Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΡΕ !




Με αφορμή την τροπή που πήρε η υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός, προσπάθησα να κατανοήσω γιατί συμβαίνει αυτή η οικολολαγνεία εκ μέρους του Σύριζα. 

Η απάντηση που μου έδωσα και μοιράζομαι μαζί σου είναι πως πρόκειται για έναν ψευτομανδύα.
Η πραγματική αιτία έχει να κάνει με την ιδεολογία. 

Ποιος είναι ο ρόλος μιας εταιρείας στη φιλελεύθερη οικονομία; 

Να κάνει μια επένδυση, να παράγει πλούτο, να βγάζει κέρδη τα οποία μοιράζονται στους επενδυτές, στους μετόχους, στους υπαλλήλους που έχουν επιτελικές θέσεις και εφόσον η εταιρεία συνεχίζει να έχει κέρδη, ακόμα και οι φύλακες και οι καθαρίστριες {ΣΣ Για να μην ακούσω σχόλια ότι υποτιμώ τα ανωτέρω επαγγέλματα, τα αναφέρω ως τους πιο χαμηλά αμειβόμενους ] μια αύξηση θα την πάρουν. 

Ποιος είναι ο ρόλος των αριστερών καθεστώτων στην οικονομία; 

Να παράγεται μεν πλούτος αλλά να τον απολαμβάνουν οι δικοί μας. Όπως στην πάλαι πότε Σοβιετική Ένωση που ο λαός λιμοκτονούσε και το Ανώτατο Σοβιέτ έτρωγε με χρυσά κουτάλια. Όπως στην Κούβα του λατρεμένου κομαντάντε που ο γιός του διάγει βίο απερίγραπτης χλιδής. 

Ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, το πολεμάμε. Και πως το πολεμάμε; Πως θα πειστεί ο όχλος ότι αυτοί είναι οι κακοί και εμείς οι καλοί; Το κρατικίστικο μοντέλο ανάπτυξης επιδιώκει τον ελεγχόμενο πλούτο από το κόμμα. Ο λαός να εξαρτά την ατομική επιβίωση και πρόοδο από τις παροχές του κόμματος και όχι από την εργασία και το μόχθο του.  Σου θυμίζω   τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού που την μπλόκαραν για …..τη διάσωση των Κορμοράνων, όπως και το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Τι να πούμε δηλαδή; Πώς να το πλασάρουμε ώστε να μας πιστέψουν; 

Ότι μια εταιρεία που έχει ρίξει 2 δις στην Ελλάδα, μας βλάπτει γιατί δίνει ψωμί σε 5.000 οικογένειες; Ότι παράγεται πλούτος στη χώρα μας; Ότι αυξάνεται το ΑΕΠ; Ότι είναι σημείο αναφοράς για να γίνουν και άλλες επενδύσεις; 

Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχι ! 

Η ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΘΙΕ. 

Το γεγονός ότι η εταιρεία έχει συρθεί στο δικαστήριο 18 φορές και έχει κερδίσει και τα 18 είναι ψιλά γράμματα. Ποιος θα ασχοληθεί; Ο κοσμάκης βλέπει τα κανάλια και τσιμπάει από την οικολογική ευαισθησία. 

Μήπως άλλωστε καταλόγισε κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία μια περιβαλλοντική παράβαση; Όλο μεγαλόστομες δηλώσεις   και καμία συγκεκριμένη παράβαση. Απλά, δεν γουστάρω, δεν σου δίνω την άδεια, δεν υπογράφω, κόψε το λαιμό σου ! 

Σε ότι αφορά τα επαναστατικά της αξιοπρέπειας που μας φλόμωσαν το 2014 και τα ξαναλένε τώρα, ότι και καλά ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται από μια εταιρεία, συγγνώμη αλλά όπως κάνεις επισκέψεις στον Παπαστράτο, κόψε το λαιμό σου να δεις και αυτούς που βάζουν στη χώρα σου 2 δισεκατομμύρια. Θα σου πέσει η υπόληψη;; 

Κύριοι της Αριστεράς, εγώ την οικολογία δεν σας τη χαρίζω.

Είμαι πολύ πιο ευαίσθητος από εσάς. Ως Δεξιός, θέλω την ελεύθερη οικονομία με κανόνες και τα κράτη της Δύσης, με τη φιλελεύθερη οικονομία είναι αυτά που θέσπισαν αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, στράφηκαν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κάνουν ελέγχους. Οι μπανανίες ήταν τα αριστερά και τα δικτατορικά καθεστώτα. Μισό κιλό διαρροής πετρελαίου γίνεται στις ΗΠΑ και αρκεί να φάει ένα πρόστιμο δισεκατομμυρίων   οποιαδήποτε εταιρεία. 

Γιατί ενδιαφέρεστε πιο πολύ εσείς για το περιβάλλον από ότι εγώ, δεν κατάλαβα; Και μπαταρίες ανακυκλώνω και στους ειδικούς κάδους βάζω τα αντίστοιχα αντικείμενα και θέλω να ζω σε ένα καθαρό περιβάλλον. 

Από κει και πέρα, χρειάζεται λογική. Αν πρέπει να κόψω 5 δέντρα για να περάσει ο δρόμος, θα το κάνω. Δεν θα μετατρέψω το οδικό δίκτυο σε καρδιογράφημα. Θα υποχρεώσω όμως την εταιρεία να φυτέψει το δεκαπλάσιο αλλού. 

Στο κάτω κάτω της γραφής ποιος είναι περισσότερο οικολόγος; 

Αυτός που δεν θέλει το γήπεδο της ΑΕΚ και προτιμά ένα άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας παρατημένο, επικίνδυνο και χωματερή ή αυτός που θα κόψει 100 δέντρα, θα κάνει το άλσος στολίδι,  θα το φυλάει και θα φυτέψει όπου του υποδείξει ο δήμος το δεκαπλάσιο – 100 δηλαδή;
Όσες φορές στην Ελλάδα δημιουργήθηκε οικολογικό κόμμα δύο τινά συνέβησαν : 

Είτε συνέπραξε με την Αριστερά, είτε στα συνέδρια τους λένε ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία και στη Θράκη έχουμε Τούρκους. 

Δεν δέχομαι από κανέναν Αριστερό μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία από εμένα. Όταν δε την προβάλλουν τόσο πολύ, ο λόγος είναι πως δεν επωφελούνται αυτοί…  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια