Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Όταν  παει να γινει κατι σωστο σε αυτή τη χωρα θα βρει εμποδια εμας τους ιδιους. Μολις βρηκαμε τους εχθρους μας και ειμαστε εμεις.

Εβγαλε λοιπον μια αποφαση η δυστυχως και η κατά τα αλλα εντελως τελειως αποτυχημενη κυβερνηση για την αρση της ανωνυμιας των κατοχων καρτοκινητων τηλεφωνων.
Οι πρωτες που αντεδρασαν είναι φυσιολογικα οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας. Αριθμους θελουν να πουλανε, μοναδες να γραφουν και τα εσοδα να ρεουν. 

Πεταγονται όμως και οι δημοσιογραφοι στους οποιους ξυπνησε ο Τσε Γκεβαρα και εξαπολυουν διθυραμβους κατά του μεγαλου αδερφου, για τη δημοκρατια και την εθνικη παλιγγενεσια  και λοιπα χαζοχαρουμενα εσχατολογικα. 

Ειμαι υπερ αυτου του μετρου για να μπει μια ταξη στην επικοινωνια καθως εχω υποψη μου πλειστες οσες περιπτωσεις που εχουν καταστρατηγηθει στοιχειωδεις κανονες σεβασμου, κοινωνικης επιμορφωσης και ευγενειας. 

Καταρχην το υποτιθεμενο εμποδιο των εταιρειων, είναι μια πλανη που τη διογκωνουν για να μην ενεργησουν. Εχουν τη δυνατοτητα ολες οι εταιρειες να στειλουν 5 sms σε 5 γλωσσες ( πχ ελληνικα, αγγλικα, αλβανικα, πακιστανικα και πιθανως σουαχιλι ) που θα ειδοποιουν τους συνδρομητες τους ότι μεχρι την ταδε του μηνος αν δεν δηλωσουν ΑΦΜ και αριθμο ταυτοτητας, το κινητο θα υπαρχει μονο ως διακοσμητικη συσκευη. Στους συνδρομητες πως στελνουν και τους λενε «ο λογαριασμος σας εχει εκδοθει»; 

Μου αρεσει που το φουσκωνουν και λενε πως 13,5 εκατομμυρια πολιτες θα πρεπει να δηλωσουν τα στοιχεια τους!!! Σιγα μην είναι και 20! Αφου 11 ειμαστε ολοι και ολοι! Αν θεωρησουμε ξεχωριστο πολιτη αυτόν που εχει στην κατοχη του 2-3 αριθμους, τοτε μαλλον θα πρεπει να επαναπροσδιορισουμε τη μαθηματικη επιστημη. Να δεχθω για την οικονομια της συζητησης ότι το συγκεκριμενο μετρο αφορα 13,5 εκατομμυρια ανθρωπους αν συνυπολογισω αλλοδαπους και παιδια. Και τι εγινε; 

Ας βαλουν ένα περιθωριο 5 μηνων να πανε οι πελατες στα καταστηματα κάθε εταιρειας να δηλωσουν τα στοιχεια τους. Ποιο είναι το ανυπερβλητο εμποδιο;
Εδώ τα καταφεραμε με το κτηματολογιο, σε αυτό θα κολλησουμε; 

Μηπως ότι θα χασουν τα εκατονταδες χιλιαδες sms των παιδιων; 
Δεν πειραζει, ας δηλωθει το κινητο με τα στοιχεια του πατερα ή της μητερας.
 Ή μηπως δεν θα μπορει ο κάθε λαθρομεταναστης να επικοινωνει με τον Χ godfather

Ή μηπως συντηρειται αυτό το καθεστως γιατι βολευεται ένα ολοκληρο παρασιτικο κυκλωμα ( ανθρωποι της νυχτας, πορνεια, ναρκωτεμποροι, βαπορακια, καϊκια, βαρκουλες, μπραβοι, νονοι, νταβαδες, κουμπαροι ) που χρειαζεται συνεχως νεους αριθμους για να μην εντοπιζεται ποτε;
Θελω να το παω αντιστροφα. 

Γιατι καποιος να είναι ανωνυμος; Γιατι να εχει ένα κινητο τηλεφωνο στην κατοχη του χωρις να θελει να δηλωσει τα στοιχεια του; Τι θελει να κρυψει; Οσοι δηλαδη είναι συνδρομητες επαθαν κατι;
Στην Ιταλια δηλαδη που δεν επιτρεπεται σε κανεναν να διαθετει κινητο τηλεφωνο χωρις να δηλωσει το ΑΦΜ του, είναι ηλιθιοι; 

Οι περιπτωσεις που εχω υποψη μου και χρησιμοποιουν κινητο ανωνυμα ειτε είναι περιεργοι αλλοδαποι, ειτε ανηλικοι, ειτε περιθωριακοι, ειτε τιποτα πληγωμενοι τυποι που κανουν τον βιο αβιωτο στις πρωην τους. Γιατι ολοι αυτοι να εχουν προσβαση στην επικοινωνια; 

Θελω με το παρον να κανω επισης και δυο επιπλεον προτασεις για την κινητη τηλεφωνια.

  1. να αφαιρεθει η δυνατοτητα της αποκρυψης. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει καποιος για να επικοινωνησει μαζι μου, να κρυβεται. Να μην ξερω ποιος «μου χτυπαει την πορτα» και ποιος θελει να μου μιλησει; Με και πιστευω μας, εχουν ξεσκισει στο τηλεμαρκετινγκ. Οσες βλεπω αποκρυψη, 9 στις 10 είναι τηλεμαρκετινγκ. Είναι δικαιωμα μου να ξερω ποιος με καλει και δεν καταλαβαινω σε τι ακριβως εξυπηρετει η αποκρυψη. Το καλυτερο καμουφλαζ ενοχλητικων κλησεων είναι η αποκρυψη!
  2.  Επιπλεον, να εχει δυνατοτητα ο χρηστης να κανει «μπλοκ» καποιον αριθμο. Όπως στο mail. Εκει που υπαρχει και η απαντηση να υπαρχει και το στοπ σε καποιον που είναι ανεπιθυμητος. Όπως στα σπιτια μας, αμα θελουμε ανοιγουμε την πορτα ετσι να υπαρχει και στο τηλεφωνο.

Πιστευω ότι στη χωρα μας υπαρχει ασυδοσια σε ότι αφορα την κινητη τηλεφωνια και ο καθενας μπορει να ενοχλει τον οποιονδηποτε. Αυτό πρεπει να σταματησει. 

Ακομα και στην τελευταια απαγωγη του εφοπλιστη Παναγοπουλου, τα μαζικα μεσα επιρροης εκαναν ρεπορταζ σχετικα με κλησεις από κινητα τηλεφωνα «μιας χρησεως». Ακομα και ενοχλητικες κλησεις και μηνυματα που μπορει να δεχθουμε, και να θελουμε να αντιδρασουμε, πρεπει να κανουμε μηνυση, να παρεμβει εισαγγελεας για να βρουμε ποιος ειναι και τρεχα γυρευε το ελικοπτερο του Παλαιοκωστα. 

Ενας φιλος προσφατα γνωρισε μια κοπελα. Του αρεσε και την προσεγγισε. Ελευθερη ειπε ότι ηταν, της εδωσε το τηλεφωνο του και ο συντροφος της τον ζαλισε στις ενοχλητικες κλησεις. Αν δεν ηταν από αποκρυψη θα μπορουσε να αντιδρασει. Προτιμησε να μην το παει στα ακρα και με το μπιρι μπιρι τυπου «ελα ρε φιλε, κρατησε τη,  με ξενερωσε μονο και μονο που ειπε ότι ηταν ελευθερη και δεν ηξερα ότι είναι μαζι σου», χαλαρωσε. Τι θα γινοταν αν ηταν καποιος ψυχασθενης; 

Τουλαχιστον ας υπαρχει ένα πλαισιο που θα μας προστατευει, ένα πρωτο φιλτρο.
Εχεις τηλεφωνο και θελεις επικοινωνια;
Καλως.
Ποιος εισαι;
Ο τιποτας και ο κανενας; 

Πριν από αρκετο καιρο ειχα γραψει κατι σχετικο, αν δεν εχετε τιποτα καλυτερο να κανετε, ριξτε μια ματια: 



3 Λογομαχιες:

George G. είπε...

Φίλε Suspect μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σου αλλά δυστυχώς είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Ο λαός πολύ σωστά λέει ότι το ψάρι βρωμά από το κεφάλι και στηριζόμενος σε αυτή τη ρήση θα σου πω τα εξής.
Κάθε φορά που γίνεται κάτι το οποίο κλονίζει τους θεσμούς, σπεύδουν οι πολιτικοί μας και παίρνουν μέτρα τα οποία τα εισπράττει ο απλός λαός στη καθημερινότητά του. Δεν έχω ακούσει ποτέ όμως να παίρνονται μέτρα τα οποία πραγματικά θα δώσουν λύσεις και θα βάλουν στον ίσιο δρόμο μία λάθος κατάσταση.
Η κινητή τηλεφωνία και μάλιστα η καρτοκινητή περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Για την ενημέρωση όλων, οι εταιρίες κινητής τα περισσότερα χρήματα τα βγάζουν από την καρτοκινητή και αυτό γιατί είναι εντελώς «μαύρα χρήματα». Απλά θα σας πω ότι είναι σαν να αγοράζω 5 κιλά πατάτες και ο μπακάλης να με κλέβει στη ζυγαριά και να μου δίνει 4… Όποιος το έπιασε έχει καλώς…
Τώρα με την ευκαιρία της απόδρασης του Prison Break Παλαιοκώστα το κράτος βρήκε ακόμη ένα τρόπο να βάλει χέρι στο τρόπο φορολόγησης η καλύτερα δήλωσης των χρημάτων που κινούνται μέσω της καρτοκινητής. Όχι βέβαια για το καλό μας αλλά για να βρει τρόπο να εισπράξει περισσότερα χρήματα εν όψει της κρίσης που βρισκόμαστε… Τώρα γεννούνται τα εξής ερωτήματα.
Γιατί τώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή? Την απόδραση περιμένανε?
Γιατί οι φυλακές Κορυδαλλού δεν είχαν σύστημα που μπλοκάρει τα κινητά τηλέφωνα? Εδώ έχουν οι περισσότεροι κινηματογράφοι της Αθήνας.
Γιατί εδώ και χρόνια δεν βάζουν κανόνες στις τράπεζες ή στις εταιρίες που κάνουν τηλεφωνικές πωλήσεις να μην παίρνουν από απόκρυψη?
Γιατί δε τους βάζουν χέρι για τις ώρες που παίρνουν ?
Γιατί δεν τους ελέγχουν για την άντληση πληροφοριών των προσωπικών μας στοιχείων. Πως γίνεται να με παίρνουν στις 3 το μεσημέρι από την εταιρία Χ που πουλάει σερβιέτες και εγώ να είμαι άντρας και να με ρωτάνε αν με ενδιαφέρει το προϊόν τους?
Αν πρώτα θεσπίζανε τους σωστούς κανονισμούς στους μεγαλοκαρχαρίες ίσως τότε θα μπορούσα να δεχτώ και τα μέτρα για τον απλό λαό. Λέω ίσως γιατί θα έπρεπε να δω και την εφαρμογή τους από τους κυρίους αυτούς.
Τώρα και χωρίς ανώνυμα καρτοκινητά μη νομίζουν ότι δε θα γίνει άλλη απόδραση… Οι φυλακές Κορυδαλλού γύρω γύρω είναι φουλ στα ασύρματα δίκτυα…

ο δείμος του πολίτη είπε...

Διαφωνώ με την κυβέρνηση καθέτως. Οι δημοσιογράφοι μπορέι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα να άρχισαν να φωνάζουν, αλλά το ζήτημα είναι αλλού: γιατί να γίνουν όλα τα τηλέφωνα σύνδεσης ή επώνυμα; Επειδή πολύ απλά στόχος είναι η άρση του απορρήτρου των επικοινωνιών. Θα μπορούν πια πολύ πιο εύκολα να άρουν το απόρρητο κι ίσως χωρίς καν να υπάρχουν σοβαρές ενδέιξεις εγκληματικής πράξης. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ο έλεγχος του πολίτη και όχι η ανωνυμία του.

firestorm είπε...

ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 45ΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ 5-6 ΝΟΥΜΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ?? ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΛΗΘΙΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ Β ΚΑΙ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΟΤΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΑΜΙΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΙΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΓΑΜΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια