τέτοια εκδίκηση. Όπως και να χει, τη Δευτέρα μπορούμε να τα ξαναπούμε. Δεν χανόμαστε. 

Οι πληροφορίες μου χθες το πρωί, μου έλεγαν πως η αντιπολίτευση – όχι αυτή των άκρων - θα στηρίξει σύσσωμη την κυβέρνηση αλλά προβλέπετο μεγάλη διαρροή από το κυβερνητικό στρατόπεδο και όχι των 5-6 βουλευτών όπως εγράφετο. Για αυτό και έγραψα το πρωί πως «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να φέρει συμφωνία. Ελπίζω να στηρίξει και αυτή τον εαυτό της..»

Εύφημος μνεία στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Παρέλαβε τα συντρίμια του Βαρουφάκη και σε εξόχως πιεστικές συνθήκες, με το τσεκούρι στην καρωτίδα για να λέμε την αλήθεια, τέλειωσε τη δουλειά. Μπορεί να μιλάει χαριτωμένα ελληνικά αλλά ο άνθρωπος έφερε την αποστολή εις πέρας. Σε χθεσινή ανακοίνωση την τρόικα, οι προτάσεις την ελληνικής κυβέρνησης γίνονται αποδεκτές οπότε το βόδι το φάγαμε. 

Με την ομιλία του Αλέξη δεν θα ασχοληθώ και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Ο Μεϊμαράκης με εξέπληξε ευχάριστα. Ο επονομαζόμενος «Βαγγέλας» για τους φίλους, μπορεί να μην είναι φινετσάτος αλλά  είναι έμπειρος πολιτικός και μπαρουτοκαπνισμένος πολεμιστής. Άρχισε με συναίνεση, συνέχισε δυναμικά με τα εμείς και εσεις – και μερικά στοιχειώδη έπρεπε να ειπωθούν, έριξε τα καρφάκια του και έκλεισε φιλικά και υποστηρικτικά κερδίζοντας το χειροκρότημα. Η χειραψία στο τέλος με τον Τσίπρα μέτρησε σε όλους μας θετικά. 

Ο Μιχαλολιάκος ήταν όπως ακριβώς τον περιμέναμε. Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα γέλια μου όταν τον άκουσα να κάνει ανάλυση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σαν να βάλεις τον Τάκη Τσουκαλά να σου αναλύσει τα συστήματα του Γκρεγκ Ποποβιτς στο Σαν Αντόνιο. Ειδικά στην αντισυνταγματική ένσταση, σηκώθηκε ο Βενιζέλος και τη συνέτριψε. Αφού αυτά ρε παλικάρια δεν τα ξέρετε, τι τα θέλετε; Για τα πλακάτ του ΟΧΙ καλοί είστε. Μέχρι εκεί. Πάντως πρέπει να το ομολογήσω: Όποτε βλέπω στην οθόνη μου τον Χρήστο Παππα, τρομάζω! Αλήθεια! Φτυστός ο Αδόλφος είναι! 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν για μένα ο καλύτερος όλων. Δύο υποστηρικτικές φράσεις και χαίρετε. Η Φώφη Γεννηματα, ενώ σε κάθε φράση έλεγε «θα τα πούμε τη Δευτέρα»,  έχωνε και έχωνε και έχωνε. Την καταλαβαίνω. Θέλει να πάρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ πίσω γιατί η επόμενη πιθανή εκλογική αποτυχία του ήλιου του πράσινου, θα σημάνει και τη διάλυση του. Όμως πράγματι δεν ήταν η ώρα αγαπητή Φώφη. Όταν το λέμε από Δευτέρα, να το εννοούμε. 

Ο Πάνος Καμμένος ήταν εμπρηστικός και επικίνδυνος. Καημένος και πραγματικά καμένος. Από τις ένοπλες δυνάμεις που εγγυώνται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας (!) μέχρι τον εμφύλιο που μας είπε τα ξημερώματα. Επειδή πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο να γίνει υπουργός εθνικής άμυνας, νομίζει πως είναι κάτι μεταξύ Τσε Γκεβάρα και Κολοκοτρώνη με ολίγη από Πούτιν. Ο Κουτσούμπας πρέπει να είναι ο άχρωμος και άνοστος ηγέτης στην ιστορία του ΚΚΕ. Είτε μιλάει, είτε κοιμάται το ένα και το αυτό. Τουλάχιστον οι ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα είχαν πάντα ένα ενδιαφέρον. 

Τις διαρροές των Συριζαίων τις περίμενα. Είναι λυπηρό να βάζεις το κόμμα πάνω απο την Ελλάδα...  Όμως χρειάζεται μια αναφορά σε μερικούς τύπους. 

ΝΤΡΟΠΗ στον χειρότερο υπουργό οικονομικών όλων των εποχών τον Γιάνννη ( γουστάρω να τον τρολάρω και θα τον γράφω με τρία «ν» ) ο οποίος ουσιαστικά πούλησε τον ίδιο τον Τσίπρα που τον στήριξε, παρά το γεγονός ότι τον πήρε στο λαιμό του. 

Αυτός ο γελοίος νάρκισσος που ο όχλος τον αντιμετώπισε ως ήρωα, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, έδειξε πόσο ρίψασπις και κότα τρίλειρη είναι. Ελπίζω να κατάλαβες έστω και τώρα την ποιότητα του ανδρός. 

Ο άνθρωπος αυτός που σε πέντε μόλις μήνες κατάφερε μια οικονομία με πρωτογενές πλεόνασμα να την παραδώσει με έλλειμμα. Πήρε μια οικονομία με ένα μικρό ρυθμό ανάπτυξης και την παρέδωσε σε ύφεση. Όταν διορίστηκε υπουργός, οι τράπεζες είχαν περάσει τα stress tests και είχαν ανακεφαλοποιηθεί και όταν έφυγε ήταν κλειστές με capital controls. Επι θητείας Γιάνννη Βαρουφάκη στέγνωσαν τα Νοσοκομεία, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αν δε, πιάσω τις δηλώσεις του θα γελάμε μέχρι αύριο. Μόνο τις πράξεις του αναφέρω. 

Αυτός ο άθλιος τύπος πήγε στην Αίγινα να αράξει. Να τον χαίρεστε οι 130.000 νοματαίοι που τον ψηφίσατε τον Ιανουάριο. Να το ξανακάνετε, μην τον χάσουμε τον μηχανόβιο σταρ. Στην κρίσιμη ώρα φαίνεται Γιανννη ο μάγκας. Όχι στις μηχανές και στα μπλουζάκια που φοράς σαν τζόβενο. Σκέψου ότι αυτός μας εκπροσωπούσε στα διεθνή φόρα… Να μου το θυμάστε πως μετά τα Ωσαννα που βίωσε και τα χάρηκε, δεν θα αργήσουν και τα Σταύρωσον για τον Γιανννη…. 

Γέλασα με την Αγλαϊα Κυρίτση. Ο Τσίπρας μετά πάθους έσπευσε να ανοίξει την ΕΡΤ, έκανε επανάσταση για την ΕΡΤ και ανέδειξε βουλευτές λόγω της ΕΡΤ. Αυτό ήταν το ευχαριστώ. 

H Ζωή Κωνσταντοπούλου έπραξε μια ειδεχθή αθλιότητα. Στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία βρήκε την ευκαιρία στην αρχή να δυσκολέψει όσο μπορούσε περισσότερο τη διαδικασία και μετά να εκφωνήσει μανιφέστο στρεφόμενη στο όνομα της Ελλάδας εναντίον της Ελλάδας. Όμως η μάταιη παρωδία της δεν συνοδεύτηκε από πολιτικό ανάστημα. Και παρών και πρόεδρος της βουλής; Και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός; Δεν πάει… Μίλησε λες και το κανάλι της Βουλής της ετοίμαζε το ντοκιμαντέρ «Εγώ η Αυτοκράτειρα».

Γελοίο επίσης το παιχνιδάκι της Ξουλίδου και του Χαϊκάλη που πήγαν να την κάνουν αλλά μόλις οι διαρροές έγιναν πολλές, μπήκαν άρον άρον μέσα στην αίθουσα για να πουν το ΝΑΙ. Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα παραμύθια των χρηματισμών και τορπίλισαν κάθε ελπίδα να βγει άκρη για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ελπίζω για όποιον έχει ένα γραμμάριο μυαλού στο Γιουνανιστάν, να κατάλαβε πως οι πάλαι πότε προσκυνημένοι, στα τέσσερα, προδότες, γερμανοτσολιάδες, γιεσμεν και πουλημένοι ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτη για την Ελλάδα. Όχι οι Συριζαίοι που ακόμα και ως κυβέρνηση δεν στήριξαν ούτε τον πρωθυπουργό τους! Και πότε; Στο και πέντε που πηγαίναμε ολοταχώς για χρεοκοπία! Φαντάζεσαι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να το κράταγαν μανιάτικο και να έκαναν ότι και οι Συριζαίοι στα δύο μνημόνια που έβριζαν και έκαναν τους τζάμπα μάγκες; Να έλεγε και ο Σταύρος ότι «με βρίζετε συνέχεια, όχι και από εμένα». 

Αν έβγαινε απόψε όχι, η Ελλάδα τελείωνε! Μπετό η αντιπολίτευση, σκορποχώρι ο Σύριζα. 

Ελπίζω τώρα να κατάλαβε ο όχλος του Γιουνανιστάν πως ψήφιζαν τα μνημόνια οι Σαμαράς και Βενιζέλος, σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης και όχι όπως σήμερα που ήταν όλοι συναινετικοί.  Επίσης όσοι ψήφιζαν τα μνημόνια δεν ήταν προδότες. Εκτός και αν είναι και ο Τσίπρας, και όσοι Συριζαίοι τα ψήφισαν και ο Καμμένος και οι ψεκασμένοι του. Όλοι προδότες; Ακόμα και ο Νίκος Μεγαλέξαντρος Νικολόπουλος; Μα του Γέροντα την ευχή, δεν θα το αντέξω αυτό! Να αρχίσουν τώρα οι άλλοι να εκτοξεύουν τις ίδιες κατηγορίες;;;

Είναι απολύτως απαίσια η ψήφος  «παρών». Στη Βουλή σε στέλνουμε για να έχεις θέσεις και να παίρνεις ευθύνες. Δεν σε στέλνουμε για να πιστοποιήσεις την παρουσία σου. Δεν είναι συναυλία των Pink Floyd για να μας πεις αν πήγες. Αντίστοιχα και η απουσία. Τι πάει να πει «δεν είναι εδώ»; Να κόψει το λαιμό του να είναι εκεί και να πάρει θέση γιατί για αυτό είναι εκεί! 

Αλέξη Τσίπρα, μια και το πολιτικό σου πρότυπο είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, να σου θυμίσω πως όταν το παιχνίδι σοβάρεψε, ο Ανδρέας δεν δίστασε να διαγράψει και μερικά κοκοράκια. Δεν έπαθε τίποτα. Κυβέρνησε 11 χρόνια. Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος κόμματος. Αρχηγός θα γίνει μόνο όταν κάνει την πρώτη του διαγραφή. Δεν θα είναι κακό να δώσεις στον Σταύρο το υπουργείο Παιδείας – μια και έχει σοβαρούς ανθρώπους για τη στελέχωση του – και να απαλλαγείς από το λόμπι της δραχμής και από αυτούς που σε πιστόλισαν την ώρα της κρίσης… 

Σήμερα τα ξημερώματα δεν ψηφίστηκαν μέτρα. Αν λοιπόν Αλέξη σε πουλάνε οι δικοί σου για μια εξουσιοδότηση, τι θα γίνει όταν έρθουν στη Βουλή τα μέτρα; 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μητρόπουλος είναι εξαιρετικός ως Πρόεδρος της Βουλής. 
Κύριος.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια