Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ



Ενίοτε χαζεύω στο youtube βιντεάκια με τις μιμήσεις τους αξιαγάπητου Μητσικώστα. Πριν από λίγες μέρες όπως μου εμφάνιζε τη σχετική λίστα το ένα έφερε το άλλο και έτσι έπεσα πάνω στην εκπομπή της θύρας 7, με τον Άκη αγνώστου επιθέτου και τον Τάκη Τσουκαλά. 

Ξαφνιάστηκα με τον εαυτό μου καθώς δεν εκδήλωσα απέχθεια όπως έχω με τα οπαδιλίκια. Ίσως, όταν κάτι έρχεται από το παρελθόν, να με πιάνει μια παράξενη νοσταλγία. 

Πολλά χρόνια πριν, θυμήθηκα το αλήστου μνήμης TV Magic τότε που χαζεύαμε την εκπομπή της Θύρας 7 και γελάγαμε. Τότε που έγινε η μεγαλύτερη δημοσιογραφική επανάσταση, η περιγραφή του Γιάννη Φιλέρη στον τελικό της Ευρωλίγκα και ήταν ξεκάθαρα υπερ του Παναθηναϊκου, και που;; Στο TV Magic! Στην παρέα τους τότε ήταν και ένας Αλέκος αν θυμάμαι καλά που έκανε τον βαρύ και ασήκωτο. Επειδή στην εταιρεία που εργαζόμουν τότε, ήταν η φωλιά του γάβρου, την έβλεπα καμιά φορά την εκπομπή και την επόμενη μέρα έπεφτε το σχετικό πείραγμα στους συναδέλφους. Αργότερα αν και πάλι θυμάμαι καλά, η εκπομπή κόπηκε για να πέσουν οι τόνοι καθώς είχαν γίνει της μόδας οι επιθέσεις σε συνδέσμους. 

Τώρα που εμφανίστηκαν πολλά μικρά ψηφιακά κανάλια όσοι είχαν μείνει στην απέξω επέστρεψαν στην οθόνη. Από την Νταίζη Κουβελογιάννη μέχρι τον Γιώργο Γεωργίου και από τη Νανά Παλαιτσάκη μέχρι τους οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Μεγάλωσαν οι τύποι, Άκης, Τάκης. Άσπρισαν τα μαλλιά τους, αλλά το οπαδιλίκι, οπαδιλίκι. Ο Τσουκαλάς μου φαίνεται πιο εύθραυστος πια. Εκνευρίζεται πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα και νομίζω ότι παλιότερα ήταν πιο cool που λέμε και στα νέα ελληνικά. Τον Άκη, ο επονομαζόμενος και «ουφάκι», τον συμπαθούσα  περισσότερο από τότε. Είχε χιούμορ, χειριζόταν καλύτερα τον λόγο, ήταν πιο έξυπνος, πιο ατακαδόρος, ειρωνεύοταν πιο ευφάνταστα, πιο αλανάκος. 

Έτσι που λες, το ένα best of, έφερε το άλλο και τους έβλεπα. 

Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου με το παρόν δεν είναι όπως πιθανώς φαντάζεσαι μια κριτική στην εν λόγω εκπομπή. Σε μια εκπομπή των οργανωμένων επαγγελματιών οπαδών του Ολυμπιακού  λίγο ως πολύ ξέρεις τι θα ακούσεις. 

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι είμαστε ένας γελοίος λαός. Ένας λαός που πιστεύει ότι έχει κάποια σχέση με τους ένδοξους αρχαίους μας προγόνους. Είμαστε τόσο ξεφτίλες που πιστεύουμε ότι έχουμε έστω έναν ισχνό δεσμό με τους Επαναστάτες ( τους πραγματικούς επαναστάτες και όχι τον χαβαλέ του μπάχαλου ) του 1821. Είμαστε τόσο φτωχοί που νομίζουμε ότι μπορούμε έστω να αντικρύσουμε τους αγωνιστές του 1940.  

Πόσο γελοίος μπορεί να είναι κάποιος που πληρώνει σε μια τηλεφωνική γραμμή που τα ευρώ πέφτουν βροχή για να πει μια ατάκα τύπου «Τάκη, είσαι μαλάκας, άντε γεια». Είναι δυνατόν να παίρνεις τηλέφωνο μόνο και μόνο για να βρίσεις τον Τσουκαλά; Και τι του έκανες; Ίσα ίσα που πίνει στην υγεία σου κορόιδο καθώς εσύ παίρνεις τηλέφωνο για 5 δευτερόλεπτα ενώ έχεις φάει αναμονή τουλάχιστον 20 και αυτός κονομάει. Άσε δε που σου κλείνει το τηλέφωνο, ανταποδίδει τη βρισιά και πάλι μάγκας φαίνεται. 

Πόσο αφελής πρέπει να είσαι, πόσο ηλίθιος όταν έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα πάρεις, θα το παίξεις  ευγενικός και φιλικός για να κάνεις μια πολιτισμένη συζήτηση δηλώνοντας ότι υποστηρίζεις άλλη ομάδα; Σε εκπομπή επαγγελματιών οπαδών παίρνεις ηλίθιε, helloοο ! Ακόμα και με κάποιους «αλλόθρησκους» που πιάνουν κουβέντα, φωνάζουν και οι δύο, κάτι πάει να πει ο άλλος, τον φιμώνουν όπως κάνει ο Αυτιάς και ο Παπαδάκης και δεν υπάρχει καν διάλογος. 

Πόσο πεντόβλακας μπορείς να είσαι όταν σε αυτού του τύπου τους διαλόγους υπάρχει σχέση εξουσίας; Αφού σου κλείνει το τηλέφωνο όποτε γουστάρει! Όπως και να μιλήσεις, αν ο Τάκης έχει νεύρα – που σχεδόν πάντα έχει – σου το κλείνει στη μάπα και κρίμα την αναμονή που πλήρωσες.

Πόσο χαζός μπορείς να είσαι όταν παίρνεις τηλέφωνο και συστήνεσαι ως «οπαδός του Ολυμπιακού» για να περάσουν 10 δευτερόλεπτα για να βρίσεις τον Τσουκαλά; 

Η εκπομπή των επαγγελματιών οπαδών του Ολυμπιακού είναι έντιμη και ξεκάθαρη. Ξέρεις τι θα πουν πριν το πουν. Επί Κόκκαλη έκαναν ενίοτε και λίγη κριτική στην ομάδα τους. Επί Ευάγγελου από όσο είδα, το λιβανιστήρι είναι χρυσό και διαμαντένιο. Λογικό. Ποιος θα τα βάλει άλλωστε με τον Βαγγέλη. 

Είμαστε γελοίος και καραγκιόζης λαός. Γιατί αν είχαμε ίχνος παιδείας η εκπομπή θα είχε σταματήσει αφού δεν θα έπαιρνε κανένας τηλέφωνο. 3 εφημερίδες εχει ο Ολυμπιακός και αναρίθμητα sites, δεν νομίζω οτι υπάρχει έλλειμμα Ολυμπιακής ενημέρωσης.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που παίρνουν πολλοί κομπλεξικοί και βρίζουν. Δεν γουστάρεις; Μην τη βλέπεις! 

Μαγκιά είναι να βρίζεις κάποιον από το τηλέφωνο; Άμα είσαι τόσο μάγκας πήγαινε μπροστά στον Τσουκαλά και βρίσε τον! 

Τελικά κατάλαβα πως ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Άκης επιτελούν κοινωνικό έργο. Βοηθούν όλους τους ανέραστους κομπλεξικούς και παρηκμασμένους να εκτονωθούν. Αντί να κάνουν οι, σε ατέλειωτη κατάπτωση, Έλληνες κάτι δημιουργικό, να δουν μια καλή ταινία, να κάνουν σεξ, να διαβάσουν, να κοιμούνται έστω, ξενυχτάνε μόνο και μόνο για να βρίσουν τον Τάκη και τον Άκη και να χαίρονται μετά στους φίλους τους για το μεγάλο τους κατόρθωμα.

Γελοίος λαός που του αξίζουν 500 μνημόνια και η μοναδική σωτηρία για αυτή τη χώρα θα είναι να παρακαλέσουμε την κυρία Άγκελα Μέρκελ να αναλάβει την διοίκηση της Ελλάδας, να μπούμε υπό γερμανική κατοχή, μπας και γίνουμε άνθρωποι. 

Ξεπεσμός.



1 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο. Είμαστε ως λαός για τα πανηγύρια.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια