Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τον Ερντογάν να έχει ανοίξει τους χαυλιόδοντες και όποιον πάρει ο χάρος. Με τον Πούτιν κολλητός, η Αμερική του κάνει νάζια αλλά τόσο όσο. Την Ευρώπη την κάνει ότι θέλει.

Εμείς είμαστε κάπου στη μέση και προσπαθούμε. Πιστεύω πως σε διπλωματικό επίπεδο, ότι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, το κάνει. Εξαντλεί κάθε μέσο, κάθε επαφή, κάθε μοχλό. Είμαι ευχαριστημένος για τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί και συμμαχίες συνάπτει ( Χαφτάρ ) ή ισχυροποιεί ( τις ήδη υπάρχουσες ) και προσπαθεί στα διεθνή φόρα να μπλοκάρει την επεκτατικότητα του Σουλτάνου. 

Από κει και πέρα, μην τρέφουμε αυταπάτες. Όταν κάποιος δεν βάζει φρένο στην επιθετικότητα του, στο τέλος μιλάει η ισχύς. Μόνος σου το θηρίο δεν το αντιμετωπίζεις. Αν όμως το περικυκλώσεις μαζί με άλλους, την κάνεις τη δουλίτσα. 

Δεν περίμενα από τον Σύριζα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ειδικά στο θέατρο των πολιτικών μαχών, το τουίτερ, οι τύποι γράφουν απίστευτα πράγματα. Επειδή έχουμε μάθει να ξεχνάμε, θέλω να κάνω μια αναδρομή.

Μιλάει στα κανάλια και ασκεί κριτική για την εξωτερική πολιτική ο Μπαλάφας. Αυτός που είχε πει στην τηλεόραση ότι πρέπει να σταματήσουν οι εξοπλισμοί και στην εύλογη απορία του δημοσιογράφου «τι θα κάνουμε με την Τουρκία;» διατράνωσε το τιμημένο «θα το ρισκάρουμε». Αυτός ο απίθανος τύπος εξακολουθεί χωρίς ίχνος ντροπής να βγαίνει πάλι στα κανάλια και να κάνει τον σοφό.

Ο υπέροχος Κατρούγκαλος μας είχε προετοιμάσει. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την Τουρκία με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής στη Μεσόγειο! Μπράβο ρε Γιώργη, σωστά. Τι να το κάνεις το Καστελόριζο και την Κρήτη;

Ο αρχιτέκτονας της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, μας είπε πως στη Μεσόγειο δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες!!! Συγγνώμη ρε Νικόλα που στις 7/7/2019 δεν σε αφήσαμε να απλώσεις το κέντημα και προς Ανατολάς.

Ο καταπληκτικός Τσιρώνης ανακάλυψε νέα γεωγραφία καθώς το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Στο Σούνιο είναι, με θέα τον Ατλαντικό που έλεγε και η Λαίδη. Αν ένα νησί δεν είναι στο Αιγαίο, δεν έχει ΑΟΖ, έτσι δεν είναι;

Ο βουλευτής του Σύριζα Αντώνης Λιάκος με βαθιά γνώση του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι, μας ενημέρωσε πως η συμμαχία Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου είναι λέει έωλη και τυχοδιωκτική! Ναι ρε φίλε! Να τα βρούμε με την Τουρκία, να τους παραχωρήσουμε δηλαδή, να τελειώνουμε! Τι τους θέλουμε τους άλλους;

Βέβαια θα μου πεις, εδώ καλά καλά ο ίδιος ο Τσίπρας νόμιζε πως επειδή στην θάλασσα δεν κατεβαίνουν μπάρες, άρα δεν υπάρχουν και σύνορα, τι να περιμένεις από τους άλλους;

Από κοντά και οι διάδοχοι των ψεκασμένων, οι ψεκασμένοι25 που ζουν ανάμεσα μας. Αυτοί λένε πως δεν πρέπει να περάσει κανένας αγωγός από ελληνική γη και θάλασσα! Σωστά. Τόσα χόρτα έχουμε. Αυτά θα τρώμε. Ο δε Γιαννννης είναι απολύτως ξεκάθαρος. Είναι επικίνδυνο λέει να αφήσεις έξω την Τουρκία από τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων! Εμ πες το χρυσέ μου άνθρωπε! Που είναι τα συμβόλαια να υπογράψω!

Η επιεικής εκδοχή λέει πως πρόκειται για ένα συμπίλημα  ηλιθιότητας, ηττοπάθειας και φοβικού συνδρόμου. Θα παραμείνω επιεικής.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως οι ζαίοι δεν έχουν δικαίωμα λόγου επί του θέματος. Όχι μόνο γιατί κυβέρνησαν 4,5 χρόνια και είδαμε την προκοπή αλλά προπαγανδίζουν τον χωρίς επιστροφή ακρωτηριασμό μας.

Είναι πραγματικά πολύ κρίσιμη αυτή η περίοδος. 
Αν δεν έχεις να πεις τίποτα καλό, ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια