Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006

the strength of whispers...

Στις 14/5/2004 εγραψα ένα σχολιο για τα τοτε τεκταινομενα στην ποδοσφαιρικη ΑΕΚ στο aek.com.

Το δημοσιευσε και ένα αθλητικο σαϊτ, το contra.gr και μαλιστα πρεπει να είναι το μοναδικο ανυπογραφο ( απλως το ψευδωνυμο μου ) αρθρο αναγνωστη που εχει δημοσιευσει… 

Σε συνεχεια της σειρας των μαυρων ετων που διανυει η ΑΕΚ, προστιθεται και το παρον με την ιδιομορφια πως είναι το πιο κρισιμο από όλα.

Φετος λοιπον ειδαμε την ομαδα μας στο βολεϊ να πεφτει κατηγορια 

Ειδαμε την ομαδα του μπασκετ σε 2 από τις 3 διοργανωσεις που συμμετειχε να χαιρετα νωρις και την τριτη να την παλευει για λογους κυριως αξιοπρεπειας παρα γιατι διεκδικει καποιον τιτλο. Επειδη όμως ειμαστε ποδοσφαιροφιλοι, κυριαρχο ολων είναι το τοπι. 

Και στ

ο τοπι βρεθηκαμε στο ιδιο εργο θεατες για μια ακομη χρονια με τον ιδιο τροπο. Οι χρονιες μας ξεκινουν την ανοιξη. Εκτος στοχων παιζουμε καλη μπαλα και ολοι ειμαστε χαμογελαστοι γεματοι με ελπιδες για την κεκτημενη ταχυτητα που θα εχουμε του χρονου. Το καλοκαιρι, ολο και καποια μετεγγραφη, ολο και καποιο διοικητικο αισιοδοξο μηνυμα παιρνουμε και γεματοι ενθουσιασμο κανουμε σχεδια για τη χρονια. Τον χειμωνα κλαιμε. Για την αγωνιστικη πορεια και για τη διοικητικη ανυπαρξια. Και ξανα μανα. Εκτος στοχων – καλη μπαλα – χαμογελο – ενθουσιασμος – κλαμα – εκτος στοχων. Ινα δικαιωθει το ρηθεν υπο του σωκρατους: όταν η ΑΕΚ θα πρεπει να πληρωνει θα αρχισουν τα προβληματα. Μονο που φετος φτασαμε λενε στο χειλος του γκρεμου. Αβασταχτα χρεη, υποβιβασμος και διαλυση. Μπαινει στο παιχνιδι ο ντεμης. Με προσωπικο κοστος. 

Παρατησε ουσιαστικα την καριερα του αφου δεν είναι συγκεντρωμενος στην πριμερα ντιβιζιον και εκει που θα μπορουσε να διεκδικησει ακομα μεγαλυτερη δοξα και περισσοτερα χρηματα, τα παρατα όλα για την ομαδα. Και ξεκινησε ένα βασανιστικο γαϊτανακι 40 ημερων 

Σημερα η μεγαλη μερα, αυριο η μεγαλη μερα, μεγαλη δευτερα για την ΑΕΚ, μεγαλη τριτη για την ΑΕΚ, πεμπτη τα σπουδαια για την ΑΕΚ, συνεντευξη του ντεμη εδώ, συνεντευξη του ντεμη εκει, ειπε το μελος της ομαδας ντεμη αυτό, ειπε το μελος της ομαδας ντεμη το άλλο, ραγδαιες εξελιξεις, συνταρακτικα γεγονοτα και… Και όταν καταλαγιασει η σκονη βλεπεις… 

Βλεπεις ότι εκει που ησουν η μονη ομαδα που ειχες ιδιοκτητο γηπεδο τωρα εισαι η μονη που δεν εχει 

Βλεπεις ότι οι υποσχεσεις του καλοκαιριου από την «διοικηση» διαψευστηκαν οικτρα 

Βλεπεις παικτες ειτε να σε φτυνουν και να φευγουν, ειτε να μην μπορουν να αποδωσουν τα αυτονοητα για επαγγελματια ποδοσφαιριστη

Βλεπεις έναν προπονητη να φευγει ατιμωτικα για την ιστορια της ΑΕΚ Βλεπεις έναν αλλον προπονητη να παρακαλαει μονιμως Βλεπεις έναν κοσμο να είναι ακομα διχασμενος με βαθιες πληγες Βλεπεις ότι μεμονωμενες προσπαθειες που θα μπορουσαν ισως να είναι μια ισχυρη βαση εγιναν μικρα χωριουδακια Βλεπεις παντου ανθρωπους ειτε σε καρεκλες, ειτε στα μαζικα μεσα επιροης να λενε, να λενε, να λενε, να λενε και να βομβαρδιζεσαι μονιμως ειτε από αχρηστες πληροφοριες, ειτε από δεδομενα που ανατρεπονται από στιγμη σε στιγμη, ειτε από ψεμματα ειτε από ( εστω και με καλη προθεση) φρουδες ελπιδες «μητερα η πατριδα κι ας μην την ειδες λογια πολλα και δεν αντεχω πια που ναι η παρτιδα μου εκεινη η γλυκια που χει στην πετρα χαραγμενο λεει το φως λες να την ξεχασε για παντα ο θεος ?» Η μαζα αγεται και φερεται. Δεν ξερουμε τι γινεται και τι θα ξημερωσει. 

Και ο καθενας εκφραζει ότι του κατεβει με βαση τις προθεσεις και τις προσδοκιες του και όχι με βαση το προφανες. φευγει ο ενας, μας παιρνουν τον ταδε, προσφυγη θα κανει ο δεινα, να παιξουμε στο οακα, να παιξουμε στη ριζουπολη, να παρουμε διαρκειας, να παρουμε από κανα 2-3 διαρκειας, μας εγκαταλειπει ο ταδε, ερχεται ο δωρεαν διαφημιζομενος για αρκετα χρονια στο πτωμα της ομαδας μας τιγρης, να κανουμε μετεγραφες, να μην κανουμε, θα μας σωσει ο ντεμης, θα προσπαθησει να μας σωσει ο ντεμης, ελα μωρε ποιος ντεμης τωρα, όχι θα ερθει ο άλλος που εκανε προταση, αγαπουλες μου ματωνω για να πληρωσω, να μας σωσει το κρατος, θα ανακοινωσω τη χρηματοδοτηση με πληρη διαφανεια μολις ξεκινησουν τα εργα και μεχρι τοτε το γκρεμιζω, να φυγει ο προδοτης και όλα μετα θα φτιαξουν, εχω εικονικα το 30% των μετοχων, τι θα παρετε καφεδακι ? ναι ? α! και μεχρι να ερθει, να σας δειξω ένα powerpoint που μολις δημιουργησα με θεμα την virtual εξυγιανση της παε στον αστερισμο του παρθενου με 44 σφριγηλους νεους να περιμενουν τη νυμφη…. 

welcome my son 2 the machine 

ένα διαρκες σκοταδι. Σε όλα τα επιπεδα. Διαπραγματευσεων, σχεσεων, λυκοφιλιων, σχεδιων, πλανων και στο βαθος το τιποτα. Προσωπικα, δεν ξερω τιποτα. Ουτε θελω να ξεψαχνισω τα μαζικα μεσα επιρροης να μαθω, γιατι γνωριζω πως ο παραδεισος και η κολαση απεχουν οσο μια εκπομπη, οσο δυο συνεχη ημερησια φυλλα, οσο ένα δελτιο ειδησεων

Τα μονα που ξερω είναι μολις δυο πραγματα 

Α. δεν μπορω να κανω κατι. Σε αγνωστους και σκοτεινους δρομους. Β. δεν θελω να κανω κατι. Δεν μπορω. 

Τα μονα που θελω είναι μολις δυο πραγματα 

Α. να μπορω να κανω και γω ότι κανει ολος ο φιλαθλος κοσμος. Να πηγαινει στο γηπεδο του να βλεπει την ομαδα του και να μιλαω για μπαλα. 

Με την ΑΕΚ οι νομικοι και οικονομικοι οροι εχουν στησει τρελο χορο μπροστα στα ματια μου και με ζαλιζουν… 

Β. θελω είναι να κλεισω τα ματια και να περασουν όλα. 

Να σταματησουν να με βομβαρδιζουν, να σταματησουν να ανοιγουν θεματα όταν δεν υπαρχουν και να σταματησουν την εκστρατεια αποπροσανατολισμου. 

Και να ερθει η επομενη μερα. 

Οποια και να είναι αυτή. Από την καλυτερη ως τη χειροτερη που μπορει να περιμενει καθενας. Και μετα να κανω το καλυτερο που πιστευω για μενα. 

Ειτε σωστο ειτε λαθος. Τουλαχιστον θα ξερω. Θα ξερω τι εχω να αντιμετωπισω.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια