Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


Με συγχωρείτε αλλά «Αικατερίνη» δεν μπορώ να τη γράψω. Δεν είναι τσαρίνα.
Τον Στεφανόπουλο τον έγραφαν "Κωστή" και όχι Κωνσταντίνο. Τον Παυλόπουλο τον έλεγαν Προκόπη και όχι Προκόπιο. Την Σακελλαροπούλου τι τη γράφουν "Αικατερίνη"; 

Αν το δει κανείς σκέτο πολιτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ματ. Μια πρόταση που ο Τσίπρας δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Αν το δει κανείς σφαιρικά, μιλάμε για ένα θεσμό που επιθεωρεί τα αγήματα. Τίποτα σπουδαίο. Βέβαια διάβασα μερικά από αυτά που έκανε η κυρία Σακελλαροπούλου και δεν ξετρελάθηκα.

Ψήφισε για την αφαίρεση από τις ταυτότητες, τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου το θρήσκευμα. Δε το θεωρώ τρομερά σημαντικό αλλά είναι ενδεικτικό των πιστεύω της. Επίσης συνετέλεσε αποφασιστικά που τα κακάσχημα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας που είναι κέντρα παρανομίας, παραμένουν ως «διατηρητέα». Τι διατηρητέα, γκρέμισμα χρειάζονται!

Από την άλλη, έχει μια πολύ μακρά διαδρομή και λέγεται ότι είναι έντιμη.

Το ότι είναι γυναίκα δεν μου λέει τίποτα. Γυναίκα είναι και η Δούρου, γυναίκα ήταν και η Ζωή ως πρόεδρος της Βουλής, γυναίκα είναι και η Ντόρα. Και τι με αυτό;  Νομίζω πως είναι κόμπλεξ από την ανάποδη επειδή είναι γυναίκα. Ικανός σημασία να είναι. Παρόλα αυτά αν το κάνω και λίγο ιδεολογικό, η πολιτική εξύψωση της γυναίκας είναι δεξιά υπόθεση.

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής : Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Πρώτη γυναίκα δήμαρχος των Αθηναίων : Ντόρα Μπακογιάννη

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας : Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μη μου πεις για τη Θάνου, γιατί δεν εξελέγη. Ένας διορισμός με το αζημίωτο ήταν.

Καλή επιτυχία εύχομαι, να μην αποδειχθεί Σαρτζετάκης  - θαμπώθηκε ο πρώην δικαστικός και ζητούσε υπερπολυτέλειες – και πάμε παρακάτω.

Έχουμε τους λαθρομετανάστες, τη Λιβύη, την Τουρκία, την δική μας ανάπτυξη, έχουμε σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε. Αρκετός τηλεοπτικός χρόνος ξοδεύτηκε σε κάτι τόσο ανούσιο.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια