Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006

ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Δυστυχως στη χωρα μας εχουμε κανει την απεργια καμπριο. Εξηγειται με μια μικρη ιστορικη αναδρομη.

Μεχρι το 1981, ο κοσμος ηταν στη σφαλιαρα. Δεν κουνιοταν φυλλο γιατι υπηρχαν συνεπειες. Υπηρχε ΚΡΑΤΟΣ. Καλο, κουτσο, στραβο αλλα υπηρχε.

Τοτε οι διαφοροι "πολεμιστες" θα ειχαν τσιμεντενια παπουτσια και βουτια στον δροσιστικο Σαρωνικο. Με την ελευση του ΠΑΣΟΚ οι απανταχου πεινασμενοι χωρις παιδεια, επεσαν στην ασυδοσια. Εργατοπατερες, εκδρομη στο Φαληρο για υγιεις επιχειρησεις, δημοσιοι τεμπεληδες, ωχαδερφισμος, ελα μωρε τωρα κλπ.

Ο καθενας, οτι του κατεβει στον εγκεφαλο. Δεν μας δινουν επιδοτηση, ας κλεισουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ Δεν μας δινουν αυξηση, ας στραγγαλισουμε τα νησια Τα πραγματα αρχιζαν να ζοριζουν απο τη δεκαετια του 90 οταν ο ιδιωτικος τομεας εκανε αλματα, οταν στη χωρα μας μπηκαν μεγαλες εταιρειες με πολυαριθμο προσωπικο και φτανουμε στο σημερα με συνθηματα του 80 για τον κακο καπιταλισμο και λοιπες χαρωπες ιστοριες... Οταν ομως ζουμε με τα δανεικα του κακου καπιταλισμου και των κουτοφραγκων ειναι καλα...

Κατα τη γνωμη μου απεργια που θιγει δικαιωματα αλλων ανθρωπων ειναι παρανομη. θες να κανεις φιλε ναυτεργατη απεργια ? Μαλιστα.

Ενα πλοιο, ΕΣΤΩ ΕΝΑ, με ευπαθη προϊοντα, φαρμακα και τροφιμα, αστο να φυγει να παει στα νησια. Δεν ανεχομαι τον εκβιασμο και δεν θελω απο 100 ατομα να παραλυει η λειτουργια της αγορας, της οικονομιας και να απειλειται η ζωη αλλων ανθρωπων.

Πρεπει να σταματησει αυτος ο χαβαλες με τις συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ, ΦΥΓΕ, ΕΛΑ, και διαφορων ανθυποργανωσεων των 12 ατομων με την ευγενικη χορηγια κρανοφορων, πετροβολητων και οδομαχων που μετατρεπει το μεγαλυτερο λιμανι της χωρας μας σε στουντιο για το save private Ryan - the return of.

Δεν λεω οτι ειμαι τρισευτυχισμενος απο τους κυβερνητικους χειρισμους. Δεν λεω οτι τα αιτηματα τους ειναι αδικα.

Ομως αποδοκιμαζω τη νοοτροπια τυπου "δεν με νοιαζουν οι υπολοιποι αρκει να κανω το κομματι μου ναουμ"

Αποδοκιμαζω τους ΚΚΕδες που γλεντανε σε τετοιες περιπτωσεις ενω θα μπορουσαν να ειχαν ενα ισχυρο κινημα στη χωρα μας και οχι 36 κομματα που ανηκουν στο χωρο της "ευρυτερης αριστερας". Κατα τη γνωμη μου αυτοι οι τυποι εχουν τοση σχεση με τα δικαιωματα του εργατη οση το σκακι και το ουισκακι.

Απο την αλλη βεβαια, τιποτα δεν ειναι μονο του και τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Μιλαει κανεις σημερα για τις υποκλοπες;

Εκανε η Κανελλη ενα μπραφ για τα του ΟΠΑΠ, θεμα που ολως τυχαιως ειχε ξεχαστει και σημερα ηδη ξαναξεχαστηκε

Τα 40 F16, τα υπογραψαμε φαρδια πλατια

Στον προϋπολογισμο τα 10 ευρω αυξηση ειναι εντελως φυσιολογικο να συμβαινει Και το παραδικαστικο φθινει

Τα φοβερα και τρομερα που κατηγγειλε ο Παλαιοκρασσας για τη ΔΕΗ, εμειναν στο ραφι

Το χρηματιστηριο ηδη παραγραφηκε

Τα περι διαφανειας, νταβατζηδων κα επανιδρυση του κρατους ενταφιαστηκαν.

Και που να ξεραμε αυτα που δεν ξερουμε...

Εμπρος λοιπον για μια νεα απεργια, για ενα νεο μπαχαλο, να απασχοληθουν και να απασχολησουν τα μαζικα μεσα επιρροης και να περασουν στη ληθη ολα τα αλλα...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια