Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

FACTS



Αν και πιστεύω ότι έχουμε την πιο άχρηστη κυβέρνηση και τη χειρότερη περιφερειάρχη όλων  των εποχών, θέλω να είμαι δίκαιος. Βλέπω όμως πως το κύριο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η δικαιολογία, η κάλυψη και όχι η γενναία αντιμετώπιση της τραγωδίας.

Υπήρχαν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Δεκτό. Σε μια ώρα κάηκε το σύμπαν και το μόνο που θα μπορούσε είναι να γίνει είναι αν ο Θεός έστελνε ένα σύννεφο πάνω από το Μάτι για να βρέξει. Τι να ειδοποιήσεις και ποιον. Το σύστημα με το 112 έδωσες ένα φορτηγό λεφτά για να το πάρεις και  δεν είχες φροντίσει να λειτουργεί. Δεκτό επίσης πως η προσοχή είχε στραφεί στην Κινέττα.

Α) Το ήξεραν. Είχαν δώσει βαθμό επικινδυνότητας 4 και ήξεραν ότι οι άνεμοι στην περιοχή θα ήταν όπως αυτοί της Άνδρου.

Β) Η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι η Εκάλη. Έχει καεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όφειλες να είσαι έτοιμος.

Γ) Το να κόβεις την οδό διαφυγής που είναι η Λεωφόρος Μαραθώνος γιατί έχεις παρατεταγμένα 10-20 πυροσβεστικά, το καταλαβαίνω. Το να κόβεις την κυκλοφορία για να είναι άδεια, είναι απλώς ηλίθιο που απεδείχθη φονικό

Δ) Το ότι δεν λειτουργούσαν οι πυροσβεστικοί κρουνοί με διάθεση μαύρου χιούμορ, λέω πως πάλι καλά που δεν έβγαζαν βενζίνη. Χωρίς χιούμορ, είναι στυγνό έγκλημα.

Ε) Αν υποστηρίζεις πως είχες σχέδιο, τότε δεν επιτρέπεις σε κανένα πλοίο να αποβιβάζει κόσμο και οχήματα στο λιμάνι της Ραφήνας. Τους εκτρέπεις είτε στο Λαύριο είτε στον Πειραιά.

ΣΤ) Η κουβέντα περί αυθαιρέτων είναι εξοργιστική. Όταν ως κράτος έχεις δώσει ρεύμα, νερό, έχεις φτιάξει δρόμους και έχεις κάνει πλείστα όσα νομοθετήματα περί «τακτοποίησης των αυθαιρέτων» δεν δικαιούσαι να ελέγχεις τους πολίτες. Στο κάτω κάτω της γραφής ξέρουμε εδώ και 30 χρόνια πως είναι δομημένο το Μάτι. Γιατί ποτέ άλλοτε δεν κάηκε κανένας; Μήπως γιατί όλοι οι προηγούμενοι είχαν λάβει τα μέτρα τους;

Ζ) Η απουσία του Ψινάκη και το ψέμμα στις κάμερες ότι κάηκε το σπίτι του  ενώ όλοι είδαμε ότι άρπαξαν 3 φοίνικες, είναι ο ορισμός της αθλιότητας. Ο κόσμος τον ψήφισε για να δει κάτι διαφορετικό και την κρίσιμη ώρα ο Ηλίας εξαφανίστηκε.

Η) Υποτιμήθηκε η πυρκαγιά. Οι Γάλλοι πυροσβέστες λένε πως μια πυρκαγιά στο πρώτο λεπτό τη σβήνεις με ένα ποτήρι νερό. Στο δεύτερο με ένα κουβά. Στο τρίτο με μια δεξαμενή. Μετά κάνεις ότι μπορείς. Δεν έπρεπε καν να φτάσει κάτω. Η πλάκα είναι πως πριν από δύο μήνες είχαν κάνει και άσκηση εκεί κοντά και έλεγαν πόσο άγγιξαν την τελειότητα.

Ι) Αν όλα πήγαν καλά και χάθηκαν κοντά στους 100 ανθρώπους ( θα βρεθούν και άλλοι, είτε στο νερό είτε κάτω από τα συντρίμμια ) τι θα γινόταν δηλαδή αν πήγαιναν τα πράγματα στραβά;

ΙΑ) Αν και ο ΣΚΑΙ άρχιζε να με ενοχλεί ότι γινόταν παράρτημα του Ατζούν, υποκλίνομαι. Υπεύθυνη, σοβαρή, έγκυρη, έγκαιρη, πολύωρη και χωρίς διαφημίσεις ενημέρωση με τουλάχιστον 10 δημοσιογράφους στις πληγείσες περιοχές. Η κυβέρνηση άργησε να ενημερώσει. Η ΕΡΤ είναι της πλάκας. Το Mega κλειστό, το Star στον κόσμο του, ο ΑΝΤ1 τίποτα, μόνο ο Alpha κάτι έδειξε. Αν δεν ήταν ο ΣΚΑΙ όμως δεν θα ξέραμε ούτε τα μισά.

ΙΒ) Είχαν τόσο καλά οργανωμένο σχέδιο που ο κόσμος ήταν στη θάλασσα 4-5-6 ώρες. Το διανοείσαι;; 40 λεπτά κάθεσαι και κουράζεσαι. Για φαντάσου πόσο κόπο και πόση δύναμη ήθελε να μείνεις ζωντανός τόσες ώρες στο νερό που στην επιφάνεια καιγόσουν από το θερμικό κύμα και κάτω από την επιφάνεια έπρεπε να αντιμετωπίσεις την υποθερμία και το κύμα.

Αυτά για να εξηγούμαστε.

Προσεχώς θα γράψω και τι κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει.

Υγ1. Η άποψη του Αμβροσίου ήταν ακραία. Δεν σου κρύβω πως μου πέρασε από το μυαλό : Ρε μπας και έχει δίκιο;;

Υγ2. Τι ώρα που ψάχνουμε νεκρούς και αγνοούμενους, 17, ναι 17 υπουργοί υπέγραψαν και κατατέθηκε μια απίστευτη τροπολογία για να αυξηθεί ο μισθός των διευθυντών και διευθύνοντων συμβούλων των ΔΕΚΟ από τα 4 στα 7 χιλιάρικα και δημιουργήθηκε η συγκλονιστική θέση του γενικού γραμματέα του Ζαππείου!!! Από όπου και να τους πιάσεις, λέρα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια