Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006

ΟΣΦΠ - ΑΕΚ 3-0

Πιστευω οτι θα αλλαξουν πολλα πραγματα στη χωρα μας σε κοινωνικο, πολιτικο, αθλητικο επιπεδο οταν αρχισουμε σιγα σιγα να συζηταμε για την ατομικη ευθυνη και εννοω τις προσδοκιες που καλλιεργουν οι οπαδοι χωρις να βλεπουν το προφανες. 

Οπου προφανες, βαλτε ποδοσφαιρο, γνωση του αθληματος και κοινη λογικη. Μεχρι τοτε ( εν προκειμενω ) θα συνεχιζω να πινω jack daniels να χαμογελω σε καθε πριν απο αγωνα παιανες και μετα απο αγωνα καταστροφολογιες και κυνηγι μαγισσων που διαβαζω στο φορουμ που συμμετεχω, στο www.aek.com

Η διαφορα των μεγεθων ειναι σημαντικη. Οσο κοστιζει ο ριμπο και οι ...κυπριοι ποδοσφαιριστες του ολυμπιακου, κανει ολη η ΑΕΚ. 15 μερες και βαλε παζαρευαμε με τον ηρακλη αν θα αγορασουμε καποιον καπετανο με 200, 300, ή 400 χιλιαρικα και αυτα τα δινει ο Σωκρατης πριμ για εναν αγωνα. Ναι, ξερω. 

Τα λεφτα δεν παιζουν μπαλα. Αυτο επιμελως προσπαθουν να μας πεισουν οι διαμορφωτες της κοινης γνωμης. Και εχουν το δικιο τους, αλλιως δεν θα ασχολειτο κανεις και θα εμεναν ανεργοι. 

Καμια ομως ομαδα που εχει τιτλους και διακρισεις δεν τις εχει με αρετες μυθιστορηματων και διηγηματων.

Μια ματια στα κορυφαια πρωταθληματα της ευρωπης και στις διασυλλογικες οργανωσεις αρκει. Το αν θα κανει καποιος το «μπραφ» ειναι στο πλαισιο του παιχνιδιου αλλα αλλο το σκακι και αλλο το ουισκακι. 

Αλλο η εξαιρεση και αλλο ο κανονας. Εχουμε λοιπον μια ομαδα που διαθετει παικτες οπως ο τζολε, ο ριμπο, ο τουρε, ο ιερο που για το ελληνικο πρωταθλημα θα μπορουσαν να λεγονται και «υψηλες πολυτελειες». Αυτοι εχουν και μερικους ρολιστες οπως ο ανατολακης, ο παντος, ο οκκας, οι οποιοι ομως σε σχεση με τους συναδελφους τους στην Ελλαδα υπερεχουν σε νοοτροπια και σε ειδικο βαρος. 

Γιατι ξερουν τι σημαινει πρωταθλητισμος. Μου κανει εντυπωση το εξης:Πολλοι καταδικαζουν την ψυχωση των ολυμπιακων με τους τιτλους και τα πρωταθληματα. Αν ερχομουν απο τον Κενταυρο 8 και εβλεπα τον αγωνα θα στοιχηματιζα οτι οι παικτες με τα ερυθρολευκα προσπαθουσαν για τον πρωτο τους τιτλο και αυτοι με τα κιτρινομαυρα προετοιμαζονταν για καποιο αλλο σημαντικο παιχνιδι. 

Ο αγωνας δεν αντεχει σε κριτικη. Υπηρχε μια ομαδα στο γηπεδο. Μια ομαδα επαιξε μπαλα και η αλλη αμυνοταν. Η μια ομαδα ειχε καλυτερους παικτες, επαιξε καλυτερα και νικησε δικαια. Ο αγωνας δεν αντεχει ουτε σε κατακριση. Οταν στην αλλη ομαδα δοθηκε η δυνατοτητα, εκανε την πρωτη της φαση στο 75.Μετα καταφερε να κανει αλλες 2 ευκαιριες.Δεν εγραψε τιποτα ομως στον πινακα και στην ιστορια γιατι δεν εχει σοβαρους παικτες. Τις ευκαιριες του Λακη, δεν τις εχανε ουτε ο Οκκας, ουτε ο Εισαι τρελα, ( αυτος μπορει να μην εκανε την τριπλα αλλα θα το βαζε ) ουτε τουλαχιστον η μιση ενδεκαδα του Ολυμπιακου. Τι να το κανω που ετρεχε; Ας βαλουμε τον Κεντερη τοτε. 

Ακομα και αυτος ο μετριος και μη εχων να προσφερει τιποτα αλλο, Βασιλης Λακης, ηταν ο καλυτερος της ομαδας μας και ο πιο επικινδυνος. Τι να πουμε για τους υπολοιπους... Αυτες ειναι οι δυνατοτητες της ομαδας, ψυχραιμα και χωρις μοιρολογια, χωρις μαυρα προβατα και χωρις σταυρωσον. Μια ομαδα με μετριους παικτες που παρουσιαζει ενα δυνατο συνολο ( για το ελληνικο πρωταθλημα ) χαρη στην ομαδικη λειτουργια και στην ανυπαρξια των υπολοιπων ομαδων. Το θεμα για μενα δεν ειναι οτι φαγαμε 3 απο τον Ολυμπιακο.Σιγα τα ωα. Με καλυτερους παιζαμε και χασαμε. Και τι εγινε ?Ο ΠΑΟ εφαγε 5 και εμεις 6, χαρηκα Καλιαμαγκουρας. Δεν χρειαζονται δακρυα, δεν χρειαζονται κραυγες.Ηταν ενα φυσιολογικο αποτελεσμα και μια φυσιολογικη εμφανιση για τα δεδομενα της φετινης ΑΕΚ. Το θεμα ειναι να μην γκρεμιστει οτι χτιζεται για 2 χρονια. Και για φετος το βημα παραπανω ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ειναι η συμμετοχη στον τελικο του κυπελλου και το c.l. Δεν φοβαμαι τον ΠΑΟ. Ουτε φοβαμαι οτι θα αλλαξει κατι φοβερο και τρομερο στην ομαδα.Δεν θα γινουν αυριο μετεγγραφες, δεν θα μαθουν οι αμπαλοι ποδοσφαιρο, ουτε θα αρχιζει η ομαδα να μοιραζει 5 αρες.

Φοβαμαι μηπως υπο την πιεση του αποτελεσματος, το τερμα αποκτησει τις διαστασεις αυτου του 5χ5 και μεινουμε πισω και απο αυτον τον τραγικο φετος ΠΑΟ. Ακουω επισης πολυ γκρινια για τον Σαντος. Και τον Καπελο να βαλεις στην Αγανακτηση Φαρσαλων, αγανακτηση θα παραμεινει...

Αν καποιος σκεφτει οτι ειμαι αδικος, ας θυμηθει πως περασαμε τον Εθνικο Μανης.... Το ποδοσφαιρο ειναι θεμα κυριως των ποδοσφαιριστων. Δεν εχουμε καλους, δεν μπορουμε να περιμενουμε τιποτα αλλο. Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Το πραγματικα κακο για μενα στην ΑΕΚ ειναι οτι δεν ανακαλυπτουμε φτηνους και ταλαντουχους ξενους. Τα παραδειγματα πολλα:Σαβεβσκι, Βαζεχα, Τζολε, Παντιτς, Κετσπαγια, Αντριολι, Ναβας, κλπ κλπ. Αυτο θα ηθελα απο τη σημερινη ΑΕΚ.

Ξερω οτι δεν μπορει και δεν απαιτω να φερει Ριμπο, Καρεμπε, Εκι κλπ. Να βρει φτηνους και καλους οπως το εχει κανει στο παρελθον. ή για να ειμαι δικαιος οπως βρηκε τον καλυτερο τερματοφυλακα απο την εποχη των καταπληκτικων εμφανισεων του Ατματζιδη, οπως βρηκε αλλον μπρουνο αντι του μπρουνο, οπως πιστεψε και δικαιωθηκε στον Αλεξοπουλο, ετσι περιμενα να βρει και 2-3 σοβαρους παικτες που να συμμετεχουν δημιουργικα στο παιχνιδι... Τελος θα κανω ενα σχολιο για την παραφιλολογια των πιτσιρικαδων. Ο ποδοσφαιριστης δεν ειναι ουτε γαλα, ουτε κρασι. 

Ουτε αναλωνεται κατα προτιμηση για να μην χαλασει, ουτε οσο γερναει γινεται καλυτερος. Αλλωστε μετα απο ηττες οι καλυτεροι παικτες ειναι αυτοι που δεν παιζουν. 

Οταν θελεις αποτελεσματα για να εδραιωθεις ( ειτε ως ομαδα, ειτε ως διοικηση) , οταν μονο με ενα συγκεκριμενο τροπο ( γιατι μονο ετσι μπορεις ) κερδιζεις, οταν η αποσταση σου απο τον τριτο που θελει τη θεση σου δεν σε κανει να εισαι ανετος, ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ. 

Εκτος και αν κανεις ειναι πεπεισμενος πως η συμμετοχη στο χθεσινο παιχνιδι παγκοσμιως αγνωστων πιτσιρικαδων θα αλλαζε σε κατι την εκβαση του αγωνα....



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια