Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ;


Τι να σου πω αδερφέ, αν η κρίση είναι μια ωραία γκόμενα με μεγάλα βυζιά να μου τη συστήσεις γιατί εχω καιρό να παω με γυναίκα και θέλω να ….συνεβρεθώ!

Ο κολομβιανός προσωπικός μου λαθρέμπορος ήταν έξαλλος.

-  Φίλος μου ρώτησε στη σχολή του ΑΝΤ1 για διετή φοίτηση στη σχολή δημοσιογραφίας μέσω ιντερνετ και του είπαν 3.700 ευρώ το ετος!!! Μετά σκέφτηκε ότι είναι πιο πιασάρικο να κάνει τον DJ και στο σεμινάριο της ίδιας σχολής, για 6 μήνες του ζήτησαν 1.200 ευρώ!

-  Δυο φιλικά μου ζευγάρια, που ετοιμάζονται για γάμο, ψάχνουν να βρουν σπίτι. Ποια κρίση; Οι τιμές είναι στο Θεό και τα 250αρια σφυρίζουν!

- Εκανα σαν παιδί και εγω τις βόλτες μου. Τις τελευταίες μέρες ήπια ποτό στο Μπουρνάζι, στο Ηράκλειο, στο Γκάζι, στο Θησείο και στο Παγκράτι. Παντού ηταν γεμάτα και ψάχναμε για να καθήσουμε. Ποια κρίση;

- Ο Κηφισσός τη νύχτα, είναι λες και είναι τρεις το μεσημέρι με σκοτάδι. Ολοι έξω είναι! Μήπως τους έπιασε η εργασιομανία νυχτιάτικα;

- Κάτι σεμινάρια που διοργανώνουν διάφοροι φορείς για θέατρο, φωτογραφία και συναφείς τέχνες, εχουν τις ίδιες ακριβώς τιμές με πέρυσι. 

- Στη Ναξο πήγα για διακοπές, βούλιαξε το νησί, στην Πάρο και στην Κρήτη που πήγαν φίλοι, πλήθος μέγα, και οπου αλλού πήγαν γνωστοί, δεν άκουσα κανέναν να λέει οτι "δεν έιχε κόσμο"

Α, δεν είναι ετσι, πετάχτηκε ο Βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης:
Ο κόσμος βγαίνει αλλα δεν πίνει δυο και τρια ποτά αλλά αρκείται στο ένα.

Ναι, αντιτείνει ο άλλος, γιατί δεν είναι βλάκας να πληρώνει πανάκριβα τις μπόμπες, γιατί δεν αντέχεται η απάτη να θέλεις με ένα ποτό να βγάλεις ολόκληρο μπουκάλι και γιατί ναι, υπάρχει λιγότερο χρήμα από ότι στη δεκαετία του 80

Και είναι και κάτι άλλο, επανήλθε ο Μπραζίλ. Οι τράπεζες πια δεν δίνουν δάνεια και η κατανάλωση εχει πέσει.

Ο δικός μου ήταν ασυγκράτητος:

Φυσικά! Έπρεπε να υπάρχει ενας εξορθολογισμός! Δεν μπορεί φίλε να βγάζεις 1000 ευρώ το μήνα και να σου δίνει η τράπεζα δάνειο με 1000 ευρώ δόση! Και τι θα φας; Στραγάλια; Μετά μαζεύτηκαν οι τράπεζες γιατί τα φέσια έρχονταν σαν κύματα στον Ατλαντικό!

Δεν μπορείς φίλε να παίρνεις 5 πιστωτικές κάρτες, να κάνεις αγορές που αντιστοιχούν σε άραβα πετρελαιά και μετά να σου φταίει η κρίση και η τράπεζα. Κόβεις το πλαστικό χρήμα για να μην πας μέσα.

Βλέπεις εσυ τα εστιατόρια να ρίχνουν τις τιμές;
Βλέπεις εσυ γενικά τον κλάδο που λέγεται διασκέδαση να κόβει από τα υπερμεγέθη ποσοστά κέρδους, κάτι;

Ναι, κάποια στιγμή, έρχεται και αυτό που λέμε στα νεα ελληνικά IT’S PAYDAY
Θα μάθουμε να ζούμε με λιγότερα. Καλά φάγαμε και να μην κρυβόμαστε και να κάνουμε τους έκπληκτους παραθεριστές που είδαν το τσουνάμι να τους πνίγει, επειδή είπε ο Πάγκαλος την αλήθεια. Ολοι μας κλέβαμε, ο καθένας μας όπως μπορούσε και όσο τον έπαιρνε.

Κρίση όμως δεν έχουμε και μακάρι να μη ζήσουμε.  4 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου