Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ




Ε, ψιτ ! Εσύ, Αριστερέ φίλε!
Το ξέρεις πως αν πεις τον Κασιδιάρη Ναζί, θα σε ταράξει στις μηνύσεις; 

Ε, ψιτ! Εσύ, ψηφοφόρε του Πάνου Καμμένου!
Το ξέρεις πως αν πεις τον Σαμαρά γερμανοτσολιά, θα σε ταράξει στις μηνύσεις; 

Ε, ψιτ! Εσυ, Συριζαίε!
Το ξέρεις πως αν χαρακτηρίσεις την κυβέρνηση ως χούντα, θα πρέπει να έχεις καλό δικηγόρο;

Ε, ψιτ! Εσυ, ΠΑΣΟΚΑΡΑ !
Το ξέρεις πως αν πεις ότι ο Μιχαλολιάκος είναι φασίστας, θα σε μαζέψουν;

Ε, ψιτ! Εσυ ιερέα!
Το ξέρεις πως αν χαρακτηρίσεις τους μάρτυρες του Ιεχωβά ως αιρετικούς, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για αγωγή; 

Τι; Πως; Δεν σου αρέσουν όλα αυτά; 

Καλώς ήλθες στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…

Στη χώρα της νομολαγνείας αποφάσισε ένας φωστήρας να φωτογραφήσει νομοθετικά τη Χρυσή Αυγή και σκέφτηκε το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πρωτεργάτης το ΠΑΣΟΚ, που σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην καταστραφεί ολοσχερώς, θέλει να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία εναντίον της Χρυσής Αυγής και το παίρνει πάνω του. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ καθώς κάπου πρέπει να φανεί και αυτή και φυσικά το το κόμμα τάση, συνιστώσα και κωμωδία που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και από τη μια δέχεται την πλάκα του Ζίζεκ για τα γκούλαγκ αλλά άφριζε στην πλάκα της Παπαχρήστου στο τουίτερ. 

Νόμους έχουμε και μάλιστα αρκετούς. Ικανούς να καλύψουν κάθε περίπτωση. Αν θέλουμε να καλύψουμε τη ρατσιστική βία των πολιτικών ή την προτροπή για βία εναντίον μεταναστών, δεν χρειάζεται ολόκληρο νομοσχέδιο αλλά μια τροπολογία και μια προσθήκη στους ήδη υπάρχοντες νόμους. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το είχε φέρει ο Καστανίδης, απερρίφθη, το ξανάφερε ο Παπαιωάννου, απερρίφθη και επανέρχεται ο Ρουπακιώτης. Το ΠΑΣΟΚ το υποστηρίζει ως δικό του παιδί, ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε απορρίψει και επειδή επανήλθε ….το στηρίζει! 

Περιεπλέξαμε τους μηρούς μας και όσοι το απορρίπτουν κατηγορούνται ως φιλικά διακείμενοι στη Χρυσή Αυγή. Μα και το ΚΚΕ το απορρίπτει! Και αυτοί Χρυσαυγίτες είναι; Ακόμα και σημαντική μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ – Στάθης, Λαφαζάνης – και αυτοί φασίστες; 

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει τρύπες που μπορεί να γίνουν μεγάλες παγίδες και αν ισχύσει, ο καθένας θα κουβαλάει και από μια μήνυση. Αν δε, η συζήτηση που γίνεται για την ανωνυμία στο διαδίκτυο καταλήξει στην επωνυμία, τότε η οργή θα είναι τριπλάσια. 

Είναι η επιτομή της γελοιότητας να αναφέρει η «Τασία» του «Καφέ της Χαράς», Μαρία Κανελλοπούλου, που για γλυκιά γιαγιά την έβαλε ο Ρώμας στο σίριαλ αλλά εμένα για Δρακουμέλ μου φέρνει, ότι:  «Δεν έχει καμιά δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές». Συγγνώμη αλλά εγώ δεν θέλω την Εκκλησία φυτό. Θέλω να εκφράζεται. Όχι να επιβάλλει, ούτε να έχουμε αγιατολάχ και μουφτή. Όμως, την άποψή της, θέλω να την ακούσω. Έχει κάθε δικαίωμα ένας Ιεράρχης να λέει την γνώμη του ως ενεργό ον στην κοινωνία. Μήπως με τον αντιρατσιστικό νόμο θα του κλείναμε το στόμα;

Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί να έχει άποψη μόνο η κ. Μαρία Κανελλοπούλου που εξέλεγη όχι για τις έρευνές της στο CERN αλλά γιατί έπαιζε σε ένα σίριαλ και να μην την έχει ο Ιερέας που κάνει κοινωνικό έργο και όλη τη μέρα ακούει τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων; 

Από τη μία λέμε μα που είναι οι πνευματικοί άνθρωποι αυτής της χώρας και από την άλλη άμα μιλήσει κανείς και δεν είναι ευχάριστος στα αυτιά μερικών, υιοθετούμε την υποτιμητική αντίληψη μερικών ανδρών  προς τη γυναίκα, αν κάνει κάποιο λάθος ή αν θέλουν να επιβληθούν: «Αντε μωρή πλύνε κανα πιάτο». 

Ο Έλλην εκτονώνεται καθώς εκφράζεται υπερβολικά πολλές φορές, ειδικά όταν βρίσκεται πίσω από μια οθόνη και αν πάμε σε χειροπέδες της γνώμης, της άποψης – έστω και ακραίας – η φίμωση θα δημιουργήσει αντίδραση. 

Μη σου φαίνεται υπερβολικό το ανωτέρω. Πως ακριβώς θα ερμηνευθεί και θα εφαρμοστεί η «εχθροπάθεια»; Αν κάποιος πει ότι δεν γουστάρει τον ανάρχα με τις μολότοβ, τον Τούρκο, τον Εβραίο, τον βάζελο, τον γάβρο και ότι άλλο μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου δεν θα μπορεί να το εκφράζει και θα πηγαίνει μέσα ως «εχθροπαθής»; Δικαίωμα ενός πολίτη, δεν είναι να εκφράζει ότι δεν γουστάρει όλους αυτούς; 

Κάποιος στο δρόμο ταλαιπωρείται από μια απεργία των συνδικαλιστών που για ένα συντεχνιακό αίτημα έχουν κλείσει τους δρόμους και τους βρίσει εξοργισμένος. Αν τον ακούσει ενας δημόσιος υπάλληλος θα του κάνει μήνυση δηλαδή για εχθροπάθεια; 

Αρ γουι σίριους; 

Άσε που ο εν δυνάμει πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας θα έπαιρνε στο λαιμό του τον κ. Ζίζεκ καθώς θα έτρωγε μια ξεγυρισμένη μήνυση από πχ τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη.  

Στο κάτω κάτω της γραφής ο ορισμός του φασισμού δεν είναι το κυνήγι της άποψης;

Είναι υπέρτατη βλακεία να κλονίζεται η κυβέρνηση στις δύσκολες εποχές που απαιτείται σταθερότητα από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ειδικά στο σημείο καμπής που αχνοφαίνεται φως στον ορίζοντα. Ελπίζω να έχουν το πολιτικό ανάστημα οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να διαβλέπουν ότι αν το ρίξουν το σπίτι, στις εκλογές δεν θα στοιχημάτιζα ότι θα έμπαιναν στη Βουλή ή αν συνέβαινε αυτό, η κοινοβουλευτική τους δύναμη θα ήταν ισχνή. 

Όποιος νομίζει ότι ο Μιχαλολιάκος θα περιοριστεί με νόμους, είναι οικτρά πεπλανημένος και το μόνο που θα καταφέρει είναι ο τριπλασιασμός των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές. 

Υπάρχει μια φοβερή αμηχανία των politically correct, των ΜΜΕ και των καθωσπρεπιστών γύρω από τη διαχείριση και τη στάση απέναντι στους σκληρούς του σταθμού Λαρίσης και κάνουν λάθη είτε από ανικανότητα, είτε από βλακεία, είτε από αμηχανία, με αποτέλεσμα αν η ΧΑ πάρει μόνο 12% στις εκλογές, να θεωρείται περίπου αποτυχία…

Για αυτό όμως θα ακολουθήσει πόνημα προσεχώς…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια