Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΑΕΚ...

Με αφορμη το παρον ποστ θα ηθελα να κανω μερικα σχολια μια και απουσιασα λιγο καιρο. 

Περι Λευτερη Κακιουση: Ακουω αρνητικη κριτικη γιατι λεει ότι ο Κακιουσης δηλωνει από τη μια ότι παμε για 4αδα και παμε για την επομενη φαση της ευρωλιγκα και από την άλλη δεν εχει λεει καλους παικτες. Οταν ξεκινα η χρονια δεν ειναι φυσιολογικο και λογικο να εισαι αισιοδοξος; Οταν κανεις μια νεα προσπαθεια, τι θα βγεις να πεις στον τυπο οτι " δεν εχουμε ομαδα, δεν εχουμε λαο, τι ηρθαμε να κανουμε στο γηπεδο αυτο;" 

Τοτε δεν θα μπορουσε να κατηγορηθει -και δικαιως- οτι υπονομευει την ομαδα; Δεν θα μπορουσε να κατηγορηθει οτι ειναι ανικανος και βρισκει με το καλημερα αλλοθι χωρις καν να εχει προσπαθησει; Ναι, ξερω. «Να μην αναλαμβανε» όπως λενε μερικοι φιλοι. Χαρηκα, Καλιαμάγκουρας. Εγω δεν μπορω σε κανεναν να προτεινω να μεινει ανεργος γιατι εγω δεν θα το εκανα. 

Νομιζω πως ο Κακιουσης φερθηκε σωστα. Μπηκε με φιλοδοξια ( και εδω που τα λεμε, εχω τη γνωμη οτι το πιστευε. Ηταν μια προκληση με κουτσους να κανει καλη πορεια ) αλλα οταν παει χαλια λεει την πραγματικοτητα. 

Φαντασου να ελεγε "φταει η διαιτησια, κατσε να βγαλω dvd, μερικοι δημοσιογραφοι το παιζουν αεκαρες και μας πολεμανε, φταινε και τα καναλια για τις μεταδοσεις τους " και ολα αυτα τα τραγελαφικα που ακουμε στο ποδοσφαιρο... Επαναλαμβανω ομως πως οτι και να ειπε ο Κακιουσης εχει ελαχιστη σημασια και πιστευω πως η ομαδα παιρνει αυτο που της αξιζει.

Προσωπικα, δεν εχω αναγκη να ακουσω τις δηλωσεις του προπονητη για το μπασκετ που παιζει η ομαδα. Το βλεπω και μονος μου. Οι δηλωσεις γινονται για να μη μεινουν ανεργοι οι δημοσιογραφοι. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Κακιουσης ειναι απαραδεκτος. Λεει ψεμματα; Δηλαδη εχουμε φοβερους και τρομερους παικτες και λογω Κακιουση δεν παιζουν καλα; Οσο για τις επιλογες του που πιθανον να κατηγορηθει, θεωρω πως ηταν με βαση τα cents του Φιλιππου δεν του ξεφυγε ο Λακοβιτς και ο Σπανουλης. Ναι, θα μπορουσε ισως ( αν και δεν ξερω τα νουμερα ) να φερει πχ τον Μπρουερ αντι του Ριματς αλλα δεν νομιζω οτι το θεμα στη μπασκετικη ΑΕΚ ειναι ο Κακιουσης αλλα αυτος που τη διελυσε. και εχει και ονομα. και τον λενε Φιλιππου. Το θεμα επισης δεν ειναι οτι φαγαμε πχ 20 απο τον ΠΑΟΚ και 20 από τον ΠΑΟ. Αυτα ειναι για οσους κοιτανε μονο τον πινακα που γραφει το σκορ. Το θεμα ειναι οτι εχουμε μια εντελως τελειως μετρια ομαδα που χθες κερδισε εκτος τον Παοκ και σημερα εχασε εντος. Το θεμα ειναι οτι μπορει να κανει κανενα μπαμ με τον Μαρουσι αλλα θα χασει απο την Πατρα. 

Είναι κριμα, γιατι μιλαμε για την καταστροφη μιας ομαδας που θα μπορουσε να σταθει απεναντι στον ΠΑΟ, να ειναι στα ισα με τον Ολυμπιακο και να εχει απο κατω Μαρουσι και Πανελληνιο. Οπως επισης και να μην ξεφτιλιζεται στην Ευρωπη. Ευτυχως που δεν ειχαμε την κληρωση του Ολυμπιακου. Οι 30αρες θα πηγαιναν συννεφο...

Για τους παικτες, Νομιζω πως η υποθεση εργασιας τυπου ποιοι να φυγουν και ποιοι να μεινουν ειναι πλεον ενδεικτικη της εγκεφαλικης ανεπαρκειας που υπαρχει στη διοικηση της ΑΕΚ. Εξηγουμαι: Εστω περσινη ομαδα. Οπως ειμασταν περυσι. Βγαζουμε Κους - Λαλακη - Αντιτς και Βαζουμε Παντελιαδη - Κοπενραθ ( Αν και θα προτιμουσα τα φοβερα λαγωνικα της ΚΑΕ να ειχαν βρει πρωτα τον Γουιλκινσον) - Παπαιωακειμ Δεν θα ειμασταν μια χαρα; Και δεν θα ειχαμε εξοδα, ενισχυμενοι θα ειμασταν, και ακομα καλυτεροι φετος. Κραταω μια επιφυλαξη γιατι ο φουκαρας ο Τομπι σακατευτηκε και στην καλυτερη των περιπτωσεων θα εκανα αλλη μια προσθηκη ενος σοβαρου 3-4ριου οπως ο Νατζφεϊ.

Τωρα ετσι οπως ειμαστε, αν πραγματικα υπαρχει η βουληση να γινει κατι της προκοπης, τον μονο που θα κραταγα θα ηταν ο Μπουρουσης. Κανεναν απο τους αλλους. Ουτε εναν.
Πολλοι επισης λενε ότι "Σίγουρα μεγάλο μέρος ευθύνης έχει και ο κόσμος που δεν στήριξε την προσπάθεια" Διαφωνω και σε αυτο καθετα και οριζοντια και διαγωνια. Και δεν θα κανω γενικη αναφορα παρα προσωπικη. Περυσι πηγα σε ΟΛΟΥΣ τους εντος εδρας αγωνες. Δεν εχασα ουτε εναν. Ακομα και αυτον που δωσαμε στο περιστερι με τον παο για το κυπελλο. Φετος εχω παει σε 3 αγωνες και ισως, ισως λεω, κανω καμια επισκεψη στα πλεϊ οφ. 

Δεν ειμαι οπαδος του πινακα ( ναι, αυτου που γραφει το σκορ ) ουτε θελω να ενισχυω με τον χρονο μου και τα χρηματα μου αυτους που με κοροϊδευουν. Θελω η ομαδα να με ευχαριστει και να με διασκεδαζει. Η συγκεκριμενη με ξενερωνει. Ουτε νοιωθω οτι εχω καμια ευθυνη, ουτε προκειται να αισθανθω τυψεις. 

Προς αποφυγη παρεξηγησης, οταν λεω διασκεδαζει δεν εννοω κατ αναγκην οτι ντε και καλα πρεπει να κερδιζει. Αλλιως θα ειχα παρει διαρκειας στην παναθα. Απλως, περυσι παρα το οτι στο κυπελλο χαιρετησαμε νωρις, στο πρωταθλημα παλι δευτεροι, και στην ευρωπη φτασαμε στους 16, η περσινη ΑΕΚ μας χαρισε μεγαλα παιχνιδια και 2 απο τις μεγαλυτερες στιγμες της ιστοριας της. Τον αγωνα με τη Μακαμπι ( που χασαμε ) και τον αγωνα με την Εφες.

Στιγμες που δεν ειδαμε και δεν θα δουμε φετος...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια