Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ανέκαθεν μου άρεσε το nova macedonia. Η Μακεδονία του Βαρδάρη να είναι τόσο υπέροχο που  να μοιάζει με κατάρα αλλά υπάρχει ένα σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.

Όταν οι εθνικές ομάδες των Σκοπίων θα παίζουν, δεν μπορούν να γράφουν ολο αυτό το μακρυνάρι στις φανέλες τους, οπότε θα πέσει περικοπή.
Επειδή είσαι έξυπνο παιδί, καταλαβαίνεις και ποια λέξη θα κόψουν και ποια λέξη θα μείνει στη φανέλα. 

Χίλια δίκια έχουμε. Όμως με την καταπληκτική εξωτερική πολιτική μας και με το πέρασμα των ετών, το θέμα όχι μόνο δεν ξεχάστηκε που έλεγε και ο Δρακο-Μητσοτάκης αλλά καταλήξαμε να γίνουμε ο περίγελως του πλανήτη.
Ολος ο κόσμος τους αποκαλεί Μακεδονία και εμεις επιμένουμε στο Σκόπια. Αντε και στη eurovision ή στους αγώνες να φωνάζουμε σαν τεθλιμμένες χήρες και να γράφουν το FYROM που δεν χρησιμοποιει κανείς άλλος πλην ημων.

Δυστυχώς δεν έπιασε και το επιχείρημα πως με τον οικονομικό έλεγχο μια και δραστηριοποιούνται πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις στο γειτονικό κρατίδιο, θα τους αναγκάζαμε να αλλάξουν γνώμη.
Βέβαια θα μου πεις, η Φιλαδέλφεια της Αμερικής εχει να φοβηθεί σε κάτι τη Νεα Φιλαδέλφεια που είχε το γήπεδο της ΑΕΚ;
Από την άλλη όμως όταν βάζουν στο google earth δίπλα στο λευκό πύργο τη σημαία τους, πως ξέρεις πως θα τα φέρει η ιστορική συγκυρία αύριο και θα ζητάνε να κατέβουν και προς τα κάτω;

Το θέμα πρέπει να κλείσει. Οσο περισσότερες τρύπες εχεις ανοιχτές τόσο περισσότερο εμποδίζεις την πρόοδο και την ανάπτυξη σου. Σειρά πρέπει να πάρει και η Κύπρος. Στο κάτω κάτω της γραφής, ξεχωριστό κράτος είναι, αυτοδιάθεση εχουν, ας βρουν την άκρη και την καλύτερη λύση.
Επειδή σε ολες τις διαπραγματεύσεις, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις, θα πρότεινα και θα προτιμούσα, να δώσουμε το μακεδονία-κάτι να τελειώνουμε αλλά να υπογραφεί συνθήκη ότι ούτε ο κάθε –ιτς είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ούτε θα έχουμε υπονοούμενα στο σύνταγμα και στα σχολικά βιβλία.

Το nova macedonia εξακολουθεί να μου αρέσει…5 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου