Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

LADY GAGA – TELEPHONE


«Πρέπει να το δεις! Μην το χάσεις, θειε Suspect, είναι το καλύτερο βιντεοκλιπ που εχω δει στη ζωη μου, είναι τέλειο», επέμεινε ενθουσιασμένος ο ανηψιός μου. Αν και γνωρίζω ότι είναι ένα παιδί που ανατράφηκε με τα σουπερ μάρκετ ιδανικά του MTV, παραδέχομαι ότι μου κίνησε την περιέργεια.

Πληκτρολογώντας τα σχετικά στο youtube σκεφτόμουν ότι τα σύχρονα ονόματα των καλλιτεχνών που μεσουρανούν σήμερα, δεν εχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Pink Floyd, Dire Straits, Deep Purple εχουν έναν τύπο, ένα στιλ.

Σήμερα ακους ονόματα που θα μπορούσαν να είναι από οδοντόβουρτσες μέχρι καλώδια. Lady Gaga, Beyonce, Rianna. Οι δυο πρώτες συνεργάστηκαν για το εν λόγω βιντεοκλιπ με τίτλο telephone.

Ησυχία στο ακροατήριο, οπτική προσοχή και η λατρεία του ανηψιού άρχισε να εκτυλίσσεται…
Εχει πλάκα να επαναλαμβάνεται η ιστορία αλλά είναι και κρίμα.

Πήραν ένα κορίτσι που φέρνει στη Μαντόνα, δεν την λες εκπάγλου καλλονής, δεν τη λες και άφωνη. Το πρώτο ημίχρονο του δεκάλεπτου κλιπ τη δείχνει σε στιλ αμαζόνας και βαρώνης τα πίνω όλα να κάνει βόλτες σε μια γυναικεία φυλακή. Είναι ωραία φαντασίωση η γυναικεία φυλακή και για να γίνει πιο ωραία έπεσε και ένα λεσβιακό φιλι. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο που μπαίνει στη μάχη και η Μπιγιόνσε για να φτάσουν οι δυο τους σε ένα εστιατόριο.

Στην αρχη κλέβουμε λίγο από Ταραντίνο, μετά μαζί με τη μαύρη κούκλα δηλητηριάζουμε τους πάντες και φεύγουμε σαν τη θέλμα και τη Λουιζ στο άγνωστο. Δεν μας συμφέρει να αυτοκτονήσουμε αλλά το to be continued ακόμα αναρωτιέμαι αν είναι υπόσχεση ή απειλή.

Προσπαθώ να εξηγήσω τι ηταν αυτό που ενθουσίασε τον ανηψιό μου.
Το εύπεπτο του ηχου; Εντελώς ποπ με μια ηλεκτρική κιθάρα για τον Φλωρινιώτη. Τα ωραία γυναικεία κορμιά; Είναι ενας λόγος. Μα αφού είδε 50 φορές το dvd της Τζούλιας της προάλλες, του έλειψε;
Οι δυο άσχετες ιστορίες της φυλακής και του εστιατορίου για να το κάνουμε σαν ταινία μικρού μήκους για να το πουλήσουμε και να το σερβίρουμε ως ύψιστη τέχνη; Η διαφήμιση σε ένα κινητό της LG; Τα κουτάκια τις κόκα κόλα στα μαλλιά του κοριτσιού σαν μπικουτί; Ή τα τεράστια γυαλιά ηλίου με τα κολλημένα αναμμένα τσιγάρα λες και πέρναγε ο βραζιλιάνος καρνάβαλος;

Συνεπαρμένος από το θέαμα και το βαθύ νόημα της νεας φυτίνης, πήρα από την βιβλιοθήκη μου, τον ψηφιακό πολυμορφικό δίσκο που εσεις οι αστοι λέτε και dvd, με τη συναυλία των pink floyd στο Εδιμβούργο.

Χαμογέλασα πάλι…4 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου