Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ


Αυτό που με ανησυχεί σε ότι αφορά τη δολοφονία του Γκιόλια, είναι πως η περίπτωση επιδέχεται πάσης φύσεως θεωρία σκοτεινής συνομωσίας. Μια και λεω για συνομωσία, θυμήθηκα τη γρίπη και την τρέλα με το εμβόλιο. Τελικά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ( αυτός που μας έλεγα να πάμε να τρυπηθούμε με ενέσεις ) θα αποσύρει την ένδειξη πανδημία και οσοι έλεγαν ότι θα μας περάσουν τσιπάκια εγκεφαλικού ελέγχου, ζουν και βασιλεύουν. Και αυτοί, και οσοι δεν κάναμε το εμβόλιο, και οσοι έκαναν γιατί φοβήθηκαν.

Ως πολίτης, λυπάμαι για μια δολοφονία,  φοβάμαι και εξοργίζομαι. Ως μπλόγκερ ούτε φοβάμαι ούτε ανησυχώ. Ο Γκιόλιας ηταν δημοσιογράφος. Ως δημοσιογράφος χρησιμοποίησε με την ομάδα του, την πλατφόρμα της google για να τους δικούς του σκοπούς που διαφέρουν από του μέσου μπλόγκερ.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν «τι θα απογίνουμε ω οιμέ εμεις οι μπλόγκερζ, γιατί σκοτώσαν το δικό μας παιδί». Τα blogs να συνεχίσουν απρόσκοπτα.

Χωρίς να κάνω τον Φίλιπ Μάρλοου ( πιο βαρύς άντρας από τον φλεγματικό Σέρλοκ ) σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάς το κίνητρο. Ποιος θα μπορούσε να μισεί το troktiko; Παρεπιπτόντως, το συγκεκριμένο site δεν το διάβαζα. Μια φορά είχα γράψει την άποψη μου εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2009/09/blogs.html

Ο κόσμος αποκλείεται, καθως ηταν το πρώτο ελληνικό site σε επισκεψιμότητα.

Εχθροί του ηταν το σινάφι του. Ποιος ήταν αυτός που είχε το πρώτο ελληνικό site και έκανε αποκαλύψεις;
Εχθροί του ηταν οι πολιτικοί ( τι δηλώσεις συμπαραστασης ηταν αυτές πω πω πω.. ) εχθροί του ηταν οι επιχειρηματίες. Οσοι εχουν εξουσία και χρήμα.

Μπορεί, επειδή ηταν μπλεγμένος με πολλά, κάτι να ήξερε που δεν έπρεπε, κάτι που να ετοιμαζόταν να δημοσιοποιήσει που να έκανε τζιζ, σε μια μοιρασιά να διαφώνησε, μπορεί κάποιον να στενοχώρησε, ποτέ δεν ξέρεις.

Να είναι κάτι λίστες που βγήκαν στο φως; Να είναι ότι πριν από λίγες μέρες το τρωκτικό ξεκίνησε διαφημίσεις; Να είναι η άρνηση με δικαστική απόφαση να δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητα του/των ιδιοκτητών του site; Αν τα ήξερα αυτά θα ημουν Θεος, αλλα προσωρινά τουλάχιστον, θα κρατήσω την ανθρώπινη φύση μου. 

Σε ότι αφορά τη «σέχτα επαναστατών», το σέχτα είναι προφανές. Το επαναστατών αλλιώς το ήξερα. Επανάσταση απέναντι σε έναν φορέα, σε έναν οργανισμό, σε μια καταπίεση. Επανάσταση έκαναν οι Ελληνες εναντίον των Τούρκων. Επανάσταση έκαναν οι Γάλλοι κατά του Λουδοβίκου.

Τι σοϊ επανάσταση είναι αυτή εναντίον ενός αστυνομικού που έκανε σκοπιά, ενός αγουροξυπνημένου δημοσιογράφου και ενός τηλεοπτικού σταθμού που η τρομακτική του πολιτική παρέμβαση είναι τα εμβατήρια του Τράγκα, ομολογώ πως πιο πιιθανό είναι να καταλάβω μια κβαντομηχανική εξίσωση παρά αυτό. Τουλάχιστον η 17 Νοέμβρη έφαγε τον Γουελς και επιτέθηκε στον Πέτσο και στον Παλαιοκρασσά. Αν θες να κάνεις επανάσταση να την κάνεις απέναντι στην εξουσία. Οχι μαγκιές σε απροστάτευτους. Λες και ο Γκιόλιας ηταν το πρόβλημα μας και τούδε εφεξής η κοινωνία μας θα είναι αγνη σαν περιστέρι.

Θα μπορουσαν να λέγονται black men with guns ή kill Bill, Kostas, Lakis, Soulis, Roulis or whatever moves, we shoot. Εναλλακτικά: Σέχτα και πηδήξου, Σάλταρε και Σέχτα ή το Σεχτα και φεύγουμε για τελικό. Το HELL o - Σεχτα όπως και το Σεχταdeath πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα.

Να είναι απλως πληρωμένοι δολοφόνοι που εκτελούν συμβόλαια θανάτου και οι προκυρήξεις για το ιδεολογικόν του θέματος να είναι από άλλους; Δεν έχω ιδεα.

Οσο για πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών, με αυτό το παραμύθι ημουνα νιος και γέρασα. Η μαμα Αμερική όταν ήθελε κάτι πολύ, έκανε στη χώρα μας δικτατορία. Όταν έγινε το ντράβαλο των Ιμιων, απειλήθηκε ευθέως ο Σημίτης πως αν πειράζαμε τους Τούρκους, θα είχαμε να κάνουμε με τον θειο Σαμ. Δεν λεω ότι δεν υπάρχουν κατάσκοποι και αντικατάσκοποι, πριν από λίγες μέρες έγινε η ανταλλαγή Ρώσων και Αμερικανών. Όμως αυτό το πιστολίδι, θεωρώ πως είναι εγχώριο. Οι πραγματικοί πράκτορες δεν είναι ο Μπατμαν και ο Σπαϊντερμαν που καθαρίζουν αλλα φιλήσυχοι πολίτες που μεταφέρουν πληροφορίες.

Πάντως, το πιάσαμε το υποννοούμενο.

Το τρωκτικό ανέστειλε τη λειτουργία του, οι υπολογιστές και τα mail του Γκιόλια παραδόθηκαν στις Αρχες, το απόρρητο φυσικά και θα καταργηθεί γιατί μιλάμε για ένα σοβαρό έγκλημα οπότε ξεχάστε το τρωκτικό που ξέρατε.

Ή θα ξαναβγεί με ειδησούλες τύπου «γεννήθηκε ουρακοτάγκος με 3 κεφάλια στην Ουαζαγκαμπούμπου» ή θα εξαφανιστεί από το χάρτη δια παντός και πολύ αμφιβάλλω αν θα τολμήσει κανείς να βγει με νεο τρωκτικό. Το έφαγε η γάτα…3 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου