Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ


Στο Πόρτο Χέλι οι ιθύνοντες πρέπει να βρέθηκαν σε ένα αμείλικτο ερώτημα: Υπάρχει ένα συμπαθητικό μέρος και πρέπει να το αξιοποιήσουμε τουριστικά.
Τι να το κάνουμε;

Η αμείλικτη ενέργεια ηταν ενας αχταρμάς, μια τσάτρα πάτρα κατάσταση που σε γεμίζει θλίψη.

Το Πόρτο Χέλι είναι – ήταν δηλαδή – ενας ωραίος κόλπος. Με την ανθρώπινη παρέμβαση, το μισό Πόρτο Χέλι εχει πλακόστρωτο με καφετέριες για περατζάδα, ένα μεγάλο ορθογώνιο γκαζόν για να το βλέπεις, στα ενδότερα αφόρητο τσιμέντο, μηδέν αρχιτεκτονική αλλά τουλάχιστον μπορείς να περπατήσεις στη μαρίνα.

Στο άλλο μισό υπάρχει ενας στενός δρόμος που από τη μια άκρη στοιβάζονται ξενοδοχεια και rooms to let, μεσολαβεί η στενή άσφαλτος, μετά βάλαμε γιατί πιστέψαμε ότι είμαστε ακαπούλκο, κάτι άχρηστους φοίνικες και ακολουθεί η παραλία.

Στο πέλαγος βλέπεις παντού φυτεμένα σκάφη και ιστιοπλοϊκά, σαν λευκά σκουπιδάκια στο γαλάζιο χαλί.

Θα μπορούσαν να είχαν πλατύτερο δρόμο, με φαρδύ πεζοδρόμιο, δέντρα της ελληνικής χλωρίδας να κάνουν παχύ ισκιο, να είχαν βάλει περισσότερη αμμουδιά και η θάλασσα ας ξεκινούσε μετά από 15 μέτρα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Η παραλία θα έπρεπε να ηταν καθαρή και από σκουπίδια αλλά και από τις πέτρες.

Μέρος που δεν θα το έλεγες ακριβώς πεντακάθαρο και κάποια σημεία της παραλίας είναι καθαρά και σε κάποια άλλα χρειάζεται προσοχή μη ρίξεις άθελά σου ένα σουτ σε τσιμεντόπετρες που βρίσκονται στο βυθό.

Θεωρητικά προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά πρακτικά ο στενός δρόμος και τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται με υψηλή ταχύτητα κάνουν δύσκολο το εργο των γονέων στην εποπτεία των παιδιών.  Ουτε καν προστατευτικά κιγκλιδώματα δεν υπάρχουν σε τόσο πολυσύχναστο μέρος και οσο για τη νυχτερινή οδική σήμανση, χμμμ, καλύτερα ας μιλήσουμε για την πιθανότητα να βγάλει ο ελέφαντας φτερούγες. Αν τύχει πάντως να πας και το σηκώνει το πορτοφόλι σου, σου προτείνω το Χινίτσα. Και ως περιβάλλον και ως υπηρεσίες.

Από τις βόλτες μου, διάλεξα τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που έβγαλα και μπορείς να τις δεις εδώ:



Και όπως ειπαμε!

Αν σας αρεσει καποια, μπορειτε να την κλεψετε ελευθερα. Τα πνευματικα δικαιωματα
  δεν με ενδιαφερουν.  Απλως, απευθυνομενος στο φιλοτιμο σας, αν αποφασισετε καποια ή καποιες να τις διαδωσετε, μπορειτε να αναφερετε ότι την πηρατε από το www.suspectblog.gr
 
Οποτε λοιπον, βαλτε τις μουσικες που σας αρεσουν καθως θα τις χαζευετε και απολαυστε το σαν βιντεοκλιπ!



1 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

exairetikes oi fotos sou!!!!! :) kalo ksimeroma!! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια