Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


Αφου πέρασε το πρώτο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου, πέρασε και το δεύτερο στις 6 Δεκεμβρίου, ξανακούσαμε τα ιδια στα τηλεοπτικά πάνελ, ξαναέγραψαν τα ιδια οι εφημερίδες αλλά ευτύχως δεν έγιναν ακριβώς τα ιδια γεγονότα.

Με το παρόν θέλω να σταθώ σε κάτι που ισως δεν έχει ακουστεί καθόλου.

Εκει που εχουν φτάσει τα πράγματα το πιο τραγικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο συνάδελφος του Κορκονέα.

Ξέρεις τι είναι να κάνεις ήσυχα τη βάρδια σου και από το πουθενά:

Να τη βιδώνει στον διπλανό σου να πυροβολεί κάτι πιτσιρικάδες, να εξοστρακίζεται η σφαίρα, να σκοτώνεται ένα παιδί, να καίγεται η Αθήνα και από τότε να τραβιέσαι χωρίς να εχεις κάνει τίποτα, χωρίς να συμμετέχεις σε τίποτα, μόνο και μόνο με το σκεπτικό ότι έπρεπε να επέμβεις σαν τον Κιάνου Ριβς στο Ματριξ είτε να αλλάξεις την πορεία της σφαίρας, είτε να εξαφανίσεις το όπλο από τα χέρια του συναδέλφου σου;

Αυτός ο φουκαράς τι φταίει και είναι μέσα;
Γιατί να ταλαιπωρείται χωρίς λόγο;
Γιατί να εχει γίνει μπάχαλο η ζωη του από τη μαλακία του διπλανού του;
Γιατι να την πληρώνει άδικα;

Μου άρεσαν οι κορώνες της ανθελληνικής Αριστεράς γιατί ο Χρυσοχοϊδης μάζεψε τα πυρομαχικά πριν τα εξαπολύσουν τα παιδιά στους δρόμους και η Κανέλλη απώλεσε κάθε ιχνος αξιοπρέπειας όταν έλεγε ότι τα μπουκάλια ηταν για την ανακύκλωση. Αν γίνοταν η Αθήνα Ουζμπεκιστάν, θα έφταιγε η κακή κυβέρνηση που δεν προστάτευσε τους πολίτες. Δεν έγιναν φοβερά και τρομερά και φταίει πάλι η κακή κυβέρνηση γιατί δεν άφησε τα παιδιά να απαλλοτριώσουν τα πολεμοφόδια τους. Αν γίνει ντου από την Τουρκία και τα σύνορα μας φτάσουν στη Λαμία, οι Τσίπρες και οι ΚΚΕδες θα πανηγυρίζουν…

Τέλος, καταθέτω μια ερώτηση:

Όταν βλέπεις ότι εξω από το σπίτι σου γίνεται μάχη, υπάρχει πόλεμος και ισχύει το ο σώζον εαυτώ σωθήτω, είναι ευφυής η επιλογή να:

Βγεις για να πετάξεις τα σκουπίδια
Να περπατήσεις στην πόλη
Να πας για εφημερίδα και τσιγάρα

Και να εχεις μάλιστα και την απαίτηση να μη φας καμιά αδέσποτη;

Δεν μπορείς να περιμένεις να περάσει η μπόρα;
Σου είχαν πει στο σχολείο πως το επάγγελμα που σου ταιριάζει είναι αυτό του κασκαντέρ ή του πολεμικού ανταποκριτή;


Για τα περσινά που λες, οι απόψεις μου είναι στα παρακάτω λινξ που έγραψα τότε και δεν νοιώθω την ανάγκη να αλλάξω κάτι.





Ούτε και για το άσυλο:



Αντε, και του χρόνου….





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια