Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ


Δε λεω, είναι απολαυστικό το να κάθεσαι να σου λένε ιστορίες για το μεγαλείο του ελληνισμού, για τα μυστήρια των ούφο, για τα παραφυσικά φαινόμενα, των κόσμο των τεράτων του διαστήματος και των πλασμάτων στα έγκατα της γης.
Τα τελευταία χρόνια απέκτησα ένα φίλτρο που με εχει σώσει από το να χάνω το χρόνο μου με τις λογιών λογιών ιστορίες που περνούν από τα αυτιά και τα μάτια μου.
 Το που καταλήγει η θεωρία.
Είναι κολακευτικό και γοητευτικό να σου λένε τι φοβεροί και τρομεροί τύποι ηταν οι αρχαίοι Ελληνες, τι έφτιαξαν, που πήγαν και που ισως θα πάνε ακόμα.
Θυμάμαι κάτι ιστορίες που έλεγε ο Πλεύρης ο πρεσβύτερος, στην τηλεόραση, ότι οι σημερινοί Δανοί είναι οι αρχαίοι Δαναοί και ότι η ιαπωνική μάρκα nissan είναι η νήσσαν, η πάπια. Το κακό με αυτά είναι ότι μπορεί να σου πουν πέντε αλήθειες αλλά να σου πετάξουν και ολίγη από δηλητήριο ώστε αν δεν εχεις φάει τα μάτια σου στο διάβασμα, ούτε καν καταλαβαίνεις πως μαζί με το φρέσκο καλοχωνεύεις και το σάπιο.
Θα μπορούσα να δω τις συγκεκριμένες ιστορίες με συμπάθεια. Αν όμως σε οδηγούν στο «να σφάξουμε τους άλλους γιατί είμαστε οι ουαου», τότε σας ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω. Άλλο πράγμα αγαπώ την πατρίδα μου και άλλο πράγμα θέλω να καταστρέψω τους άλλους.
Είναι εντελώς φυσιολογικό στο αχανές σύμπαν να μην είμαστε μόνοι. Αλλά από το να νομίζεις ότι κάθε λάμψη, κάθε κρότος και κάθε κίνηση στον ουρανό είναι εξωγήινη επίσκεψη, ηρθαν να σε απαγάγουν γιατί είσαι ξεχωριστός και ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου τότε νομίζω ότι τσάμπα ανησυχείς.
Όπως υπάρχει ο υλικός κόσμος υπάρχει και ο πνευματικός. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς εχει ο εγκέφαλός μας που κατ άλλους ξέρουμε το 10% και κατ άλλους το 20% Αχαρτογράφητος είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Είναι επίσης φυσιολογικό να υπάρχουν φαινόμενα που δεν ξέρουμε να εξηγήσουμε επαρκώς, να υπάρχουν πολλά μυστήρια ( εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι εχουν οι θάλασσες ) και πολλές ανεξιχνίαστες πτυχές της ζωής μας.
Από το να βλέπεις όμως τα αμερικανικά σίριαλ που παίζουν πολύ σε αυτή τη θεματολογία και να καταλήγεις να φοβάσαι και τη σκιά σου, ή να ψάχνεις το περίεργο αγνοώντας το προφανές και να αναπτύσσεις διάφορες θεωρίες λόγω των τηλεοπτικών προτύπων, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να αποπροσανατολίζεσαι τελείως από την πραγματική ζωη. Καλώς ή κακώς η πραγματική ζωή είναι μόνο ότι μπορείς να αντιληφθείς, μόνο ότι μπορείς να κάνεις γύρω σου. Τα υπόλοιπα αν σε βρούν, γράψε ένα βιβλίο ή αξιοποίησε τα στο να γίνεις καλύτερος.
Μετά τα γοητευτικά λόγια πάντα αυτό κρίνω. Που καταλήγει η θεωρία και τι επίδραση εχει στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης του ανθρώπου. Για αυτό και με καλύπτει η Ορθόδοξη χριστιανική Πίστη γιατί είναι απλή, λιτή, απέριττη και πολύ δύσκολη. «Αγαπάτε αλλήλους, ο εχων δυο ας δώσει το ένα, οστις θέλει και άρατω τω σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι».    
Ετσι λοιπόν αποφεύγω ολες τις περίεργες θεωρίες που νομίζω ότι είναι από τα μακρινά χέρια του συστήματος στην προσπάθεια να κοιμηθούν μερικά ανήσυχα πνεύματα. Χρόνια και χρόνια ακούμε ότι εμεις οι Ελληνες είμαστε το φοβερό κάτι άλλο αλλά οι μασόνοι θέλουν την καταστροφή μας. Πιθανώς να ισχύει αλλά μας πήρε ο ύπνος και αυτοκαταστρεφόμαστε καθημερινά κλέβοντας και κοροϊδεύοντας ο ενας τον άλλον για να φτάσουμε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Oύτε μας φταίει κάποιος σκοτεινός οργανισμός που πεθαίνουμε καθημερινά 4 άνθρωποι από τροχαίο. Εμεις φταίμε. Οι ξεχωριστοί και πεφωτισμένοι.  Aν δεν καταφέρουμε να κοιμηθούν οι ανήσυχοι, μπορούν όμως μια χαρά να αποπροσανατολιστούν και να ψάχνουν νερό στη Σαχάρα. Μπορεί να βρουν καμια σταγόνα κατά λάθος και να συνεχίσουν το ψάξιμο επι ματαίω.
Μέχρι να το καταλάβουν, θα εχει περάσει μια ζωη…



1 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Οι αρχαίοι Δαναοί ήταν Εβραίοι!!!
Ναι,βέβαια,το λέει και τ'όνομά τους,
κατάγονταν απ'τη φυλή του Δαν!!!
Τό'ξερες;;;Οχι;;;Σε πιάνω ...αδιάβαστο!!!:)))

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια