Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – Η ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ




Το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα μας δεν αντέχει σε κριτική. Το Ιράν είχε μια συμπαθητική ομάδα, με συμπαθητικούς σουτέρ και έγιναν τροφή για τα σαγόνια μας. Παιχνίδι κοντά  στο καλάθι δεν είχαν, πλην του Ιρανού Μίρκο Μιλίσεβιτς  και οι δικοί μας ήταν πιο αθλητικοί και με απείρως μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία και τους έκλεβαν συνέχεια τη μπάλα. 

Οπότε μην περιμένεις να θριαμβολογήσω. Ξέραμε ότι ήταν εύκολο παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει αλλά θα μου πεις και τη Νιγηρία κάποτε, για εύκολη την είχαμε…. 

Λάτρεψα τον Θανάση Αντετοκούμπο. Ανέκαθεν ήταν η συμπάθεια μου καθώς αν και ατάλαντος προσπαθεί πάρα πολύ, κυνηγά το όνειρο του ενώ θα μπορούσε από πρόπερσι να βολευτεί με ένα συμβόλαιο. Ο αδερφός του έχει χάρισμα από το Θεό. Ο Θανάσης όμως είναι ο …γήινος Αντετοκούμπο. 

Αυτό το παιδί λοιπόν είναι η χαρά του αθλήματος. Να σκίζεται στην άμυνα, να τρέχει παντού, να κόβει, να κλέβει και να χαίρεται σε κάθε φάση ! Αυτός μάλιστα, είναι το πνεύμα που πρέπει να έχει η Εθνική μας !!! Δεν έχω καμία αντίρρηση να καλείται συνέχεια το παιδί. Αφού τη γουστάρει πολύ περισσότερο από τους άλλους. Ξέρω. Άμπαλος. Δεν πειράζει, για να βγάλει τη γλώσσα έξω των Ιταλών σταρ από το ανελέητο κυνηγητό μια χαρά είναι. 

Μερικές επισημάνσεις : 

Α) Μου έκανε εντύπωση η απειθαρχία του Αγραβάνη. Τόσα πολλά τρίποντα; 

Β) Γιατί δεν έπαιξε ο Μπόγρης; Άμα δεν τον βάζεις σε ματς 20 πόντων, πότε θα το κάνεις; Τι τον πήρες τότε τον άνθρωπο; 

Γ) Ψεγάδια όλα τα άλλα εκτός από την επιλογή του Αθηναίου έναντι του Ντόρσι. Ναι, έμπειρος ο Γιάννης, δεν θα μιλάει ο Γιάννης ακόμα και αν παίζει 5 λεπτά, γνωρίζει καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ ο Γιάννης. Μάλιστα. Όλα λάθος. Η Εθνική μας χρειάζεται σκορ από τους περιφερειακούς. Ο Καλάθης δεν είναι σκόρερ. Ο Μάντζαρης είναι στατικός, πιο αργός και από το κλάρκ και θέλει τον Σπανούλη που δεν πήγε. 

Στην αρχή του αγώνα που ψαχνόμασταν, προσπάθησε μεν ο Αθηναίου αλλά δεν μπορεί το παλικάρι. Ο Ντόρσι είναι σκόρερ, στην Εθνική νέων ανδρών ήταν ηγέτης όπως και στην ομάδα του. Σίγουρα θα απειλούσε περισσότερο. Εκτός και αν πρωτοτυπήσουμε στο παγκόσμιο μπάσκετ, να βγάζουμε έξω τον Μπουρούση να σουτάρει και να έχουμε τον Καλάθη να ποστάρει. 

Δ) Πολύ σοβαρός ο καταπονημένος Περπέρογλου που μας ξεκόλλησε όταν είχαμε επιθετικό πρόβλημα. Ο Μπουρούσης είναι η αδυναμία μου και η εναλλαγή με τον Κουφό είναι ευλογία.
Το καλό είναι πως έχουμε δεύτερο συνεχόμενο εύκολο παιχνίδι άρα και χρόνος ώστε να δέσει περισσότερο η ομάδα. 

Πιστεύω πως δεν έχουμε καμία ελπίδα να προκριθούμε αλλά όταν η μισή ομάδα παίζει για πρώτη φορά με την Εθνική σε επίσημο τουρνουά, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

Ας όψονται οι ριψάσπιδες.…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια