Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ


Εμ βέβαια.

Αφίσες στους δρόμους μπορούν να βγάζουν οι βεγκανς. Οι γκέι. Το γκέι πράιντ. Μια διαφορετική άποψη, ποτέ ! 

Αναρωτιέμαι αλήθεια, ποιος τελικά είναι ο πραγματικός ρατσισμός και ο πραγματικός φασισμός.

Για την αφίσα στο μετρό δεν με εξέπληξαν οι αντιδράσεις αλλά η φοβία του υπουργείου που έδωσε εντολή να ξηλωθούν αμέσως !

Σε λίγο θα φοβόμαστε να κάνουμε και το σταυρό μας !

Τι συνέβη στην πραγματικότητα:

Ναι, είναι γνωστό πως η έκτρωση είναι νόμος του κράτους από το 1986. Με την αφίσα δεν αμφισβητήθηκε ο νόμος. Δεν είπε πουθενά να τον καταργήσουμε. Ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε η αφίσα είναι το «σκέψου τι πας να κάνεις».

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, αυτό που κυοφορεί τι είναι; Καρέκλα; Πηρούνι; Ρουλεμάν; Στερεοφωνικό; Όχι βέβαια! Είναι άνθρωπος! Που νοιώθει, αισθάνεται και αντιδρά! Αν κάποιος το αμφισβητεί αυτό, ας ρωτήσει την ίδια του τη μάνα ! Τι αισθανόταν εκείνη όταν τον είχε στην κοιλιά της !

Υπάρχει η άποψη που λέει ότι η έκτρωση είναι δολοφονία γιατί σκοτώνεις έναν άνθρωπο. Αλλά σέβομαι και την ελεύθερη μεταχείριση του σώματος από τη γυναίκα. Γνωρίζω τον αντίλογο. Η Εκκλησία δεν αποτελείται από παλαβούς. Σε περιπτώσεις βιασμού, ανήλικης μητέρας, ενδοοικογενειακής κακοποίησης και όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας, οι ιερείς έχουν συναινέσει στην έκτρωση.

Προφανώς και δεν κατακρίνονται οι ανωτέρω περιπτώσεις.

Η αφίσα όμως παρουσιάζει ότι κατά την εγκυμοσύνη έχουμε έναν Άνθρωπο.

Που είναι το ψέμα;

Ναι, ανοίγει τη συζήτηση! Ας την ανοίξει !

Είμαστε μια χώρα που έχουμε τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Μια χώρα που καταδικάζει και καλά κάνει, την κακοποίηση των ζώων. Μια χώρα που τρελαίνεται όταν ένα δάσος καίγεται. Άρα για τα ζώα και τα δάση υπάρχει αντίδραση. Για τις 100.000+ παιδιών ετησίως που σκοτώνονται στα χειρουργικά τραπέζια δεν πρέπει να μιλάει κανένας;

Αν γνωρίζεις μια κοπέλα που να έχει κάνει έκτρωση, για ρώτησε τη, τι της είπαν οι γιατροί;

Ότι μπορεί να κάνει όσες θέλει; Μετά τη δεύτερη τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! Μήπως δεν τραυματίζονται – και πολλές φορές ανεπανόρθωτα – τα γυναικεία γεννητικά όργανα; Μήπως στην ίδια, η έκτρωση δεν έχει και σημαντική ψυχολογική επίπτωση; Ξέρεις πως αποδυναμώνεται σε πολλαπλά πεδία η γυναίκα μετά την έκτρωση; Γνωρίζεις τις επιπτώσεις μιας έκτρωσης στις επόμενες σχέσεις μιας γυναίκας;;

Αν έβγαινε μια αφίσα και να έλεγε «Να απαγορευθούν οι εκτρώσεις» θα με έβρισκε αντίθετο. Η αφίσα όμως προσπάθησε να προβληματίσει, να προκαλέσει μια συζήτηση και να ευαισθητοποιήσει.

Η απάντηση της συντεταγμένης πολιτείας ήταν το ξήλωμα! Ούτε στις αφίσες των αναρχικών που γράφουν για την κατάλυση του πολιτεύματος δεν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση!

Δημοκρατία είναι αυτό;

Όχι φίλε μου είναι ΗΤΤΑ ! Ήττα δημοκρατίας και ήττα ιδεολογική ! 

Εμένα λοιπόν επειδή μου άρεσε η αφίσα, την αναδημοσιεύω.

Υγ. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ναι, και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, και την προφύλαξη, και στην ενημέρωση. Όμως το να αποδεχόμαστε μια δολοφονία χωρίς αντίλογο, δεν αντέχεται.. Και ναι, πρέπει να γίνει σοβαρή και ουσιαστική ενημέρωση ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ. Όχι για να απαγορευθεί αλλά πολλές κοπέλες νομίζουν ότι είναι μια επέμβαση και λες και βγάζουν τα «κρεατάκια» από τη μύτη τους. Πρέπει να ξέρουν και τι πάνε και να κάνουν, και τις συνέπειες, ώστε να είναι προσεκτικές στις ερωτικές τους σχέσεις.






0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια