Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

BEST POST AWARDS 2009



Στις αρχες Δεκεμβρίου έπεσε το μάτι μου σε ένα site - www.bestpostawards.gr - για έναν διαγωνισμό της LG. Οποιος blogger ήθελε, μπορούσε να καταθέσει ένα συναφές κείμενο  του σε μια κατηγορία ( ταξίδια, περιβάλλον, τεχνολογία, μηχανοκίνηση και πολιτισμός ) και το κοινό θα ψήφιζε το καλύτερο. Από κει και πέρα αναλάμβανε η LG να κάνει μια ωραία εκδήλωση σε μια ωραία ατμόσφαιρα και να δώσει δώρα και καλούδια για τον νικητή έκαστης κατηγορίας.

Εξυπνη κίνηση. Μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του οποιος ήθελε και από την άλλη η LG αποκόμιζε mail διευθύνσεις, καθώς για να ψηφίσεις έπρεπε να δηλώσεις το mail σου, για μια πιθανή διαφημιστική εκστρατεία.

Στην αρχή παρατήρησα πως δεν επιτρεπόταν αφότου ψήφιζες να δεις τα μέχρι εκείνη την ωρα αποτελέσματα. Συνήθως όλα τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα την εχουν αυτή τη δυνατότητα… Οι υπεύθυνοι του site ανακοίνωσαν πως μετά τις 20 Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιούσαν τα αποτελέσματα.

Συμμετείχα στον διαγωνισμό με δυο κείμενά μου από τις περσινές μου διακοπές, στους Παξούς και στη Σαντορίνη. Μπόλικοι φίλοι με ψήφισαν, από το δίκτυο μου στο facebook και από τα δυο φόρουμ που συμμετέχω: το www.aek.com και το www.basketforum.gr

Πέραν οι μέρες, φτάσαμε ως την προηγούμενη εβδομάδα και στις 14 Ιανουαρίου ( !!! )  λάβαμε ένα mail από το συγκεκριμένο site που έλεγε ότι θα κάνουν μια γιορτή στις αρχες Φεβρουαρίου, που θα γίνει η απονομή στους νικητές, με δώρα, λελουδα, χορό και ξεφάντωμα.

Εχω μερικές απορίες:

  • Από τις 20 Δεκεμβρίου μεχρι τις 14 Ιανουαρίου τι ακριβώς μεσολάβησε;
  • Γιατί δεν άφηναν να βλέπουμε τα αποτελέσματα;
  • Γιατί δεν ανακοινώθηκαν οι νικητές και το κρατάνε μυστικο;
  • Γιατί υπήρξε τόση καθυστέρηση και μυστικοπάθεια;

Ακόμα και τώρα αν μπεις σε αυτό το site …δεν λέει ποιοι κέρδισαν πλην των νικητών μιας παράπλευρης κλήρωσης από τους ψηφίσαντες με έπαθλο έναν σκληρό δίσκο!
Οσο για την εκδήλωση φαντάζομαι πως οι νικητές ειδοποιήθηκαν για να παραστούν.

Ξέρω τι σκέφτεσαι.
Ξέρω.

«Δεν μου λες ρε Υποπτε, αν κέρδιζες, θα μίλαγες;»

Απάντηση ειλικρινής: Όχι.
Θα εμπαινα στα ανωτέρω φορουμ και στο facebook να ευχαριστήσω τους φίλους μου για την καλη προαίρεση και θα πήγαινα περιχαρής να παραλάβω την οθόνη.

Δεν υποννοώ κάτι, δεν είχα κάμερες και μικρόφωνα για να υποστηρίξω ότι ολο και κάποιος φίλος θα βολεύτηκε, δεν μπορώ να αποδείξω και να καταγγείλω τίποτα απολύτως.  Δεν κατηγορώ και δεν ξέρω. Στο κάτω κάτω της γραφής, ενας ιδιωτικός διαγωνισμός είναι, και αυτός που τον διοργανώνει, τον κάνει όπως θέλει.

Απλως, πιστεύω πως η LG είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεια για να παίζει με το όνομα της…



6 Λογομαχιες:

Unknown είπε...

Αν και με καθυστέρηση αναφέρει τους νικητές πάνω-πάνω, απλώς το site αυτό είναι εντελώς disfunctional.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ή ουσία αυτού του διαγωνισμού ήταν όντως καλή, αφού έστλενες ένα άρθρο και δε βασιζόσουν στους μετρητές επίσκεψης/κατανάλωσης. Δεν πειράζει την άλλη φορά. Μόνο από Ελλάδα ήταν οι συμμετοχές;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.

Suspect είπε...

rdekko, αυτα που δειχνει ειναι τα αποτελεσματα της κληρωσης. Δεν ειναι τα blog posts

Δειμε, δεν ξερω, μαλλον μονο απο Ελλαδα ειναι.

JK, σε ευχαριστω πολυ να σαι καλα.

Unknown είπε...

Αγαπητέ suspect,

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι απορίες σου είναι εύλογες, ειδικά για την απόφασή μας να μην ανακοινώσουμε άμεσα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!
Λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος "σκοτεινός" λόγος πίσω από αυτή την απόφαση, απλά λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της γενικότερης αποδοχής των βραβείων από bloggers και χρήστες, θελήσαμε να προσδώσουμε μεγαλύτερη "αίγλη" στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των νικητών σε κάθε κατηγορία και... Ναι, το παραδεχόμαστε, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη προσμονή και αγωνία η οποία θα κορυφωθεί με μια εκδήλωση - πάρτι που θα θέλαμε να μας φέρει όλους πιο κοντά και να γνωριστούμε και προσωπικά!
Επίσης, η απόφασή μας να μην φαίνονται τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, στηρίχτηκε στο σκεπτικό της αποτροπής της ενίσχυσης κάποιων Posts που ενδεχομένως από την πρώτη ημέρα ψηφοφορίας θα είχαν πολλές ψήφους, δεν θέλαμε δηλαδή να προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα!
Τέλος, έχεις δίκιο υπήρχε ένα κενό από τις 20/12, τέλος της ψηφοφορίας μέχρι τις 14/01, ανακοίνωση της εκδήλωσης για την απονομή. Απλά αυτό που μεσολάβησε ήταν ....οι διακοπές! Ναι και αυτό το παραδεχόμαστε!

Βεβαίως έχουμε ενημερώσει τους 3 πρώτους σε κάθε κατηγορία ότι το Post τους έχει ψηφιστεί ανάμεσα στα 3 πρώτα, για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, αλλά ακόμα και σε αυτούς δεν έχουμε ανακοινώσει ποιος είναι ο πρώτος νικητής, θα το παρουσιάσουμε εκεί (σε ειδική αίθουσα που μας παρέχει το Nixon), τύπου...and the Oscar goes to...! και στην συνέχεια πάρτι με ποτό, φαγητό και μουσική για όλους!

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πολύ σημαντικό που συμμετείχες και μας στηρίξες και βεβαίως παίρνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας κάθε παρατήρηση, πρότασή σου, ώστε του χρόνου να βελτιώσουμε τη διαδικασία και να εδραιώσουμε περαιτέρω το θεσμό των Best Post Awards.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Best Post Awards '09

Suspect είπε...

Αγαπητοι κύριοι,



Σας ευχαριστω πολύ για την αμεση απαντηση σας.
Εγραψα τη γνωμη μου, σχολιασατε και εσεις απαντωντας σε μενα, διαφημιζοντας και το nixon ( τι να κανεις, μαρκετινγκ είναι αυτό ) και από κει και περα κάθε αναγνωστης διαμορφωνει και την αποψη του….

Θα μου επιτρεψετε τρεις σημειωσεις:

Α) 20-12 ως 14-01 δηλαδη, 25 μερες, δεν γιορταζουν σε καμια χωρα του πλανητη. Αν θελατε να αποφυγετε την εορταστικη περιοδο θα μπορουσατε να ειχατε τελειωσει τον διαγωνισμο στις 15/12 και στις 20 να κανετε το παρτι. Θα ηταν πιο «ζεστο» και «αληθινο»

Β) η μεγαλη συμμετοχη που αναφερετε ηταν περι τα 270 κειμενα ( αθροισμα των υποψηφιοτητων και των 5 κατηγοριων ) – τι να πει πχ και το aek.com που τοσα γραφονται σε 4 ωρες - και η συμμετοχη στην ψηφοφορια ηταν για 14 μερες. Αρα αυτό δεν κατανοω ακριβως πως συναδει με την αιγλη και πως ακριβως θα πετυχει με την τεχνητη αγωνια. Τελοσπαντων, δικος σας είναι ο διαγωνισμος, όπως θελετε τον κανετε. Εικάζω, το δέχομαι, πως μαλλον δεν πρεπει να πετυχε και πολύ γιατι στους ορους του διαγωνισμου λετε πως βραβευεται ο πρωτος κάθε κατηγοριας. Γραψατε ανωτερω πως τελικα θα φωναξετε τους τρεις για να παει το οσκαρ στον έναν και να στενοχωρηθουν οι αλλοι δυο που θα ερθουν. Μπορει μεθαυριο να στειλετε ένα σπαμ μεηλ που να λεει ότι θα μοιραστουν μεμορι στικ και το ημερολογιο της Πετρουλας.

Αφου εχετε εδώ και 8 μερες την ιδια ανακοινωση στο site σας => «Η είσοδος στην εκδήλωση είναι με προσκλήσεις. Για να λάβετε πρόσκληση για την εκδήλωση θα πρέπει μέχρι τις 28/01/2010 να στείλετε e-mail στο info@bestpostawards.gr με τίτλο "Πρόσκληση για την απονομή βραβείων".
Οι 50 πρώτοι που θα στείλουν e-mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους, θα περιλαμβάνονται στην guest list, για 2 άτομα, για την τελετή απονομής των βραβείων» παει να πει ότι δεν εχετε βρει καν τους 50 γιατι αλλιως θα ειχατε κατεβασει την ανακοινωση…


Γ) Το να μη βλεπει κανεις την πορεια των αποτελεσματων, ( λες και ουτως ή αλλως δεν κάλεσε κάθε υποψηφιος τους φίλους του να τον ψηφισουν ) όπως καταλαβαινετε εχει μια αδυναμια που εχει να κανει με την ερωτηση: Γιατι τα κρύβουν; Κανεις, ουτε εγω φυσικα, δεν θελει να σκεφτει ότι ο διαγωνισμος είναι στημενος. Ο χειρισμος όμως θα μπορουσε να είναι καλυτερος εκ μερους σας.

Η LG ( την οποια δεν βλεπω να αναφερετε καν στην απαντηση σας εν αντιθεσει με το nixon ) είναι μια μεγαλη, πολύ μεγαλη εταιρεια, με εντονη παρουσια και στην εμπορικη ζωη αλλα και στην κοινωνικη με της χορηγιες και το εταιρικο προφιλ της. Είναι πολύ σημαντικη για το γοητρο της LG η εξωθεν καλη μαρτυρια όπως επισης και ότι η γυναικα του καισαρος δεν αμφιβαλλει κανεις ότι είναι αλλα πρεπει και να φαινεται…

Παντως ( προταση για του χρονου πια ) αν θελατε να κρατησετε το κοινο σε ενδιαφερουσα αγωνια θα μπορουσατε πχ να εχετε κάθε μερα τα 10 δημοφιλεστερα κειμενα χωρις να φαινονται οι ψηφοι και η μεχρι εκεινη τη στιγμη καταταξη.



Όπως και να χει, και γω με τη σειρα μου σας ευχαριστω για τη δυνατοτητα της υποψηφιοτητας και σας ευχομαι καλη δυναμη και καλη συνεχεια. Κάθε αρχη και δυσκολη οποτε σας ευχομαι καλη βελτιωση για του χρονου.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια