Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ AND THE FUNKY WIZARDS.


Μάλλον κατά λάθος βρέθηκα στο bacaro στη Σοφοκλέους για να παρακολουθήσω το live του Γιάννη Κασέτα στην παρουσίαση του καινούριου του δίσκου. Δεν είχα ξαναπάει στον  εν λόγω χώρο και μόλις μπήκα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η νεοϊορκέζικη αισθητική του.

Φώτα, χρώματα, άνεση, ωραίο μπαρ και το μόνο στοιχείο που χρειάζεται λίγη βελτίωση είναι το πάτωμα. Ψυχρό μωσαϊκό της κακιάς ώρας. Ας πούμε όμως ότι ως άνθρωποι, ανω θρώσκουμε και δεν κοιτάμε κάτω.

Γνώριζα πως ο Γιάννης Κασέτας ασχολείται με τζαζι και φάνκι ρυθμούς αλλα δεν ειχα ιδεα ποσο καλός είναι. Ολόκληρο συγκρότημα με 2 κιθάρες, αρμόνιο, ντραμς και μια κοπέλα στα φωνητικά.
Ο τύπος λες και βγήκε κατευθείαν από το bullets over broadway του Γουντι Αλλεν.  Λες και καπνίζει σε μια σκοτεινή γωνιά το τσιγάρο του με τον Τζιμ Τζάρμους και να λένε ιστορίες για ταξίδια. Καλλιτέχνης.

Πολύ χάρηκα και γενικά πολύ χαίρομαι όταν βλέπω ότι υπάρχει μια Ελλάδα που αντιστέκεται στα λαϊκοποπ σκυλάδικα, εχει κάτι να πει και κάτι να προσφέρει.

Η συναυλία ηταν εξαιρετική αλλά το κοινό ηταν για πέταμα. Μεσήλικες που χαζογέλαγαν και φωνασκούσαν γεμίζοντας τις κοιλιές τους με φαγητό, άσχετοι από μουσική. Ο άνθρωπος στη σκηνή κατέθετε την πρόταση του, την ψυχή του και οι άλλοι νόμιζαν πως είναι μουσικό χαλί για να καπνίζουν τα πούρα τους με τις παστωμένες  κυρίες που το μόνο τους μέλημα ηταν το τι φοράει η απέναντι καρακάξα.
Ψίθυρος δεν θα έπρεπε να ακούγεται. Ηταν τόσο γεμάτη η μουσική παρουσία..

Ατυχής και η μικροφωνική εγκατάσταση. Κάτι πήγαινε να πει ο άνθρωπος στο μικρόφωνο, να παρουσιάσει και να ευχαριστήσει κάποιους συντελεστές αλλά δεν ακουγόταν ούτε στα δυο μέτρα. Το ιδιο και για την κοπέλα στα φωνητικά. Είτε ηταν στη σκηνή είτε όχι, το ιδιο και το αυτό.


Ελληνικές προχειρότητες και αναρωτιέσαι:  Ρε αδερφέ πως αφου έδωσες λεφτά για να διακόσμηση, για προσωπικό, για εγκατάσταση, για τα αρτ φωτιστικά, βάλε ένα μικρόφωνο της προκοπής, τι θα πάθεις;

Μπράβο στον Γιάννη Κασέτα, σπουδαίος μουσικός με τις τζαζ και φάνκι ακροβασίες του και ο καινούριος του δίσκος λέγεται funkabyss. Στην εκπομπή μου - σύντομα επανέρχομαι στα ερτζιανά -  παρα τον dance χαρακτήρα της,  θα κάνω μια παρασπονδία να παίξω ένα κομμάτι του.  

Τα καλά πράγματα πρέπει να ακούγονται και να προβάλλονται. 



1 Λογομαχιες:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια