Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ


Ολοι μέχρι στιγμής είπαν τη γνώμη τους, να μην την πω και εγω;

Στη χώρα μας μπήκαμε ( όπως και σε ολο τον πλανήτη ) σε ένα τριπάκι πανικού. Τα μαζικά μέσα επιρροής βρήκαν ένα έδαφος να πουλήσουν περισσότερο και να τρομοκρατήσουν. Σε άλλες χώρες που το βιοτικό τους επίπεδο είναι κατά πολύ χαμηλότερο του δικού μας, πιθανώς να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα όπως θα είχαν ούτως ή άλλως με μια έξαρση της κοινής γρίππης.

Στην Ελλάδα ολοι και ολοι νόσησαν 1000 εκ των οποιών πέθαναν οι 20 και αυτοί ηταν ιδιαίτερα επιβαρυμένοι και έκατσε η γρίπη ως σταγόνα στο ξεχειλισμένο ποτήρι.

Πως μόνο και μόνο με αυτό το δεδομένο μπορούμε να μιλήσουμε για πανδημία;

Μπήκα στο site του κέντρου πρόληψης νοσημάτων και εκει δείχνει πως τα τελευταία 10 χρόνια περίπου 1000 άτομα το χρόνο πρσβάλλονται από σαλμονέλλα και άλλοι τόσοι από φυματίωση.

Επομένως είναι λίγο άστοχο να μιλήσεις για πανδημία και μάλιστα σε βαθμό που πρέπει να τρέξουν να εμβολιαστούν άπαντες!

Βλέπω τις αντιδράσεις για το εμβόλιο. Με κάποιες καγχάζω και κάποιες τις σέβομαι.
Τα σενάρια της παγκόσμιας σκοτεινής συνομωσίας φούντωσαν για μια ακόμα φορά. Το σχέδιο για τη γενική μείωση του πληθυσμού δεν είναι σημερινό. Το είπαμε μια με το AIDS και μετά το ξανάπαμε με τις τρελές αγελάδες και ξανα μανά με τη γρίπη των πτηνών.

Το παραμύθι με τα αμυθητα πλούτη των φαρμακευτικών εταιρείων δεν αντέχεται. Φυσιολογικό δεν είναι να εχουν τεράστια κέρδη; Καλώς ή κακώς υπάρχουν τομείς του εμπορίου που εχουν χρήμα. Τα καύσιμα, τα φάρμακα, τα τρόφιμα, τα οπλα, τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα και τα ποτά.

Από αυτές τις κακές φαρμακευτικές όμως εχει φτάσει το προσδόκιμο ζωής κοντά στα 80 χρόνια και οι επιστημονικές ανακαλύψεις χρηματοδοτούνται από αυτές που κατά τα άλλα θέλουν να αφανίσουν τον κόσμο.

Αν θέλει να πιστέψει κάποιος ότι σε ένα υγρό που είναι το εμβόλιο τοποθετήθηκαν υγρα μικροτσιπ που θα ελέγχουν τον εγκέφαλο μας, με γεια του και με χαρά του. Εγω βαριέμαι.

Πιστεύω πως δεν είναι ανάγκη να τρέξουμε. Για να εισαι σίγουρος για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα θα πρέπει να να εχει χρησιμοποιηθεί, να εχουν γίνει μελέτες και να είμαστε σίγουροι για τον λόγο αποτελεσματικότητα προς ασφάλεια.
Από την άλλη 65.000.000 σε ολο τον κόσμο εχουν εμβολιαστεί και δεν είδα να εχουμε τόσες παρενέργειες.

Προσωπικά θα το κάνω. Όχι όμως τωρα. Ασε να κυλήσει, να δούμε πως θα πάει, να έχουμε στα χέρια μας επαρκή δεδομένα. Αντε έσκασε, αντε το βγάλαμε, αντε να καρφώσουμε την ένεση;

Πάντως θέλω να σημειώσω και τη θετική πλευρά των αντιδράσεων. Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι το ψάχνουν. Ασχετα αν πολλοί παρασύρονται από σενάρια αλλά προτιμώ ανθρώπους σκεπτόμενους και επιφυλακτικούς παρά πρόβατα που υπακούν άβουλα και άκριτα.



4 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Η κόρη μου από τα πρώτα εμβόλια κανει κάποιο πυρετό ή μπορέι να βγάλει εξανθήματα ή ακόμα και να φέρει υπνηλία και αϋπνία (αναλόγως το βρέφος). Δεν υπάρχει εμβόλιο χωρίς παρενέργειες. Αυτό είναι που πρέπει να ζυγίσουμε σε σχέση με τα οφέλη του εμβολίου. Εγώ αναμένω από Δευτέρα να πάω να το κάνω…

KitsosMitsos είπε...

Θα συμπληρώσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Ας πάρει κάποιος να διαβάσει το φύλλο οδηγιών της ασπιρίνης.
Είπανε ότι οι παρενέργειες ήταν 110 σε πληθυσμό 165 χιλιάδων ατόμων. Ας κάνουμε τα απλά μαθηματικά...
Το αν θα το κάνει κανείς ή όχι είναι υπόθεση καθαρά προσωπική. Καλησπέρα

Silia είπε...

Όταν με τις πράξεις μας βάζουμε την ζωή κάποιου άλλου σε κίνδυνο , υπάρχει πρόβλημα. Η λογική που λέει αφού είμαι καλά εγώ ας κόψει ο άλλος τον λαιμό του , είναι λογική βάρβαρη . Γιατί αν κάνω εγώ το εμβόλιο , που δεν θα είχα ούτως ή άλλως πρόβλημα, τότε δεν θα διασπείρω τον ιο σε κάποιον που μπορεί να έχει πρόβλημα. Είναι τόσο απλό. Δεν βλέπω όλους αυτούς που κόπτονται για τον συνάνθρωπό τους να κάνουν κάτι. Αλτρουιστές μόνο στα λόγια ή για τα δέντρα στον Αμαζόνιο ... Αλτρουισμός ... ανώδυνος .
Και ΝΑΙ ... Δεν υπάρχει φάρμακο , χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες .

Vassilis είπε...

Ούτε εγώ πιστεύω στα σενάρια αφανισμού. Όμως ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις φαρμακευτικές είναι εδώ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=106615

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια