Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ



Δεν είχα σε μεγάλη υπόληψη τα Καλάβρυτα μέχρι που πήγα και ανέκρουσαν πρύμναν. Οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται περί μιας χορταστικής κοντινής απόδρασης από την πόλη.

Μπράβο στους κατοίκους των Καλαβρύτων για την ευφυΐα τους ώστε να διευκολύνουν τον επισκέπτη να κάνει οποιουδήποτε τουρισμό θέλει: Ιστορικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό, χειμερινό ή καλοκαιρινό.

Στα Καλάβρυτα:

Στον κεντρικό δρόμο απαγορεύεται η διέλευση των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να κάνεις τη βόλτα σου ανενόχλητος και να φτάσεις στην πλατεία για να απολαύσεις τον καφέ σου.

Υπάρχει το καλαίσθητο μουσείο του Ολοκαυτώματος που συνεχώς προβάλλεται ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αφορά την κτηνωδία των Γερμανών στον Β παγκόσμιο. Ένα ταξίδι ιστορίας χρήσιμο σε όλους μας.

Στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων έχουν βάλει μερικές καρναβαλικές φιγούρες παντού, δίνοντας μια άλλη νότα από ότι σε μια συνηθισμένη πλατεία.

Μπορείς να κάνεις μια καταπληκτική βόλτα με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο μέχρι το Δομοκό. Η διαδρομή είναι περίπου μία ώρα και από τον Διακοφτό αν δεν θέλεις να γυρίσεις πάλι με το τρένο, μπορείς να πάρεις ταξί. Αν θέλεις να βγάλεις καλές φωτογραφίες πιάσε μια κεντρική θέση, πίσω στο τελευταίο βαγόνι.

Να πάς για προσκύνημα στην ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας να δεις το ιερό λάβαρο της Επανάστασης.

Να κάνεις μια βόλτα στο σπήλαιο λιμνών να ξεναγηθείς στους σταλακτίτες, τους σταλαγμίτες και τις κλιμακωτές λίμνες.

Να πας στο χωριό Πλανητέρο να απολαύσεις τη φύση με τα τεράστια πλατάνια, στο ποτάμι και να φας πέστροφες.

Να προσκυνήσεις στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου που είναι χτισμένη σε ένα απότομο βράχο σε πάνω από 100 μέτρα ύψος και χρονολογείται από το 362 μ. Χ.

Να επισκευθείς το χιονοδρομικό κέντρο αν είσαι τυχερός και έχει χιόνια!

Οι αποστάσεις σε όλα τα ανωτέρω είναι σχετικά κοντινές και το οδικό δίκτυο μπορεί να μην έχει φαρδείς δρόμους αλλά σε γενικές γραμμές έχει ευθείες.

Έχω την αίσθηση πως ένας κάτοικος της Αθήνας, μπορεί να κάνει την καλύτερη απόδραση στα Καλάβρυτα γιατί έχει πάρα πολλά μέρη για να δει και δεν κάνω τον διαχωρισμό χειμώνα καλοκαίρι καθώς τα τοπία είναι υπέροχα και μοναδικά ανεξάρτητα από την εποχή.

Από τις φωτογραφίες που τράβηξα, διάλεξα τις καλύτερες και τις ανέβασα εδώ:


Αν σου αρέσει κάποια, μπορείς να την κλέψεις ελεύθερα. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν με ενδιαφέρουν, απλως απευθυνόμενος στο φιλότιμο σου, αν τη στείλεις ή τη χρησιμοποιήσεις, να αναφέρεις ότι τη βρήκες στο www.suspect.gr



2 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Μάλλον Διακοφτό ήθελες να γραψεις,φίλε Υποπτε,η χάρη του οδοντωτού δε φτάνει Δομοκό:) Ωραία η προταση σου,αλλά μου πέφτει κομμάτι μακριά:(

Suspect είπε...

Σε ευχαριστω πολυ για τη διορθωση σενιορ VAD! Ηταν τυπογραφικο λαθος :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια