Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ



Ειλικρινά εύχομαι και προσεύχομαι να έχουμε βάλει – έστω οι περισσότεροι – μυαλό, να ανοίξουμε τον εγκέφαλο μας και να αντιληφθούμε τι συνέβη και τι συμβαίνει. Για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και για να βελτιώσουμε την κοινωνικοπολιτική μας ζωή. Αν δεν τα καταφέρουμε ούτε τώρα, ας καταστραφούμε να τελειώνουμε. Αν μετά την επίσημη χρεοκοπία μας στις 6 Μαϊου του 2010, φτάσαμε τον Ιούλιο του 2015 και δεν πήραμε τίποτα χαμπάρι, είμαστε βάρος στην ανθρωπότητα και λερώνουμε το καταπληκτικό κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ. 

Όλοι μνημονιακοί είμαστε πια. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο 3, με πρώτη φορά Αριστερά, που παρεμπιπτόντως είναι και το χειρότερο από όλα. Αν εξακολουθείς να είσαι αντιμνημονιακός, να ψηφίσεις το ΚΚΕ ή τη Χρυσή Αυγή. Με βάση τις εθνικές εκλογές, το 90% είμαστε πια μνημονιακοί γιατί οι αντιπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο, ετοιμάζονται να ψηφίσουν όλα τα μνημονιακά μέτρα του Μνημονίου 3. Της Πρώτης Φοράς Αριστεράς.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ GREXIT. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. 

Όπως διαπίστωσες, υπάρχει και παρά υπάρχει. Οι εταίροι μας δεν μπλόφαραν Γιανννημ…. Ακόμα να πάρεις χαμπάρι "κυρίαρχε ελληνικέ λαέ" ότι αυτές τις ώρες δίνουμε αγώνα επιβίωσης;


ΠΑΡΑΜΥΘΙ 3
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το ζήσαμε και αυτό. Πραγματικό γεγονός που το βλέπαμε να γίνεται στην Κύπρο και πιστέψαμε ότι εμείς δεν θα είχαμε τέτοιο θέμα γιατί κάπου, κάπως, κάποτε, κάποιος θα καθαρίσει και για μας. Τα κλασικά ουτοπικά της φυλής μας. ελα μωρέ τώρα, κάτι θα γίνει. Δεν έγινε και έκλεισαν.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 4
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ. 

Απεδείχθη πως ούτε δική μας εναλλακτική πρόταση υπήρχε, ο Γιανννης λειτούργησε εναντίον της πατρίδας του και με τα καουμποϊλίκια του, δεν έπεισε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως τον έδιωξαν κακήν κακώς από το Eurogroup και αν ο Τσίπρας δεν τον αντικαθιστούσε με τον Τσακαλώτο, θα μας είχαν σουτάρει ήδη. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 5
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. 

Όταν σε προειδοποιούσαν πολυποικιλοτρόπως οι Ευρωπαίοι πως ΟΧΙ σημαίνει ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ευρώπη, σφύριζες αδιάφορα και πίστεψες τα διαγγέλματα του Τσίπρα. Τελικά, τώρα στο έσχατο σημείο, κατάλαβες ότι τελικά το εννοούν; Κατάλαβες ότι το ΟΧΙ που ψήφισες με βλαχομαγκιά και έβριζες στο ίντερνετ όσους τολμούσαν να διατυπώσουν το ΝΑΙ, ότι χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από τον Σόιμπλε και τους Φινλανδούς; 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 6
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. 

Που είναι;
Ποιος μας δίνει δεκάρα τσακιστή; Η Ρωσία; Η Αμερική; Η Κίνα; Μέχρι και στο Ιράν φτάσαμε παρακαλώντας. Ποιος; Ο Σώρρας με τα 600 δις; Η τράπεζα των BRICS;; Η Τράπεζα της Ανατολής; Τα πετρέλαια του Αιγαίου που όταν τους προσέφερε ο Καμμένος το 30% απαξίωσαν και να το συζητήσουν; Μα τέτοιο κελεπούρι πήγε χαμένο; Χαζοί είναι οι Αμερικάνοι; Οι Νεφελίμ και οι Ελοχίμ;  Ούτε ένας ! Το μοναδικό εναλλακτικό σχέδιο μας το παρουσίασε ο Μαδούρο, που μας πρότεινε να φάμε ζωοτροφές! 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 7
ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Για αυτό φτάσαμε στο Αμήν. Για αυτό μεγάλωσαν τα ελλείμματα, επήλθε ύφεση και αυξήθηκε ο λογαριασμός. Τίποτα δεν κάναμε και περιμέναμε το τέλος για να δούμε αν θα δουλέψει η θεωρία των παιγνίων του Βαρουφάκη και πράγματι δούλεψε αλλά εναντίον μας. Μας ανέχθηκαν, υπέμειναν και είναι έτοιμοι να μας διώξουν! 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπαθεί να μαζέψει όλες τις μαγκιές που κάναμε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ: Τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο, την ΕΡΤ,  τις επιτροπές της Ζωής που χωρίς καμία νομική υπόσταση έβγαζαν ευθέως αντιευρωπαϊκά πορίσματα περί επαχθούς χρέους, τον Ξηρό, τις ανύπαρκτες μεταρρυθμίσεις, την καθυστέρηση της καθυστέρησης και φυσικά το άκαιρο και αντιευρωπαϊκό δημοψήφισμα που έδωσε τη σφαλιάρα του Όχι και τώρα η σφαλιάρα μας επιστρέφεται. Άσχετα αν αμέσως μετά ο Τσίπρας φέρθηκε λες και είχε και είχε κερδίσει το ΝΑΙ. Ο κύβος ερίφθη. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 8
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ. 

Ευτυχώς απεδείχθη ότι προτίμησε να διχάσει το κόμμα του για το συμφέρον της πατρίδας. Δέχομαι ότι έστω στο παρά πέντε, ξύπνησε από το λήθαργο, κατάλαβε ότι ο Βαρουφάκης τον πήρε στο λαιμό του και προσπαθεί πραγματικά. Καλή του επιτυχία. Όπως και μια καλή κουβέντα πρέπει να ειπωθεί και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που προσπαθεί να συμμαζέψει τους απαράδεκτους χειρισμούς του Γιανννη. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 9
ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ GREXIT ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ. 

Όχι μόνο δεν μας παρακαλάνε αλλά μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στην ανθρωπιστική κρίση που θα επέλθει όταν θα βγούμε από την Ευρώπη! Όχι μόνο δεν μας παρακάλεσαν αλλά δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή. Τα ευρωπαϊκά και γενικά στον κόσμο χρηματιστήρια δεν έπαθαν τίποτα. Όχι μόνο δεν μας παρακαλάνε αλλά μας έχουν βάλει το τσεκούρι στην καρωτίδα και μας βάζουν και θηλιά στο λαιμό! 8 δις μέτρα προτείναμε, 8,5 μας είπαν. Με 12 επανήλθαμε και το κοντέρ πάτησε στα 13 και συνεχίζει.  Βλέπεις τον Σόϊμπλε να φοβάται; Η περίφημη ζημιά του ενός τρις που θα πάθαινε η Ευρώπη απεδείχθη παραμύθι. Και αυτό.
Αντιθέτως, είχαν ήδη σχεδιάσει και πως θα δράσουν σε περίπτωση grexit σύμφωνα με την έκθεση Γιούνκερ. Τόσο τρομοκρατημένοι ήταν. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 10
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ. 

Ναι αλλά έχουν και οι άλλοι. Και άλλοι έχουν κόμματα, κοινοβούλια, λογοδοτούν στους πολίτες τους και μας βαρέθηκαν. Να ζητάμε και να μην κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να μη θίξουμε συντεχνίες, κομματόσκυλα  και συνδικαλιστές. Να θέλουμε να διατηρήσουμε ένα κράτος μπάχαλο υπακούωντας σε κάθε οργανωμένη μειοψηφία. Εν τέλει να ζητάμε πάλι δανεικά από φτωχότερα κράτη που το βιοτικό τους επίπεδο είναι χειρότερο ακόμα και από το μνημονιακό δικό μας! 

Ο Σόιμπλε έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη του το δημοκρατικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Όχι εμείς, όχι και αυτός! Τι δεν καταλαβαίνεις; Γιατί σας πειράζει; Γιατί αγωνιάτε; Δημοκρατία δεν έχουμε; ΣΑΝΟ! 
Δεν μας άρεσε το mail Χαρδούβελη και ψηφίσαμε Σύριζα-Ανελ για να φτάσει ο λογαριασμός στο 8,5. Δεν μας άρεσαν τα 8,5 και είπαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ο λογαριασμός πήγε στα 13. Αν πτωχεύσουμε, βάλε μερικά μηδενικά πίσω από το 13 αγαπούλα μου….  
Οπότε ας πληρώσουμε τώρα το λογαριασμό μπας και βάλουμε μυαλό! 
Εκτος και αν πιστεύεις πως οι Ευρωπαϊοι θα πληρώσουν τα δικά μας ελλείμματα. Μη γκρινιάζεις. Εσυ δεν θα το έκανες. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 11
Ο ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ ! 

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλική κυβέρνηση και για την τεχνική βοήθεια στον Τσακαλώτο και γιατί αντιστέκεται σθεναρά στη Γερμανική ηγεμονική επιρροή. Ένα ευχαριστώ επίσης στην Ιταλία γιατί μας υποστηρίζει ουσιαστικά. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 12
Ο ΓΙΑΝΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ASSET ( ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αυτό το περίφημο περιουσιακό στοιχείο μας κόστισε: 

7 δις που δεν πήραμε με την παράταση στις 20/2 γιατί χορταίναμε και με αξιοπρέπεια.
11 δις από το ΤΧΣ που επιστρέψαμε
12 δις ( τουλάχιστον ) τα παραπάνω μέτρα από το mail Χαρδούβελη

Σύνολο: 30 δις. Τρομερό asset, πράγματι. Αυτά σε 6 μήνες. Σε 5 χρόνια θα  έπαιζαν  οι Τούρκοι τάβλι στον Παρθενώνα.

Επί θητείας του στέγνωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία. Να δούμε πότε και πως θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα.

Επί θητείας του και με τη θεωρία της κατάρρευσης των αγορών και του ευρώ, και με την αυτοκτονική βλακεία του δημοψηφίσματος, δεν θα μπούμε στο πακέτο Γιούνκερ που προορίζεται για ανάπτυξη και επενδύσεις!

Επίσης σε πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αναγράφει πως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 το χρέος μας ήταν βιώσιμο. Έκτοτε δεν είναι. Με πρώτη φορά Αριστερά συνέβη αυτό. Η νέα έκθεση του ΔΝΤ υπολογίζει ότι τους τελευταίους έξι μήνες ανέβηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες μας από 40 στα 80 δις !

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 13
«ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ»

Τελικά τους εξαγριώσαμε και δεν μας εμπιστεύονται. Φαντάσου τι παπαριές τους έλεγε ο Γιάνννης όταν έκλειναν οι πόρτες. Σκέψου πως θα αισθάνθηκαν όταν διάβασαν τις δηλώσεις του ότι μαγνητοφωνεί το Eurogroup! Πιο στόκος πεθαίνεις!  Πόσο ξεφτίλα είναι αν σου λέει κάποιος κατάμουτρα ότι δεν σε εμπιστεύεται γιατί σε θεωρεί αναξιόπιστο; Στην καθημερινότητα σου, αν σου συμβεί, στενοχωριέσαι γιατί είναι βαρύτατη προσβολή. Φαντάσου σε διακρατικό επίπεδο. Παγκοσμίως ρόμπα μας έκανε η Μέρκελ ! Είδες και στο Ευρωκοινοβούλιο πως όχι μόνο θα τους κοροϊδεύαμε αλλά ξέρουν πάρα πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα και είναι άριστα ενημερωμένοι. 

Στη σύνοδο κορυφής, συνέβη κάτι το φρικιαστικό! Πήγε να καθίσει ο Τσίπρας και του υπέδειξαν μια άλλη θέση. Άνοιξε το τηλεοπτικό πλάνο και είδαμε πως όλοι οι άλλοι ήταν μαζί και ο Τσίπρας απομονωμένος στη γωνία…. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 14
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. 

Σου θυμίζω ότι αυτοί οι κακοί έκαναν το PSI και διεγράφησαν 140 δις. Οι καλοί ετοιμάζονται να κάνουν κούρεμα καταθέσεων και να φέρουν το χειρότερο μνημόνιο από τα προηγούμενα δυο και οι Ευρωπαίοι ζητάνε μύριες όσες δικλείδες ασφαλείας! 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 15
6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Για αυτό εξέπνευσε το πρόγραμμα, έχουμε capital controls, τράπεζες κλειστές, τεράστια προβλήματα στην αγορά, μηδέν ρευστότητα, πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι σε καθεστώς υποχρεωτικής αδείας - ένα βήμα πριν την απόλυση είναι αυτο αν δεν το καταλαβαίνεις, τα χρήματα στα ΑΤΜ τελειώνουν και είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα. Επειδή η διαπραγματευτική μας τακτική ήταν άριστη. Μήπως τελικά ήταν μια πορεία στον γκρεμό; Ποιος ωφελείται όταν τα πράγματα φτάσουν στο «και πέντε»; Ο ισχυρός ή ο αδύναμος;

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 16
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ

Αμ δεν είναι τελικά. Γιατί είτε θα πάμε στη δραχμή και ξέχνα την Ελλάδα που ήξερες – φτου φτου μακριά από μας Παναγιά μου - είτε θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε μια πάρα πολύ βαριά και δύσκολη συμφωνία. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 17
ΘΑ ΡΕΦΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 

Ναι, περίμενε, έρχεται. Θα περιμένεις πολύ. Πάρα πολύ... 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 18
ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 

Ποιες;;
Οταν είσαι προ άτακτης χρεοκοπίας και ολοκληρωτικής καταστροφής, αυτά πάνε περίπατο. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 19
ΘΑ ΦΕΡΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι 48 έγιναν 168 ( 7χ24 ) και συνεχίζουμε. Οι Τράπεζες παραμένουν κλειστές και θα συνεχίσουν να είναι κλειστές.


Εν κατακλείδι:

Μακάρι να γυρίσει ο Αλέξης με τη συμφωνία, να καθαρίσει τους ιδεοληπτικούς περίεργους που δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν που βρισκόμαστε, να κάνει μια κυβέρνηση αξίων και ικανών στηριζόμενη από τη Νεα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ  και να το παλέψουμε. Είμαι κατά των εκλογών καθώς είναι 2 δις κόστος για την οικονομία. Σου θυμίζω πως αυτό είχε πει η τρόικα στον Σαμαρά και του ζητούσε περισσότερα μέτρα. Ο Αντώνης αρνήθηκε, δεν έκλεισε η 5η αξιολόγηση και μετά πήγαμε στην εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιανουαρίου. 

Κάναμε και εκλογές και δημοψήφισμα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Άσε δε, που αν ακούσουν τη λέξη εκλογές και θα μας διώξουν και θα μας εξοντώσουν.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια