Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ www.zougla.gr


Με αφορμη και αιτια καποια δημοσιευματα του www.zougla.gr, στις 17 Φεβρουαριου, τους εστειλα μια επιστολη αναφορικα με το facebook. Ενω στο αρθρο της πρωτης σε επισκεψιμοτητα ( κατά δικης τους δηλωσης ) ενημερωτικης ιστοσελιδας ζητουσαν αποψεις, τη δικη μου επιστολη όπως αλλωστε περιμενα, την εθαψαν. 

Για λογους αρχειου και ιστορικης καταγραφης, την ανεβαζω και εδώ: 

= = = = 

Αγαπητοι κυριοι, 

Παρατηρηρω τις τελευταιες μερες οτι εχετε ανοιξει εναν λυσσαλεο πολεμο με το facebook και τα blogs. Αναφερετε επιμελως όλα τα κακα και τα θανασιμα αμαρτηματα που μπορουν να βρουν τον ανυποψιαστο πολιτη και το τελευταιο σας αρθρο το στολισατε με τη φωτογραφια της Αγαθονικιαδη που εκδιδοταν και εκβιαζε τον πολιτικο μηχανικο. 

Εξυπνο, μονο που η συγκεκριμενη γνωριμια εγινε, όπως γραφετε, σε chat room και όχι στο facebook. Όπως και η φωτογραφια του Θεοδωριδη που απλως ειχε λογαριασμο στο facebook. Όχι ότι είναι κατι φοβερα σημαντικο αλλα ενας παρατηρητης μπορει να διαβασει το παιχνιδι των εντυπωσεων. 

Σε ένα βαθμο το καταλαβαινω. Στον δεδομενο χρονο που καποιος εχει στη διαθεση του, δεν μπορει να τα κανει όλα. Αν αφιερωνει τον χρονο του στα blogs και στο facebook, δεν θα μπορει να γινει πελατης μας. Αρα, ας ξορκισουμε τα φαντασματα και ας ερθουν ολοι στην αγκαλια μας.
Δεν διαφωνω με αυτά που γραφετε. Διαφωνω με την οπτικη σας γωνια που μου φαινεται μονοδιαστατη, ικανη να δωσει μια στρεβλη εικονα της πραγματικοτητας.

Θα μου επιτρεψετε να αναφερω μερικα θετικα ( μια και δεν το κανετε εσεις ) του facebook που εχουν φανει  χρησιμα σε ολους. 

  1. Η επανασυνδεση παλιων συμμαθητων. Μικροι ειμασταν, μετακομισαμε, αλλαξαμε σχολειο, κινητα δεν ειχαμε,  χαθηκαμε και εχω υποψη μου πολλα reunions ( επανενωσεις στην ελληνικη ) που πυροδοτηθηκαν χαρη στην αναζητηση μεσω του facebook

  2.  Οι αντρες καταλαβαινουν, οι γυναικες μπορουν ισως να κατανοησουν. Βρηκαμε συστρατιωτες, παλιοσειρες, τα τοτε νεουδια, τους τοτε αρχαιους. Συγκινητικες στιγμες με ανθρωπους με τους οποιους «αδελφοποιηθηκες» για λιγο και που νομιζες ότι δεν θα ξαναδεις ποτε χαρη στο facebook.

  3. Δοθηκε η δυνατοτητα σε ανθρωπους να προωθησουν τη δουλεια τους χωρις να εχουν αναγκη κανενα κυκλωμα, καμια «συσταση» και κανενα «βισμα» που οσο και ευρωπαϊκη χωρα και αν ειμαστε, στην Ελλαδα παντα χρειαζονται και τετοιες λεπτομερειες.. Μουσικοι, συγκροτηματα, συγγραφεις. Θεατρικες παραστασεις…  Εσεις για παραδειγμα, στο lifestyle τμημα του site σας, φιλοξενειτε λαϊκοποπ σκυλαδικα και δεν ειδα για παραδειγμα μια συνεντευξη του Νικου Θεμελη, του Νικου Πορτοκαλογλου και του Λεωνιδα Καβακου. Στο facebook υπαρχει μεγαλυτερη πολυμερεια.

  4. Δοθηκε επισης η δυνατοτητα σε κοινους θνητους όπως ο γραφων να ερθουν σε επαφη με πολιτκους που υπο κανονικες συνθηκες πιεσης και θερμοκρασιας αυτό θα ηταν αδυνατον. Σε ότι αφορα αυτου του τυπου την επαφη, αποτελεσμα για μενα ηταν μια γερη κριτικη και μια συνεντευξη με την βουλευτη κυρια Νατασα Ραγιου την οποια μπορειτε να δειτε εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2008/08/blog-post_29.html

  5. Στο facebook εχεις και αυτή τη δυνατοτητα να επικοινωνησεις με ανθρωπους που δεν μπορεις υπο άλλες συνθηκες καθοτι δεν τους ξερεις, αλλα να θελεις να απευθυνεις ένα σχολιο για ένα τραγουδι, για έναν ρολο, για μια εκπομπη, για μια θεση και αυτό είναι ένα θετικο στοιχειο.

Σε ότι αφορα το ερωτικο κομματι, ας μην κρυβομαστε και ας μην παραμυθιαζομαστε.
Δεν υπαρχει ουτε ενας για δειγμα τομεας της κοινωνικης ζωης που να μην υπαρχει το ερωτικο αρωμα. Από το μποτιλιαρισμα στο φαναρι, στη δουλεια μας, στις σχεσεις μας, στη διασκεδαση, στη διαφημιση, παντου.

Δεν είναι λοιπον ατυχες ( για μην πω ηλιθιο ) να ζηταμε αυτό το στοιχειο να απουσιαζει και από το facebook;
Αφου και εσεις στις ζουγκλ-εκπομπες σας φροντιζετε να διαθετετε ομορφες παρουσιες και στο site σας εχετε αντιστοιχες καταχωρησεις.

Όταν μια κοπελα εκθετει το σωμα της με μπικινι, ανωμαλοι δεν ειμαστε, θα τη δουμε τη φωτογραφια. Όπως κανουμε και στα περιοδικα, στις αφισες στο δρομο και στην τηλεοραση. Αυτό δεν σημαινει όμως ότι το facebook είναι αντρο οργιων!

Από την εποχη των λαιστρυγονων μεχρι σημερα, ισχυει ο μεγας κανονας:

Σημασια δεν εχουν τα μεσα αλλα η χρηση.

Αν λοιπον τα τρομοκρατικα σας δημοσιευματα αφορουν ενηλικες τοτε μιλαμε για επιστημονικη φαντασια. Καλη μεν αλλα δεν είναι δημοσιογραφια. Οποιος θελει να μπλεξει, μπλεκει. Οποιος θελει να μπει σε ροζ κυκλωματα και deals ναρκωτικων μπορει να το κανει και εκτος facebook και μαλιστα αυτό είναι πιο ευκολο.

Οποιος ανεβαζει φωτογραφιες του, ή βιντεο σε ευαισθητες στιγμες και τις εκθετει σε αγνωστους, δεν του φταιει κανενα facebook αλλα το κεφαλι του και είναι θεμα καθαρα ατομικης ευθυνης.
Αν θελετε να προειδοποιησετε τους γονεις, δεν είναι αναγκη να τους ανακοινωνετε τη συντελεια του κοσμου.

Αργει.

Ο γονεας μπορει να κανει 3 απλες κινησεις για να εχει το κεφαλι του ησυχο.

Α) family protection προγραμμα
Β) key logger
Γ) ο υπολογιστης να βρισκεται στο σαλονι, σε χωρο που να μπαινοβγαινει κοσμος και όχι στο δωματιο του παιδιου.

Δεν χρειαζεται ουτε τρομος, ουτε αιμα.
Ελπιζω όπως ειστε πρωτοι στην ενημερωση, να εχετε το θαρρος να δημοσιευσετε την επιστολη μου εστω και αν είναι αντιθετη στα γραφομενα σας.

Όχι για μενα.
Για τον φουκαρη τον διαλογο….


Με εκτιμηση

Suspect

= = = =

Τα συμπερασματα δικα σας.



9 Λογομαχιες:

Aggelos Spyrou είπε...

Και την "έκοψαν" την επιστολή, ή απλά δεν τους έδωσες αρκετό χρόνο να τη δημοσιεύσουν?

Suspect είπε...

Απο τις 17 Φεβρουαριου μεχρι σημερα ποσες μερες ειναι σενιορ;
Λιγες σου φαινονται;

Aggelos Spyrou είπε...

Μωρέ, αρκετές είναι, αλλά μπορεί να τους είχε πλακώσει ...βαριά η ειδησεογραφία! Ξέρεις, "όγκος εργασίας" που λέμε...

Όχι πως νομίζω ότι θα τη δημοσιεύσουν βέβαια...

Suspect είπε...

Τοσο βαρια που στο session αποψεις που εχουν στο www.zougla.gr εχουν να το ανανεωσουν ( περαν μιας του Ανευλαβη πριν απο 6 μερες ) ενα και πλεον μηνα..

Azzurro είπε...

suspect μη χαλιέσαι, μιλάς για το Μάκη...

Αυτός είναι ταρζάν μόνο κραυγές βγάζει... :)

M@r1l3n4 είπε...

Suspeeeeect smouuuuuch!

Μπράβο και πάλι μπράβο!

Σε θαυμάζω! Όχι γι'αυτά που λες (με τα οποία συμφωνώ -οφείλω να προσθέσω) αλλά γιατί παρά το ότι είσαι σίγουρος (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου έδωσες) ότι δεν θα δώσουν καμία σημασία στην επιστολή σου, εσύ την έστειλες :)

Μπράβο Ύποπτε :)

Suspect είπε...

γεια σου Αλεξ!
Ευχαριστω Μαριαλενα, να σαι καλα! :)

ειναι λιγο ασχετο το ποστ σου Ελλην...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φοβερή καταγγελία. Μάλλον, πάντως είπες λίγα. Οι κύριοι της εκπομπής απλά θέλουν να κρίνουν και αποφεύγουν να κρίνονται. Λοιπόν, το θέμα είναι τα blogs κρίνουν και άφοβα.

y=αx+β είπε...

Νομίζω ότι τα blogs και το facebook δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση μεταξύ τους.

Για το facebook όμως είμαι κι εγώ εναντίον για τις παγίδες που κρύβει. Έχει μελετηθεί πολύ καλά αυτό ώστε να προσφέρει όλα αυτά τα καλά που ανέφερες (και τα προσφέρει πράγματι, δε διαφωνώ) ενώ παράλληλα είναι τόσο ελκυστικό στη λειτουργία του που σε ωθεί να βάλεις όλο και περισσότερα προσωπικά σου στοιχεία μέσα.
Ας θυμηθούμε τι γνώμη για τους παίκτες των reality όταν αυτά πρωτοξεκίνησαν. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ίσως συμπεράνει ότι στο facebook αυτό κάνουμε κι εμείς όταν επιτρέπουμε τις ενημερώσεις τοίχου ή τα σχόλια σε προφίλ και φωτογραφίες (ή ακόμα και συζητήσεις ολόκληρες που στον σε κανονικές συνθήκες πιθανόν να μη θέλαμε να μας ακούνε όταν θα τα λέμε) και όλα αυτά παραμένουν στο προφίλ μας και δε σβήνονται και όλα αυτά σε κοινή θέα σε όλους όσους είναι στη λίστα φίλων μας (είτε αυτοί είναι γνωστοί μας είτε άγνωστοι). Για να μην αναφέρω τους όρους χρήσης και την πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της εταιρίας (στην οποία παρεπιπτόντως είναι μεγαλομέτοχος η CIA).

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια