Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΛΟΥΚΕΤΟ



Λίγες ώρες πριν από την προεπιλογή των καναλιών, θέλω να ρισκάρω να προβλέψω. 

Αυτό με τις μόλις 4 άδειες δεν το καταλαβαίνω. Ή μάλλον δεν θέλω να το καταλάβω.

Πριν από λίγες ημέρες είχε συνέντευξη η Άννα Βαγενά που όσο με ενθουσίασε στο «Αγγέλα Παπάζογλου» τόσο με απογοητεύει ως βουλευτής. Πρέπει να το εμπεδώσω. Άλλο η ιδιότητα κάποιου και άλλο η στάση ζωής του. Την Άννα Βαγενά λοιπόν τη φιλοξένησε ο Μένιος Φουρθιώτης. Όταν της υπέβαλλε το ίδιο ερώτημα, η βουλευτής που κατά δήλωσή της, ήξερε πως ψήφισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά όχι τόσο άμεσα, απάντησε πως μόνο 4 σηκώνει η αγορά. Αν ήμουν στη θέση του Φουρθιώτη, θα της αντέτεινα: Να το κάνουμε τότε και τα θέατρα; Μόνο 5 στην Αθήνα! Τόσα σηκώνει; Τι ποιος το λέει; Όπως στη μια περίπτωση το λέει ο Παππάς, στην άλλη το λέει ο Suspect. Τι σε χαλάει; 

Πότε έχουμε μονοπώλιο; Όταν έχουμε πολλούς παίκτες ή λίγους; Πότε έχουμε τραστ και διαπλοκή; Στους πολλούς ή στους λίγους; 

Οι αριστεροί μπορεί να ψήφισαν το 3ο μνημόνιο αλλά αριστεροί είναι. Ότι θέλουν να βάλουν χέρι στο πολίτευμα και να το αλλάξουν επί το χουντικότερον είναι πιο οφθαλμοφανές και από το χιόνι στο βόρειο πόλο. 

Πλακώνονται με τους δικαστές, βάζουν απλή αναλογική για να μην έχουμε ποτέ κυβέρνηση και κλείνουν κανάλια. Για αρχή καλά είναι. Στα 4 χρόνια να δούμε τι θα κάνουν ακόμα και με τα blogs.. με βλέπω να αρθρογραφώ μόνο για γκόμενες και αθλητικά
Πάμε στις υποψηφιότητες όπως τις πήρα από το protothema.gr και ενδιάμεσα θα δεις το σχόλιο μου. 

Οι έντεκα αιτήσεις για την παροχή τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου είναι:


1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Πιστεύω πως λόγω Γιώργου Παπαδάκη που υποστήριξε αναφανδόν τον Σύριζα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να αδειοδοτηθεί το κανάλι του Κυριακού.

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Δεν είμαι απολύτως βέβαιος πως θα πάρει την άδεια. Από τη μια είναι ο πανίσχυρος Χατζηνικολάου αλλά από την άλλη, κρατάω  μια επιφύλαξη όμως επειδή το Star από πρόγραμμα  είναι πάμπτωχο και έχει βαρεθεί να βάζει τη μια επανάληψη πίσω από την άλλη. Τα ίδια σίριαλ, οι ίδιες ταινίες 24/7. Μπορεί να μην πάρει τελικά την άδεια και ο Νίκος Χατζηνικολάου να μετακομίσει στον Alpha


3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Είναι δυνατόν στο κανάλι που εμφανίζεται ο Λάκης Λαζόπουλος να κλείσει;

 
4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ - MEGA CHANNEL)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Αυτό το παράτησαν οι μέτοχοι του, είναι ήδη υπό διάλυση οπότε το μεγάλο όνειρο των συριζανελοχρυσαυγιτών θα γίνει πραγματικότητα. 


5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Αποχαιρετήστε τον. Ένα σοβαρό κανάλι είχαμε όλο και όλο, και πολύ κράτησε.  

6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - «EPSILON TV»)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Μικρός παίκτης, θα τον φάνε τα μεγάλα ψάρια. 


7. Ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία, που υπέβαλε την αίτηση, λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Φαβορί για μια από τις 4 προνομιούχες θέσεις. Μετά το δυναμικό μπάσιμο με τα παραπολιτικά στα ερτζιανά και στα έντυπα, με δεδομένες τις καλές σχέσεις με την κυβέρνηση, θα την πάρει πανηγυρικά, 


8. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Ούτε καν. Βοήθησε τον Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και αντιτάχθηκε κατά των επιστημονικών απόψεων Φίλη για τους Ποντίους. 


9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ΑRΤ TV)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Αν οι άδειες ήταν 6 θα τη θεωρούσα σοβαρή την υποψηφιότητα του, μόνο και μόνο για να κόψει ψήφους από τη ΝΔ. Τώρα, δεν έχει καμία τύχη. 


10. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)


ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Υποψηφιότητα που την έκαψε επίτηδες ο Καμμένος και μπήκε για το ξεκάρφωμα. Και καλά δεν βάζουμε εργολάβους και ας είναι συγγενής και κάτι τέτοια θρυλικά. 


11. Μία κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων (σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, προκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή). Η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική της S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο. Κύριος μέτοχος της κυπριακής εταιρείας συμμετοχών εμφανίζεται να είναι ο Νικόλαος Ντάβαρης, με ποσοστό 99%.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ SUSPECT : Κύπριος είναι Τούρκος είναι, δεν έχω ιδέα. Μπήκε για το μπούγιο αλλά δεν έχει κανένα έρεισμα. 

Αν πραγματικά ήθελε ο Παππάς να φτιάξει ένα σοβαρό τηλεοπτικό τοπίο θα έβαζε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες να καταθέσουν οργανόγραμμα και σε εγγυημένη κατάθεση τους μισθούς των εργαζομένων για 3 χρόνια ώστε να μην ξαναδούμε περιπτώσεις σαν το ALTER ή τώρα το Mega


Στο επιχείρημα του αγλαού Σπίρτζη οτι "'έλα μωρέ τώρα άμα κλείσει ένα, θα ανοίξει ένα άλλο" η απάντηση είναι πως όταν έχεις 10 και κλείνεις τα 6, μάλλον θα περισσέψουν εργαζόμενοι στο πεζοδρόμιο....
Αυτό που συμβαίνει με τα κανάλια αγγίζει τα όρια του φασισμού. Άλλο πράγμα να θέσεις κανόνες και ως κράτος να ελέγχεις και άλλο πράγμα επειδή έτσι σου την κάρφωσε, να κλείνεις επιχειρήσεις, να πετάς τον κόσμο στο δρόμο επειδή δεν γουστάρεις τη δημοκρατία.  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια