Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΑΦΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ


Στη σελίδα «Αγιορείτικο βημα» - http://www.agioritikovima.gr/arxeio/21316-deite-nees-f%CE%BFto γίνεται ένας έντονος διάλογος μεταξύ ανθρώπου που πιστεύουν στην Αφη του Αγίου Φωτός και μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι είναι παραμύθι των παπάδων.
Αυτό που με στενοχώρησε περισσότερο δεν είναι αυτοί που δεν πιστεύουν. Πάντα θα υπάρχουν. Με στενοχώρησαν οι πιστοί που βρίζουν…
Παραθέτω το σχόλιο μου, όπως το έγραψα εκεί και αν θέλεις μπορείς να παρακολουθήσεις εκτενώς τη συζήτηση:

= = =
«Το μεγαλειο της ορθοδοξιας είναι ακριβως αυτό.

Σε αφηνει απολυτως ελευθερο να πιστευεις ότι θελεις και υπαρχουν σαφεις αποδειξεις για την υπαρξη της για οποιον τον καθαρο Νου για να «δει».

Να σημειωσω πως αν ημασταν σε καθεστως Ισλααμ, οπως πιθανως αντιλαμβανεστε φιλοι που βριζετε, αυτη τη στιγμη θα ειχατε τσιμεντενια παπουτσια και θα ειχατε πρωτη θεση στον πατο του αργοσαρωνικου.

Αυτο λοιπον το ελευθερο πνευμα εκφρασης που υπαρχει ειναι καθαρη χριστιανικη επιδραση ωστε και εσυ να μπορεις ανετα να ειρωνευεσαι, να κοροϊδευεις και να βριζεις !

Υποτιθεται οτι τα "φιλευθερα πνευματα" εχουν τον αυτοσεβασμο και σεβονται τις πεποιθησεις των αλλων αλλα ημουν νιος και γερασα και ο φανατισμος δεν προαγει κανενος ειδους συζητηση ειδικα οταν προερχεται απο δωδεκαθεϊστες.

Το πιο αστειο δε, είναι ότι χιλιαδες Τουρκοι συρρεουν να προσκυνησουν την εικονα του Αγιου Γεωργιου στην Πριγκηπο και οι οποιες αντιδρασεις ερχονται από …. Ελληνες!

Μακρια όμως από μενα φανατισμοι και ορθοδοξη Τζιχαντ. Εξαλλου και Εκεινος ειπε "οστις θελει". Ποιος ειμαι εγω λοιπον να σας εγκαλεσω;

Για μενα η Ορθοδοξια ειναι μια ζωντανη αληθεια 2.000 και πλεον ετων, που συμπορευθηκε, συμπληρωσε και ωφελησε τον Ελληνισμο και δεν εχει αναγκη κανεναν ιντερνετικο σχολιαστη.

Εκει ειναι οι Γραφες, εκει ειναι το Αγιο Ορος με τα 1.000 χρονια ιστοριας, ζωντανη ειναι η αφη του Αγιου Φωτος, ανεπαφο ειναι το σκηνωμα του Αγιου Γερασιμου στην Κεφαλλονια και του Αγιου Σπυριδωνα στην Κερκυρα χωρις ιχνος ταριχευσης και ( τοσα αλλα ) και οποιος εχει τα ματια και την καθαρη ψυχη για να βλεπει ας βλεπει.

Το μονο που σας ευχομαι ειναι τα δικα σας πιστευω να σας κανουν καλυτερους ανθρωπους και ωφελιμους σε οσους σας περιβαλλουν.

Στην εποχη που καθε κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικο συστημα και διαφοροι ουμανισμοι εχουν καταρρευσει, το μονο που εχει μεινει ορθιο για να δωσει ελπιδα στον Ελληνα, να τον ξαναφερει στις ριζες του και στις αξιες του που εχασε στο δρομο των πιστωτικων καρτων και των διακοποδανειων, ειναι η Ορθοδοξια.

Ακομα και οι διαφοροι -ισμοι που βλεπω να συγκεντρωνουν ασυγκρατητο φανατισμο ειτε καλυμμενο με χιουμορ, ειτε με "διανοηση" ειτε και με πιο τραχυ τροπο, ενω παραλληλα δεν τους πειραζουν θρησκειες που επικροτουν ειτε τη νιρβανα και τον πνευματικο αυτισμο, ειτε τη βαρβαροτητα, προσφερονται μονο για συζητηση του καναπε με ουισκι χωρις ομως ιχνος προσφορας στον πλησιον.

Η Εκκλησια, παρα τα προβληματα, τους ιερεις που κατι μπερδεψαν και καπου μπερδευτηκαν, τα οποια κακως κειμενα εχει να καταμαρτυρησει κανεις, ( το εχει κανει πρωτος ο ΠατροΚοσμας ) ειναι ο μονος οργανισμος - φορεας που ειναι κοντα στον Ανθρωπο ειτε με τα αναριθμητα συσσιτια ειτε σε πνευματικο επιπεδο.

Κατά τα αλλα:

1. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Για αυτό και παρα πολλοι επιστημονες ηταν είναι και θα είναι ευσεβεις. Πριν μου πει κανεις για τη γη που γυριζει, να θυμισω οτι εδω δεν ειμαστε Βατικανο.

2. Αν ηταν τοσο απλο, με φωσφορο, γιατι δεν το δοκιμαζετε; Καντε το σας παρακαλω και κινηματογραφηστε το για να γελασει ολος ο πλανητης στο youtube μαζι σας. Αλλιως αναφερετε ότι «η επιστημη λεει» αλλα δεν υπαρχει επιστημη χωρις αποδειξη και πειραμα γιατι σε αυτή την περιπτωση πατε στην ….εγκυρη αστρολογια! Καντε το. Επιστημονικα. Και καλη σας τυχη.

3. Ο φωσφόρος βρωμαει, καίει αμέσως, ενώ οι πιστοι κρατανε 33 κερια με μεγαλη φλογα που οσο και γρηγορα να την περασεις ειδικα κοντα στο κεφαλι σου, θα ειχαν αρπαξει τα μαλλια σου. Τι κριμα να εθελοτυφλειτε τοσο…

4. Αν ηταν μια απάτη γιατι τα αλλα δόγματα εχουν παραχωρήσει την πρωτοκαθεδρια στον Ορθοδοξο; Μια φορα τολμησαν να τον διωξουν και σκίστηκε ο βραχος…

5. Τα καντηλια πως αναβουν μονα τους αραγε; Με ακτινες Χ;

6. Αυτοαναφλεξη σε ανοιχτο χωρο σε πολλαπλες διαφορετικες εστιες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αν γινοταν, δεν θα υπηρχαν ανθρωποι εκει γυρω…

7. Αν ηταν απατη η αφη του Αγιου Φωτος, δεν θα ειχε ανακαλυφθει εδώ και 1500 χρόνια; Μαλλον είναι πολλα τα χρονια για απατη…

8. Ακομα και να δεχθω ότι γινεται αυτοαναφλεξη με φωσφορο, όμως το συγκεκριμενο στοιχειο ανακαλυφθηκε κοντα στο 1700. Πριν πως αναβε; Με προ-φωσφορο;

9. Ο Θεος δεν είναι ο σουπερμαν να σταματα πολεμους και εγκληματα, μπερδευεστε με το χολιγουντ. Αν το εκανε αυτό, μετα θα λεγατε ότι δημιουργησε πιονια. Ουτε θα απολογηθει σε εμας, για τα εργα των ανθρωπων.

10. "Εκ του περισσευματος της καρδιας, το στομα λαλει.."

Συγγνωμη για την ενοχληση,

Καλη Δυναμη.

υγ Δικαιωμα του καθενος ειναι να θεωρει ολα τα ανωτερω παραμυθια. Σε οποιον αρεσει η αληθεια και οποιος εχει ειλικρινεις προθεσεις μπορει να δει αυτο: http://www.holyfire.org/eng/index2.htm»



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια