Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


Ρε συ ύποπτε, μου λεγε ενας φίλος που κατάφερα να δω ύστερα από πολύ πολύ καιρό, ψάχνω ακόμα τις ισορροπίες μου.
Δηλαδή;
Εχω τον δεσμό με την κοπέλα μου, είμαστε πολύ ερωτευμένοι, συζούμε και ολοι παραπονιούνται ότι δεν τους βλέπω αλλά δεν με καταλαβαίνουν. Δεν είναι τόσο απλό από τη μια πλεύρα να είσαι μόνος σου και από την άλλη να εισαι με έναν άλλον άνθρωπο να μοιράζεσαι τη ζωη σου. Ολοι εχουν παράπονα από μένα. Δεν με καταλαβαίνει κανείς!
Οι φίλοι πρέπει να με καταλάβουν και όταν θα βρω λίγο τις ισορροπίες και τον χρόνο θα τους βλέπω. Δεν μπορώ να γίνω χίλια κομμάτια!

-Σου λείπουν οι φίλοι σου; Τον ρώτησα.
-Ε, ναι…
-Τι ε, ναι; Σου λείπουν;
- ε, τι ρωτάς τώρα;

Το πιο ουσιαστικό πράγμα φίλε μου.

Αν σου λείπουν πραγματικά, θα βρεις τον χρόνο και για αυτούς. Αλλιώς ή ουσιαστικά δεν είχες ποτέ φίλους αλλά παρέα και μόλις βρήκες το λιμάνι σου, τους χαιρέτησες ή εχεις μια ιδιαίτερα εγωιστική αντίληψη περι της φιλίας. Είναι οι λεγόμενοι φίλοι καφενείου. Διαλύεται το καφενείο, διαλύονται και οι φίλοι. Απλως είχες μια παρεούλα και μόλις βρήκες το κορίτσι, τους έγραψες.

Οπα οπα! Τι εννοείς ρε ύποπτε;

Στην ιεραρχία της ζωης πρώτα έρχεται το έτερον ήμισυ. Η σύντροφος, η σύζυγος. Η σχέση. Η οικογένεια. Οσοι λένε το αντίθετο απλως τα ερωτικά τους είναι για πέταμα. Είναι λοιπόν φυσιολογικό, η σχέση σου εφόσον σε γεμίζει και σου αρέσει, να παίρνει το μέγιστο του χρόνου σου.

Η φιλία έπεται ως αξία. Ο φίλος έρχεται μετά.
Όμως η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων έρχεται με την επένδυση. Χρόνου, ποιότητας, ότι θέλεις. Αν αρρωστήσεις δεν θα σε κοιτάξει η δουλειά σου αλλά η οικογένεια και οι φίλοι σου.  Αν γράφεις τους ανθρώπους, θα σε γράψουν και αυτοί. Αν περιχαρακώνεσαι γύρω από τη γυναίκα σου, αν τύχει να χωρίσεις ( φτου φτου μακρια ), θα σου γυρίσουν ολοι την πλάτη. Ακόμα και αν κάνεις έναν γάμο και φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, η νεα πραγματικότητα θα πέσει πανω σου να σε πνίξει. Και να μη χωρίσεις, αργά ή γρήγορα θα γίνεις μαγκούφης. 'Η θα περνάς το χρόνο σου με τους συγγενείς σου απο υποχρέωση και θα προσπαθήσεις να κρατήσεις μια επαφή με τους φίλους σου απο το τηλέφωνο. Σαν τα ανήμπορα γεροντάκια που δεν μπορούν να μετακινηθούν και πιάνουν το τηλέφωνο με τις ωρες προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τη διαπροσωπική επαφή ωστε να εχεις μετα την ψευδαίσθηση "Εντάξει, τα είπαμε, έμαθα τα νεα".

Χρειάζεσαι και τις ανάσες σου, την ξενοιασιά των φίλων, το χαλαρό αλλά και τη συντροφικότητα που ολοι εχουμε ανάγκη. Η γυναίκα είναι το πιο σημαντικό πράγμα αλλά δεν είναι το μόνο.

Κανόνιζε μια φορά στις 15 μέρες να καλείς μερικούς φίλους στο σπίτι. Μια φορά το μήνα να βγαίνεις μόνος σου όπως και εκείνη με τις δικές της. Μπορείς να βρεις αφορμές όπως αν πας με την κοπέλα σου σε ένα θέατρο ή να δεις μια ταινία, κάλεσε και κάποιον φίλο σου. Μη βάζεις φράκτες στη ζωη σου γιατί αργά ή γρήγορα θα κυκλώσουν εσένα….

Αν πραγματικά το θέλεις, θα βρεις τον τρόπο.
Στο κάτω κάτω της γραφής, 720 ( 24 χ 30 ) ωρες εχει ο μήνας δεν μπορείς να βρεις 3-4 για τους φίλους σου; Είναι άρρωστο αυτό!5 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου