Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ



Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η κοπέλα.

Συνήθως στις συνεντεύξεις της που έχει τύχει να διαβάσω έχει μια μόνιμη κλάψα εναντίον της Ελλάδας. Αυτό το μπουλιγνκ που λέει πως έχει υποστεί, πρέπει να το έχει αναφέρει 100 φορές.

Αναρωτιέμαι:

Σε ποια χώρα η Ελένη Φουρέιρα απέκτησε δόξα;

Σε ποια χώρα η Ελένη Φουρέιρα κέρδισε πλούτο;

Σε ποια χώρα η Ελένη Φουρέιρα έγινε διάσημη;

Σε ποια χώρα η Ελένη Φουρέιρα απέκτησε fans;

Σε ποια χώρα η Ελένη Φουρέιρα υπερπροβλήθηκε από τα ΜΜΕ;

Αντί να είναι ευγνωμονούσα, όπου σταθεί και όπου βρεθεί μας θάβει. Ειδικά εκείνος ο αλβανικός αετός που έκανε στη Eurovision, δεν χωνεύεται εύκολα.

Να δεχθώ ότι μπορεί στο σχολείο να μην είχε από κάποιος συμμαθητές της καλή αντιμετώπιση. Όπως δεν είχαν και πάρα πολλοί γηγενείς ωστόσο.

Να δεχθώ ότι μπορεί κάποιος συγγενής της που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια να πέρασε άσχημα και να της έμεινε απωθημένο.

Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία όταν έχεις γίνει σε μια χώρα διάσημος και απολαμβάνεις τα ανωτέρω, να είσαι μονίμως με την κλάψα, τη μίρλα και εν τέλει το μίσος.

Δεν με ενοχλούν οι απόψεις των ανθρώπων. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί Σέρβοι που έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο στη χώρα μας και την έκαναν δεύτερη πατρίδα τους αλλά και παίκτες όπως ο Γιάριτς που δεν θέλει ούτε να ακούει για την Ελλάδα.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία. Δεν σου αρέσει η Ελλάδα κορίτσι μου; Γύρνα στα Τίρανα! Πήγαινε στην Ισπανία με τον σύντροφό σου και κάνε διεθνή καριέρα. Πήγαινε στο Χόλιγουντ και αν αξίζεις πάρε 10 όσκαρ.

Το να μένεις εδώ, να είσαι σελέμπριτι και να κράζεις μονίμως,  το μόνο που καταφέρνεις είναι να δηλητηριάζεις μερικές ψυχές ένθεν και ένθεν.

Μη μας αγαπάς αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα ούτε να θυμώνεις τους Έλληνες ούτε να σπέρνεις μίσος στους κατοίκους Αλβανικής καταγωγής. Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ, ξέρουν ελληνικά, εργάζονται σκληρά και έντιμα, πήγαν στο σχολείο, υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό, έχουν οικογένειες και δίνουν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν σε δύσκολες εποχές.

Εκτός και αν το κάνεις επίτηδες…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια