Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ




Την κοπέλα δεν την ξέρω, ούτε καν τα τραγούδια της. Ανήκει σε ένα μουσικό στιλ που δεν το αντέχω. Όμως τη θαύμασα. Την παραδέχθηκα. Τιμή στην οικογένεια της και στον άνδρα της. 

Η Ειρήνη Μερκούρη όταν δίνει συνεντεύξεις θα μπορούσε να μιλάει για όλα αυτά που λένε και οι όμοιοι της. Το απόλυτο τίποτα με άρωμα καθόλου. Όμως προτιμά κάτι δύσκολο. Να κάνει δημόσια ομολογία πίστης και ας τη λοιδωρούν. 

Πριν από λίγες μέρες βγήκε στην εκπομπή της Σπυροπούλου και τους άφησε όλους άναυδους γιατί είπε μεταξύ άλλων το προφανές. 

Τα κανάλια καθημερινά σε ποτίζουν με το σκουπιδαριό της αστρολογίας και των ζωδίων. Τα ζώδια είναι η δεισιδαιμονία της εποχής μας. Αλήθεια δεν είναι; Τι είναι η αστρολογία, επιστήμη; Από πότε;
Βασικά συστατικά μιας επιστήμης είναι μόλις δύο. Το πείραμα και η επαλήθευση. Έχει κάτι από αυτά η αστρολογία και δεν το ήξερα; Αν έχει, γιατί έπνιξαν τότε τον οφιούχο; Μήπως γιατί θα τους έκλεινε το μαγαζί για πάντα αφού «τόνοι γνώσης» απλώς θα πήγαιναν  στα σκουπίδια καθώς θα άλλαζε ολόκληρος ο ζωδιακός κύκλος; 

Και το μαγαζί δεν είναι μικρό είναι τεράστια βιομηχανία που ο όχλος ακουμπά χρήμα γιατί περιμένει να ακούσει τα μελλούμενα. Τόσο ηλίθιος είναι κάποιος που πιστεύει πως από μια τυχαία ημερομηνία γέννησης, την Τετάρτη δεν πρέπει να πάει για δουλειά γιατί ο Ερμής κόβει βόλτες γύρω από την Αφροδίτη αλλά μπορεί να την πέσει σε πέντε γκόμενες καθώς ευνοούνται τα ερωτικά. Τόσο ηλίθιος είναι κάποιος που πιστεύει πως από μια τυχαία ημερομηνία γέννησης ο χαρακτήρας κάποιου είναι συγκεκριμένος και όχι αποτέλεσμα επίδρασης της οικογένειας, του κοινωνικού περιβάλλοντος, της παιδείας, του DNA που κουβαλάει, των εμπειριών και των παραστάσεων που έχει. 

Άλλο το σκάκι και άλλο το ουισκάκι. 
Άλλο η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και άλλο η αστρολογια. 

Άε δε που όσους έχω γνωρίσει που να ασχολούντια οπαδικά με την αστρολογία, με χάρτες, κύκλους, τρίγωνα και ρόμβους έχουν ξεκάθαρα ψυχολογικά προβλήματα και το επιβεβαίωσα πρόσφατα γνωρίζοντας μια κυρία που με άφησε ενεό με τις νευρώσεις της. 

Και τελικά ποιος φταίει; 

Εσύ που πιστεύεις σε δεισιδαιμονίες και παραμύθια ή η Ειρήνη Μερκούρη που έχει το σθένος και βροντοφωνάζει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός; 

Λατρεύω την ηγεμονία της αριστερίζουσας εθνομηδενιστικής θολοκουλτούρας του τίποτα. 

Αυτά που είπε πριν από 2.000 χρόνια ο Χριστός λες και τα ανακάλυψαν σήμερα και τους δίνουν ωραίους ορισμούς. Ανθρώπινα δικαιώματα λέει. Αντιρατσιστικό πνεύμα. Μισαλλοδοξία. Φανατισμός. Ποιος μίλησε πρώτος για αυτά; Ο Σπάηντερμαν; 

Αυτές οι έννοιες για να τις ενστερνιστείς, χρειάζεται να έχεις βαθύτερη καλλιέργεια και όχι απλώς να αναμασάς ορισμούς. Για αυτό και συνήθως η χρήση των ανωτέρω είναι υποκριτική. Τρανό παράδειγμα η Ειρήνη Μερκούρη και το πώς την αντιμετωπίζει ο όχλος των ιντερνετικών σχολιαστών και οι δημοσιογράφοι. 

Και τι δεν της λένε: Ότι είναι τρελή. Η διάδοχος της Ελένης Λουκά. Μια φανατική αλλοπαρμένη. Κολλημένη και οπισθοδρομική. Τι έγινε ρε μεγαλοδημοκράτες, η κοινωνική σας ευαισθησία πήγε για water-τάβλι στον Κένταυρο 8;;;

Τι το ψευδές είπε η Μερκούρη; 

Ότι όταν σε αυτή τη χώρα υπήρχαν ακόμα αξίες και ιδανικά, ο Έλληνας είχε τρία μεγάλα εφόδια στη ζωή του. Την Πίστη του, την Οικογένεια του και τους Φίλους του. Όταν αυτά εξανεμίστηκαν λόγω του ατομικισμού, του εγώ και του παρτακισμού, τότε τα γραφεία των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων αυξήθηκαν γεωμετρικά και γέμισαν πελάτες. 

Αλήθεια επίσης είναι ότι οι Ορθόδοξοι δεν έσφαξαν. Ούτε σταυροφορίες έκαναν, ούτε Ιερά Εξέταση έκαναν, ούτε σε κυνήγι μαγισσών επιδόθηκαν. Μην τα μπερδεύετε με το Βατικανό και αν κανείς μου σχολιάσει περί Υπατίας, το λέω προκαταβολικά . Εγώ ξέρω ιστορία... 

Όταν κάποιος λέει ότι είναι Ορθόδοξος, πρέπει να γελοιοποιηθεί από τους χαχόλους. Αν όμως στην ίδια εκπομπή η Ειρήνη Μερκούρη έλεγε πως πιστεύει στο ρεϊκι, στα άστρα, στο φενγκ σουι, ήταν άθεη, μουσουλμάνα, βουδίστρια, ρεφλεξολόγος, δεν τρέχει μια. Τότε βεβαίως έχει το δικαίωμα γνώμης, άποψης και θέσης.Υπερπροβάλλεται δε και μια "ένωση άθεων" η οποία έχει φωνή μόνο εναντίον του Χριστιανισμού. Όλα τα άλλα είναι υπέροχα. Δεν την ονομάζουν καλύτερα "ένωση αντιχριστιανών", τίμιο θα είναι.

Μην ακούσουμε καν για Ορθοδοξία όμως γιατί στην καλύτερη είναι κάποιος γραφικός και στη χειρότερη χριστιανοταλιμπάν. Κουκουρούκου μανταλάκια. 

Ειρήνη Μερκούρη. 

RESPECT



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια