Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Με αφορμή την ταινία 2012 πιάσαμε την κουβέντα με έναν φίλο σχετικά με το τέλος του κόσμου. Ποτέ δεν θα πάψουν να συγκινούν, να παρασύρουν και να μπερδεύουν οι θεωρίες σκοτεινής συνομωσίας. Ειδικά στα ετη της πληροφορίας που διανύουμε, ας πάρουμε ένα κράνος να προφυλαχθούμε από τους εσχατολόγους.

Ένα mail, ένα φόρουμ, ένα βιντεο ( ας είναι και σε powerpoint μορφη, δεν μας πειράζει ) στο youtube και αμέσως βρέθηκε η απάντηση!

Η συζήτηση μας ηταν αφορμή και αιτία να κάνω μια έρευνα στον παγκόσμιο ιστο για τις θεωρίες που εχουν ακουστεί και φυσικά όλα είναι στη θέση τους.

  1. Το μακρινό 2004, τότε που είμασταν πρωταθλητές ευρώπης στο ποδόσφαιρο, πρωτοι στη eurovision και διοργανώσαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο μεγαλοδημοσιογράφος κ. Χαρδαβέλλας έδωσε βήμα έκφρασης σε κάτι γραφικούς. Με γενειάδες δυο μέτρα, με κάτι περίεργους αυτοπροσδιοριστικούς τίτλους «διεθυντης ερευνών αποξηραμένης κάμπιας», «πρόεδρος του συλλόγου ελλην τυρανοσαυρος με μάστερ στην ανατομία κώνωψ» μας έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια την Ολυμπιάδας τα αρχαία πνεύματα θα αντιδρούσαν στην επορευματοποίηση των αγώνων και θα τους διέλυαν με σεισμούς, κακοκαιρίες, τυφώνες και κεραυνούς. Τιποτα δεν έγινε, ολοι μας θαύμασαν και δεν βγήκε ουτε ο Χαρδαβέλλας, ούτε καποιος από αυτούς να ζητήσει ένα συγγνώμη.
  2. Ο Νοστράδαμος που πολλοί τον επικαλούνται, έγραφε πως το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 1732. Εχουν περάσει περι τα 300 χρόνια και δεν κουνήθηκε φύλο. Κάπου αλλού είχε γράψει για τον έβδομο μήνα του 1999 που θα ερχόταν ο βασιλιάς του τρόμου και τελικα το μόνο που ηρθε ηταν οι Metallica το 99 στη Ριζούπολη.
  3. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά που γυρνάνε τα σοκάκια να πουλήσουν τα περιοδικά τους, τη Σκοπιά και το Ξύπνα και να προσυλητίσουν τους αδαείς, είχαν δώσει 5 ημερομηνίες. Το 1914, το 1925, το 1941 ( είχαμε πολύ Χίτλερ τότε οποτε το σενάριο έπαιζε δυνατά ), το 1975 και στις 2/10/1984. Πιθανώς θα είχαν διαβάσει Οργουελ.
  4.  Θυμήσου τι έγινε το 2000 με το Millenium Bug που οι υπολογιστές δεν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν το 2000 από το 1900 και θα διαλυόταν ο πολιτισμός μας. Αντίθετα εχουμε πιο ισχυρούς υπολογιστές. Και netbook. Και ipad.
  5. Το 1997 μας έπρηξαν με τον κομήτη του Χάλεϊ. Θα στουκάρει στη γή, θα μολύνει την ατμόσφαιρα με τοξικά αέρια, θα φέρει καραβάνια αιμοσταγών εξωγήινων και τελικά τίποτα δεν έγινε.
  6. Για το 2012 και τις αστειολογίες των Μάγιας, διάβαζα τη συνέντευξη του David Morrison, αστροβιολόγου της NASA, που είπε ο άνθρωπος ότι η ευθυγράμμιση του Ηλιου με το κέντρο του γαλαξία γίνεται κάθε Δεκέμβριο. Αν ηταν να καταστραφούμε, θα είχε γίνει. Οσο για τα νετρίνα που θα θερμάνουν το κέντρο του πλανήτη μας για να ξεχυθεί λάβα που θα μας πνίξει όλους, αυτά βομβαρδίζουν τη γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.
  7. Εμαθα επίσης για τη θεωρία των Μιλεριτών. Ενας αγρότης ονόματι Γουίλιαμ Μίλερ με χόμπι τη μελέτη της αγιας γραφής, προέβλεψε ότι στο διάστημα 21 Μαρτίου 1843 ως 21 Μαρτίου 1844 θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. Πολλοί ψάρωσαν και πούλησαν τις περιουσίες τους, τίποτα δεν έγινε και μετά φαγώθηκαν μεταξύ τους. Σήμερα εχει φτάσει ως τις μέρες μας η εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, που σχηματίστηκε από του τότε μιλερίτες.
  8. Είχε βγει ένα βιβλίο με τίτλο «5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster» κάποιου Ρίτσαρντ Νουν που έλεγε πως οι πάγοι της Ανταρκτικής στις 5 Μαϊου του 2000, θα είχαν μόνο τρία μίλια πάχος και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα οι πλανήτες θα έρχονταν σε ευθεία γραμμή. 10 χρόνια αργότερα όλα είναι στη θέση τους.
  9. Στα απόκρυφα ευαγγέλια που πολλοί θεωρούν αξιόπιστα και ότι οι κακοί παπάδες τα αφαίρεσαν επίτηδες για να μη μάθει ο κόσμος την αλήθεια, είναι γραμμένο πως το 1999 θα ερχόταν η Δευτέρα παρουσία. Δεν ξέρω αν ηρθε, μπορεί να πήγε σε άλλον πλανήτη.
  10. Σκόρπιες θεωρίες περι της συντέλειας του κόσμου βρήκα για:

Το 1524 που ενας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο συμφωνα με έναν γερμανό ονόματι Στέφλερ, το 1719 κατά τον Ελβετό μαθηματικό Μπερνούλι λογω σύγκρουσης της Γης με κομήτη, Μια κάποια Σαουθκοτ έλεγε πως το 1814 θα γεννούσε τον δεύτερο Μεσσία, το 1999 τρόμαξαν ολοι όταν σε ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ ειπώθηκε θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.Κάτι παρόμοιο που ακούστηκε και με το CERN.

Επίσης, το 1919 ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών και το 1954 επειδη εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο, χιλιάδες έτρεχαν στον Πάπα για άφεση αμαρτιών καθώς συμφωνα με έναν μύθο, δεν κινδυνεύει κανείς οσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο.

Τέλος και εχει πλάκα, το 1992 ενας νοτιοκορεάτης ιερέας, ο Λι γιανγκ Λιμ, ανακοίνωσε στις 28 Οκτωβρίου ότι  ο Χριστός ζήτησε 144.000 άτομα για να τους σώσει από την καταστροφή του κόσμου καθώς ηταν προ των πυλών η τελική μάχη του με τον Σατανά. Τελικά ο τύπος βούτηξε 4.000.000 δολλάρια από τις δωρεές των πιστών και πήγε στη φυλακή.


Τα μόνα που πιστεύω είναι όταν καταστραφεί το τέμενος του Ομαρ και χτιστεί ο ναος του Σολομώντα, καθως και τις προφητείες του Γέροντος Παϊσίου για τον ρωσοτουρκικό πόλεμο και την ανάδειξη της Ελλάδας σε μεγάλη δύναμη.

Καλά έλεγε και ο βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης.

«Το τέλος του κόσμου θα έρθει την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι. Μετά ακολουθεί δεξίωση»…

Υγ. Δεν λεω πως δεν πρέπει ως ανθρωπότητα να μην εχουμε οικολογικές ευαισθησίες ή να μη φροντίζουμε τον πλανήτη μας. Από το να λέμε για το τέλος του κόσμου και να τσιμπάμε σε θεωρίες που στοχεύουν είτε να μας τρομάξουν, είτε στην τσέπη μας, είτε – ακόμα χειρότερα – να μας πείσουν πως πρέπει να αυτοκτονήσουμε, ε, αυτό απέχει τουλάχιστον 800 ετη φωτός….



9 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Η μικρή Ισλανδία πάιρνει την εκδίκησή της για λογαριασμό όλων των μικρών του κόσμου!
Απιστοι,Μερκελ-ΔΝΤ-Κερδοσκόποι,
κωλόμαγκες Ευρωπαίοι,
"έξω οι Αμερικάνοι κι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα",
η ισλανδική τέφρα θα σας θάψει:)))
Καλημέρα....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντα θα υπάρχουν αφορμές για τις θεωρίες συνωμοσίας και εσχατολογικές θέσεις. Θυμάσαι με το πεντοχίλιαρο που είχε το 666; Θυμάσαι το bar code και το τσιπάκι; Τα ίδια ακούγαμε και το εμβόλιο -με αποτέλεσμα συν τις μαλακίες τους να απαξιωθεί όλη η επιστημονική κοινότητα. Είναι πολύ αγαπητές οι θεωρίες τούτες και συχνά προέρχονται όχι από ανεγκέφαλους και γραφικούς, αλλά από πολύ έξυπνους ανθρώπους που αναζητούν τρόπο να δημοσιοποιήσουν τη φάτσα τους και να βγάλουν πολλά λεφτά. Η σχετική εκδοτική δραστηριότητα αποφέρει υπερβολικά κέρδη και είναι η πλέον ακμάζουσα.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

ΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
και έχει ο καιρός γυρίσματα,΄και ουχί καταστροφές
την καλη μέρα μου
εν τω μεταξύ ρίξτε μιά ματιά πάνω στην εξέλιξη της ¨φραπελιάς¨ Αλήθεια τη θυμάστε? http://farmakopoios.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Aggelos Spyrou είπε...

Περίμενα να δώσεις μια ημερομηνία!!! Τουλάχιστον να ελπίζουμε σε κάτι!!!


:)

History είπε...

Ναι, καλά, κάτσε να σκάσει και το Yellowstone και τα λέμε!!!

Ἀχιλλεῦς είπε...

Βάσει των γραφων ξέρουμε μονο:
"πως ο αντιχριστος ειναι απλά κοντα διχως να γνωριζουμε την ακριβη ημερομηνία"

lazinio είπε...

Ο κόσμος θα καταστραφεί αύριο. Πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη

An-Lu είπε...

Θέλω πρόσκληση για τη μετα-καταστροφική δεξίωση ;-)

Leviathan είπε...

Τόση πια μανια για το τέλος του κόσμου :) πολυ καλή εβδομάδα ευχομαι!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια